Az előszezon első mérkőzése

Magyar idő szerint hajnali kettő körül megkezdődik a Manchester City-Club América mérkőzés San Franciscóban. A Herbalife World Football Challenge keretében zajló mérkőzéssorozat első meccsén a keret összes tagja pályára lép, így debütál a két új szerzemény, Gael Clichy és Stefan Szavics is.

Az egész csapat péntek délután érkezett meg San Franciscóba, hogy ugyanitt megmérkőzzön az AT&T Parkban a mexikói Club América csapatával. Az utazás során Mancini néhány mondatban jellemezte a két új igazolást is: „Gael Clichy hatalmas tapasztalattal rendelkezik, érkezésével erősödött a csapat. Jól ismerem őt, nagyon fontos tagja volt az Arsenal-nak és biztos vagyok benne, hogy nekünk is az lesz. Közel 50 BL meccs van a lábában és szükségünk van két balhátvédre, mert hosszú a szezon.”

Roberto ezek után kitért Szavicsra is: „Elégedett vagyok, hogy sikerült leigazolunk Stefant, Angliától kezdve Olaszországig számtalan klub szerette volna megszerezni, így örülök, hogy minket választott. Fiatal és jó testfelépítésű, így bízom benne, hogy hasznunkra lesz.”

Mancio elmondta azt is, hogy lehetőséget ad az edzőtáborozó keret összes tagjának a mérkőzésen, de tisztában van vele, hogy a játék még valószínűleg nem lesz tökéletes, hiszen az alapozás elején járnak még. Mindkét félidőben más csapatot fog a pályára küldeni és ebből az egyik lehet ugyanaz lesz a hétfői Vancouver Whitecaps elleni meccsen is.

Ez alatt a Manchester City tartalékcsapata Angliában készül az őszi idényre. Itt jelentkeztek munkára azok a játékosok is, akik korábban az első csapat kötelékéhez tartoztak, de mára már „nem férnek bele” Mancini elképzeléseibe. Bellamy, Jó, Bridge, Michael Johnson és Nedum Onuoha szintén itt tengeti napjait. Szombaton le is játszották első meccsüket, amelyet Joan Angel Román és Kieran Trippier góljaival 2:1-re megnyertek az Altrincham gárdája ellen.

A hajnali mérkőzéshez valószínűleg lesz elérhető stream is, akit esetleg érdekel. ITT lesz néhány, amelyek közül lehet mazsolázni, de ha esetleg ti is találtok (különösen ha jó minőségű), akkor nyugodtan tudassátok velünk.