Pletykafészek

Már rég foglalkoztunk az átigazolási pletykákkal, és a csapatot körülvevő hírekkel.

Most futunk még egy kört ezen témában.

Először is két biztosnak tűnő átigazolásról derült, hogy a végső aláírásra (egyelőre) várni kell. Karim Rekik érkezésének, és Jéróme Boateng távozásának is a vételárban mutatkozó nézetkülönbségek az oka. Hiába egyezett meg a két játékos és a fogadó felek, a jelenlegi klubjaik nem fogadták el a felajánlott összeget, így a két transzfer jelenleg parkolópályára került.

Az idei nyár két nagy kérdése: Tévez megy, vagy nem?

Azaz elmegy-e a City-től és meghívják-e az argentin keretbe a Copa Americára?

Az első kérdésre még nincs megnyugtató válasz, a másodikra viszont van esély az igenre. Sergio Batista behívta Tévezt a kontinenstorna előtti barátságos meccsekre, így az angol gólkirály be tudja bizonyítani, hogy helye van a keretben.

Tegnap az Argentin-Albán meccsen egy félidőt kapott, csakúgy mint Zabaleta, és ezt egy góllal hálálta meg. A végeredmény sima 4:0 lett.

Carlos gólja:

Na, de térjünk vissza az átigazolósásokhoz: az eddig egyetlen biztos érkező eddig a fiatal spanyol, Denís Suárez.

Az egyetlen biztos távozó az első csapatból (eddig) a lejárt szerződésű Patrick Vieira.

A tartalékkeret azon játékosai akiknek lejár a szerződése, és a klub nem ajánl nekik új kontraktust: David González, Scott Kay, James Poole, Shaleum Logan, Andrew Tutte, Javan Vidal, James Wood.

A kölcsönből visszatérő játékosok közül egyedül Felipe Caicedora tart igényt a Levante, és a csekély kivásárlási árát kifizetik. A többiek jövője még kérdéses.

Pletykák a távozókról:

A már említett Boateng, és a hezitáló Carlos Tévez sorsa még bizonytalan.

Shay Given-t mint potenciális távozót egyre többször, és több csapattal kapcsolatban emlegetik. A Celtic mellett felmerült a West Brom, a Tottenham, és vadabb cikkekben a ManUtd is mint lehetséges célállomás.

Nedum Onuoha neve mint „cserealap” szerepel a hírekben egy esetleges üzletben a Bolton-nak, vagy a Tottenham-nek felajánlva.

Džeko-ról is pletykáltak úgy mint, a Juventus, és a Real Madrid egyik célpontja.

Pletykák az érkezőkről:

Olyan sokan vannak, hogy posztonként nézzük át őket.

Kapusok: Given távozása esetén két jelöltre gondolt a vezetőség újságírók, mégpedig két saját nevelésű, jelenleg a Championshipben szereplő hálóőrre: az ír válogatott Keiren Westwood-ra, vagy a Leedsben csalódott (egy másik kapust hoztak a nyakára) Kasper Schmeichel-re.

Középső védők: ha Boateng eligazol mindenképpen szükség lesz egy jó centerhalfra, bár Gary Cahill neve olyan régóta forog a köztudatban, hogy az sem lenne meglepő, ha a német maradása esetén is leigazolnánk.

Képbe került az Ajax belga válogatott védője Jan Vertonghen, és az Udinese kolumbiai játékosa Cristian Zapata is.

Baloldali védők: mivel csak Koralov az igazi bal bekk a csapatban, így Mancini mindenképpen igazolni akar egy olyan baloldali védőt, aki nem esik kétségbe ha fel kell futni. Erre a szerepre az egyik legalkalmasabb a mai labdarúgásban Gareth Bale, így természetesen az ő neve elsőként merült fel mint lehetséges igazolás.

Az edzői stáb olasz kapcsolatainak köszönhetően Juan-Manuel Vargas is képbe került. Az egyik legújabb „célpont” az Arsenal franciája: Gaël Clichy.

Az ideális megoldást véleményem szerint az Everton angol válogatottja Leighton Baines jelentené.

A Lens-i fiatalok: A francia csapat két fiatal védője Raphaël Varane, és Serge Aurier is arra készül a zuhanyhíradó szerint, hogy a Manchester City akadémiáján kezdje meg az őszt.

Középpályások: a hírekben felbukkanó Cesc Fabregas, vagy Wesley Sneijder érkezésére nem sok esélyt látok, de persze nem lehet semmit kijelenteni előre.

A Valencia szélsője is szóba került. Juan-Manuel Mata ismét együtt játszhatna Silvával, Juan a bal szélen, David középen.

A távozó Vieira pótlására a római Daniele De Rossi-t és az Everton fiatalját, Jack Rodwell-t vették a lapok számításba.

De igazság szerint a csapatnak ténylegesen egy irányítóra lenne szüksége, a brit lapok megoldották ezt a gondot is, a szlovák Marek Hamsík, és az évek során újra és újra hírbe hozott Káka leigazolásával.

Két Arsenal középpályás is szóba jött a probléma orvoslására: a francia Samir Nasri, és Jack Wilshere. Én a fiatal angol érkezését nem bánnám.

Itt a blogon belül azt hiszem megegyezhetünk, Javier Pastore érkezésének örülnénk a legjobban.

Támadók: A totális kacsa, hogy a vezetés ajánlatot akarna tenni Cristiano Ronaldo-ért, két év múlva lehet, de idén fix, hogy nem.

Az biztos ha Alexis Sánchez, Sergio Aguero vagy Romelu Lukaku ha úgy döntene Manchesterbe akar igazolni, már holnap megkapná a szerződéstervezetét, jobb kondíciókkal mint amit bárki nyújtana nekik.

Tévez távozásakor (így sem biztos, hogy nem) egy klasszis csatárt venne Mancini. Ezequiel Lavezzi és Edinson Cavani melett a Lille csatára Gervinho van képben.

De felmerült olyan opció ha a Barcelona leigazolná Sánchezt és Fabregast, akkor eladnák David Villa-t. Vagy ha a Madrid igazolna egy csatárt akkor Gonzalo Higuain lenne a célpont, esetleg Didier Drogba ha az új edzője nem tartana rá igényt.

De az olasz lapok egy Tévez-Eto’o cserét is vizionálták már.

Egyelőre ennyi, remélem hamarosan már konkrétumokról számolhatunk be.