Rodgersék nem félnek a Citytől

A Swansea City menedzsere, Brendan Rodgers vasárnap a Wembleyben személyesen is feltérképezte bajnoki ellenfelét.

A Premier League újonc csapatának a  mestere egy wales-i lapnak nyilatkozott a Manchester Cityről.

„A Manchester City jó úton halad afelé, hogy Európa egyik labdarúgó szuperhatalma legyen. Papíron nagyságrendekkel erősebbek, tele vannak sztárokkal. De a mérkőzések nem a papíron dőlnek el. Ugyanolyan emberek mint mi, ezért őket is meg lehet verni. Nem fogunk feltartott kézzel odamenni, azért küzdünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk.” – mondta a Swansea menedzsere.

A hattyúk idén nyáron teljes gőzzel készültek történetük első PL idényére, ezért igyekeztek megerősíteni a keretüket is. Júniusban klubrekordot jelentő 3.5 millió fontért szerződtették a Watfordtól Danny Grahamet. Graham góljával egyébként a hétvégén 1-0-ra legyőzték a spanyol Real Betis gárdáját felkészülési meccsen.

A csatár ezért optimistán várja a hétfői meccset: „Az egyik legkeményebb ellenfelet kaptuk az első fordulóban. De egy mérkőzésen bármi megtörténhet, izgatottan várjuk. Végig gondolva nem is olyan rossz, hogy az egyik bajnokesélyessel kezdünk, legalább letudjuk mérni, hogy hol tartunk.”

Rodgers elmondása szerint Graham már a hétvégén PL-formában teljesített, a csatár lehet a Swansea egyik legnagyobb erőssége idén. „Szenzációs gólt szerzett a Betis ellen, nagyon jó formában van és bármikor képes helyzetbe kerülni.”

De nem csak Graham az egyetlen érkező a „hattyúknál”. 1.5 millió fontért néhány napja szerződtették Utrechtből az ötszörös holland válogatott kapust, Michel Vormot. Vorm és Graham szerződtetésével még nem ért véget Rodgers „nagy bevásárlása”, állítólag egy megbízható középső védőt még szeretne a csapatában tudni.