A szezon olvasói szemmel

A múlthéten már írt egy bejezést, most a szezont értékeli MCFC BALÁZS.

Ha akartok Tőle még olvasni ezen a blogon, akkor azt kommentben írjátok le nekünk.

Mivel vége szezonnak és jön pihenés, én értékelném a Manchester City azon játékosait, akik pályára léptek a szezonba és kapnának egy osztályzatot is.

Joe Hart: Ő az egyik legbiztosabb láncszeme a csapatnak. Fiatal tehetséges kapus. Ebben az évben sok bravúrt mutatott be és úgy gondolom joggal érdemelte ki a Premier League legjobb kapusnak járó címét. Ráadásul saját nevelés! Ami lássuk be a City-nél kevés van. Anglia legjobb hálóőre, semmi pénzért nem szabad eladni!

Ez bizony 5-s Joe.

Shay Given: Ügyes rutinos kapus ez tény. Viszont ebben a szezonban Hart kiszorította így nem sok lehetőséget kapott a bizonyításra. Egyértelműen nem 2. számú kapusnak való így a City-ből távoznia kell.

Ez 2/3 lett Shay.

Micah Richards: Villámléptű szélsőhátvéd, aki nem rég ünnepelte csak a 23. születésnapját. Tehetséges saját nevelés. Ebben a szezonban 28 meccsen lépett pályára. Ezért lett „csak” ennyi, mert a sérülések hátráltatták. Ennek ellenére jól játszott ennek bizonyítéka csodálatos gólpassza az FA kupában a Notts County ellen, amivel „megmentette” a csapatot. Egy szó, mint száz:

Ez 5-s Micah.

Pablo Zabaleta: Az argentín játékos a szezon végén sok sérülést szedett össze. Például az Fa kupa elődőntőben Scholes talpalta le durván. A feje sokszor volt bekötözve. De jól játszott a szezonban bár nem kiválóan de jól.

Ez 4/5

Dedrick Boyata: Fiatal tehetséges védő. Bevethető jobbhátvédként és belsőhátvédként is. Már okult az Arsenal elleni piros lapból, mentálisan „megjavult”.

Ez egy stabil 4-es Dedrick.

Vincent Kompany: Ő az ideális játékosa a csapatnak. 3 év alatt megsokszorozta az árát. Mára már alapemberré érett. Ő nem szidja Manchestert úgy, mint Tevez. Szépen melózik egy rossz szó nélkül. Nem hiába kapta meg a City legjobb játékosának járó díjat.

Vinny ez bizony 5*.

Joleon Lescott: Kicsit bizonytalan védő. Néha hibázik. Az első félévhez képest sokat javult, a második félévben alapemberré vált, bár ehhez kellett Kolo eltiltása is. Jövőre, ha így folytatja stabil 5-sé válik,

de ez „csak” 4/5.

Kolo Touré: Az eltiltásáig sem volt olyan jó, mint a 2009/2010-s idényben, ahol kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot, de azért voltak hasznos szereplései.

Megadom a 4-st.

Jerome Boateng: A ghánai származású védőnek ez volt az első és talán az utolsó Premier League szezonja. Sok sérülés hátráltatta, de amikor pályán volt, akkor sem alkotott maradandót, így ha távozna, sokat nem veszítenénk rajta. Viszont vannak előnyei is Jerome-nak. Először is az összes hátvédposzton bevethető, másodszor jól fejel, harmadszor ő dobja be a legjobban a lasztit, ha bedobás van.

A pozitívumai miatt 4-es.

Aleksander Kolarov: A szerb Roberto Carlos a beceneve, ami részben igaz, hiszen bombaerős lővéseivel gólt is lőtt, de a mezőnyjátékán (gondolok itt a védekezésekre és a támadásokra) még csiszolnia kell.

Azért a 4/5 megvan.

Yaya Touré: Fivérével ellentétben ő alapember lett a csapatnál. Ő volt a City „kupaspecialistája”. Ezen kívül sokszor juttatta el a bőrgolyót az ellenfél kapujába, továbbá igen jól védekezett. Kiváló teljesítmény Yaya!

Ezek után természetes az 5*.

Gareth Barry: Ebben a szezonban nem nyújtott olyan színes játékot, de a feladatát több-kevesebb sikerrel ellátta. Pont olyan, mint az Angol válogatott.

Az 5-st kicsit aláhúzom, így 5/.

Nigel De Jong: A csapat „hentese”. Eltörte Ben Arfa lábát, viszont végre meglőtte City mezben az első gólját.

Nigel 4/5-re értékelem a teljesítményedet.

Patrick Vieira: A Premier League-ban nem játszott jól, de az FA kupában megállta a helyét, sőt fejes gólt is szerzett. A következő szezonban nem láthatjuk már City mezben, mert visszavonul.

Erős 4-es.

James Milner: Nagyon rosszul játszott ebben az idényben, 1-2 jobb meccse volt, de kiemelkedőt nem alkotott. Ireland jobb volt nála.

3-s Milner.

Adam Johnson: Technikás angol szélső. Azon kevesek egyike, kik úgy jöttek a City-be, hogy még nem voltak „sztárok”. Sokat fejlődött Manchesterben. Voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyei és kifakadása,

de az 5-st aláhúzva megérdemli.

Shaun Wright-Phillips: Személyes kedvencem. Ebben a szezonban nem játszott sem sokat, sem jól. De klubhűsége van, hiszen a City-ben kezdte a pályafutását.

Shaun a 4/-t megérdemli.

David Silva: Sokan féltették 2010 nyarán, hogy az angol foci nem fog neki feküdni, de nemcsak, hogy jól ment neki, a csapat egyik legjobb játékosa lett. Rengeteg gólpasszt adott, kiválóan teljesített. A védekezésben és a támadásban is segítette a csapatot, továbbá a pálya szélén is megtalálta a helyét. A kapuralövést még gyakorolnia kell,

de 5* jogos tulajdonosa lehet.

Carlos Tevez: A házi gólkirály és a csapat legjobb játékosa. Botrányai és kifakadásai miatt, jövőre már nem érdemli meg a csapatkapitányi karszalagot,

de az 5*-st igen.

Mario Balotelli: Az ügyeletes botrányhős. Voltak botrányai, törvénybe is ütközött, és adakozott. Viszont a futballpályán többnyire odatette magát a forrófejű Super Mario. Miért mondom azt, hogy többnyire, és hogy forrófejű? Mert ő kapta a legtöbb piroslapot a csapatból. Ennek ellenére ő rúgta Tevez után a 2. legtöbb gólt a City-ben, úgy, hogy sokszor volt sérült.

Balotelli ez 4/5.

Edin Dzeko: A City lúzere volt ebben az idényben. Kevés gólt lőtt, pedig ez a feladata. Olyan volt, mint Torres.

Ezért csak 3-s Edin.

Jo: Keveset játszott, de ő még így is jobb volt, mint Dzeko, akitől többet vártam.

4/ Jo.

Játszott még McGivern, Razak, Adebayor, Santa Cruz, Bridge és még Taylor, M. Johnson és Tchuimeni ült a kispadon. (Ha jól tudom) Őket nem értékelem. Viszont az edzőt igen:

Roberto Mancini: Volt amikor támadó focit játszatott, volt amikor védekező taktikát alkalmazott. A klubbal nyert egy kupát és a 3. helyre kormányozta, így elérte a vezetőség céljait.

Összességében jár az 5-s, de jövőre a kiscsapatok ellen ne botoljunk meg.