Hírek röviden

A legújabb hírek szerint a City gólkirálya távozik Manchesterből.

Több egybehangzó sajtóinformáció szerint már konkrét kérője is van Téveznek. Korábbi klubja, a brazil Corinthians egy 35 millió fontos ajánlatot tett érte.

A brazil klub ajánlatát azonban a City képviselői visszautasították, mondván, hogy a vételárnak 50 millió font közelében kell lennie. A Corinthians ezt az összeget túlzónak tartja és leszögezte, hogy ennyiért biztos nem fogják megvásárolni Carlitost. Ezért inkább azt ajánlották, hogy kölcsönveszik Tévezt. Egyébként, amennyiben a City elfogadta volna a 35 milliós ajánlatot, transzferrekord született volna Dél-Amerikában. Ilyen drágán még egy dél-amerikai klub sem vásárolt játékost.

Az eddigi „cséká” távozásával új kapitányt kellett választani, aki nem lesz más mint Vincent Kompany, aki a legutóbbi idényben már többször is viselte a kapitányi karszalagot.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere állítólag lemondott Samir Nasri megszerzéséről (Sneijder-t valószínűleg még a hétvégén megveszik), így a City-nek megnőttek az esélyei a francia válogatott karmester megszerzésére. A „polgároknak” ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk, mert Nasri többször kijelentette maradási szándékát Londonban.

Úgy néz ki, hogy marad a korábban Twentével hírbe hozott John Guidetti. A szezon vége felé felerősödtek azok a pletykák miszerint a hollandok kinézték maguknak a svéd csatárt. A tartalékbajnokságban gólerősen teljesítő támadót Mancini győzte meg, hogy maradjon.