„Túra LA-ben.” – Micah naplója. 1. rész

A csapat jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is Los Angeles-ben készül fel a következő szezonra.

Ahogyan tavaly, idén is Micah Richards számol be az edzőtábor élményeiről naponta a hivatalos honlapon. Ezt „tálaljuk” most a magyar drukkereknek.

„Helló mindenki. Már tényleg 12 hónap eltelt a legutóbbi napló bejegyzésem óta? Szalad az idő, szó se róla, de milyen évet tudhatunk magunk mögött, még mindig ráz a hideg ha csak az FA Kupagyőzelemre gondolok.

A mindennap esedékes találka Chris Bailey-vel (az mcfc.co.uk munkatársa) elég húzósak néha, mert Chris állandóan valamilyen idióta időpontban akar velem egyeztetni a naplóról… Sebaj, majd csak változtat rajta.

Néhány napja már keményen edzünk, de még mindig várok arra, hogy az egymás elleni játékban végre ne az én csapatomat verjék meg. Mielőtt felültünk volna a repülőre, AJ-t és David Silvát is a csapatomban tudhattam, de velük is zakó lett a vége… Olyanok voltunk mint tavaly a Blackpool: bátran mentünk előre, de hátul valami nem stimmelt.

Szerintem az egész Stu Taylor miatt van, kicsit kövéren tért vissza és képtelen gyorsan vetődni a labdára… Nyugi, csak vicceltem Stuey!

Jó érzés visszatérni LA-be, mert nagyon szeretem a helyet. Nagyon sok nyarat töltöttem itt el. Már több játékos is bérelt itt házat, így aztán többször is előfordult, hogy Wayne Bridge-dzsel, Wrighty-val vagy éppen Ashley Cole-lal bandáztam itt.

Több szempontból is fasza hely ez: egyrészt nincs akkora felhajtás a labdarúgók körül, másrészt az időjárás is elég nyárias. Mindannyian azért izzadunk itt, hogy Kupacímvédőként és BL-résztvevőként méltán léphessünk pályára az ősszel.

A csapat összes tagja tudja, hogy idén is folytatni kell a tavaly óta tartó építkezést, de ez korántsem lesz sétagalopp. Arra is számítok, hogy a keret bővülni fog néhány új arccal a nyár folyamán, vagy talán akkor is mialatt mi még túrázunk.

Gael Clichy remek igazolása a csapatnak. Nagyon jó játékos és az egymás közötti játékban is jól teljesített.

Több embernek is elmondtam már a szezon vége felé, hogy szívesen meghosszabbítanám a tartózkodásomat az Eastlands-en, az ez irányú tárgyalások már folynak a vezetőkkel. De ezt inkább meg is hagyom az ügynökömnek, mert minél többet szeretnék a játékra koncentrálni és ott akarok lenni a Swansea elleni nyitómeccsen. Természetesen ez sem lesz egyszerű, mivel nagyon erős konkurenciával kell felvenni a versenyt: ott van Zabaleta, aki jelenleg a Copa Americán játszik és itt van még Jérome Boateng is velünk az USA-ban.

Az utazás a repülőn amúgy nagyon élménydús volt! Az Etihad egy remek gép, ráadásul a csirkés pite is szenzációs volt. Most lépek, holnap kemény edzés lesz.

Sziasztok!”