Gaël Clichy Manchesterben

Közel a megállapodás az Arsenal francia válogatott bal hátvéje, és a Manchester City között.

Az angol lapok már egybehangzóan állítják: 7 millió fontot fontot kell kifizetni érte a londoniaknak, és 90.000 font lesz a heti fizetése.

Gaël Clichy a tegnap estét már Manchesterben töltötte. A szemfüles fotóriporterek a belvárosi San Carlo étterem előtt kapták lencsevégre, ami alátámasztja azokat a híreket, hogy a francia védő a mai napot a Carringtonban található edzőközpontban kezdi még, ahol átesik az ilyenkor megszokott egészségügyi vizsgálatokon.

A jelek szerint nem kell sok, és hivatalosan is be lehet jelenteni az első csapat idei első igazolását.

A Manchester City pénzügyi igazgatója Garry Cook idén nem engedi annyira szabadra a gyeplőt mint az előző években, 50 millió font körüli összegből gazdálkodhat Mancini, az új uefa szabályozásra, a pénzügyi fair playre való felkészülés jegyében. Ez és 6-8 játékos eladása megteremtheti a klub gazdasági egyensúlyát.

Mancini-t megkérdezték az idei átigazolásokról, aki elismerte, ajánlatot tettek a Partizan Belgradnak, a fiatal montenegrói válogatott Sztefan Szavics játékjogáért. A Nasri megvásárlását firtató kérdésre az „egyelőre nem teszünk ajánlatot” volt a válasz.

Viszont a hírek szerint a héten a Fiorentina megkapja a City hivatalos megkeresését Alessio Cerci ügyében.

A keret ma megkezdi a felkészülést a 2011/2012 szezonra.

A csapat tényleges első igazolása Denís Suarez elfoglalta új otthonát Manchesterben

UPDATE:

Clichy helyi idő szerint 15:30-kor megérkezett a City of Manchesterhez, hogy aláírja szerződését.