Kölcsön körkép I.

Rengeteg játékos érkezett a csapathoz az utóbbi években, és amilyen ütemben érkeztek az új játékosok, olyan gyorsan nem tudtak távozni a régiek. Ráadásul a mostani idénytől szigorodtak a szabályok, csak 25 felnőtt játékost lehet nevezni a Premier League-be, így a szokottnál is többen kerültek el kölcsönbe különböző csapatokhoz azok közül, akiknek esélyük sem volt játéklehetőséghez jutniuk.

Egy csapatnyian töltötték távol a szezon kisebb-nagyobb részét, ennek járunk most utána két részben, vendégszerzők segítségével.

Nem kevés játékos az biztos, de meglepődnék ha egyikük is szerepet kapna a következő idényben. Egy részükért kár, a másik fele jó, hogy nincs a csapatnál. Vegyük Őket sorra:

Bridge

Wayne Bridge 2009 januárjában érkezett meg Manchesterbe tizenegy és fél millió fontért cserébe. Jó vételnek tűnt, jó korban lévő, megbízható, angol válogatott bal-bekk. Jó teljesítményt nyújtott, de az edzőváltás, a Terry féle botrány, és az, hogy kihagyta a vb-t, nem volt rá jó hatással. Aztán leigazolta a City Koralovot, és szépen lassan kiszorult a csapatból.

Voltak jó meccsei és persze neki is köszönhetjük, hogy a tavalyi év egyik legszenzációsabb meccse úgy alakult, ahogy.

A tavaszi idényt — háromszázezer fontért cserében — a West Ham United gárdájánál töltötte. 18 meccset játszott Londonban, és 3 gólpasszt adott. A kieséstől ő sem tudta megmenteni a csapatot.

Mivel van a népsporton West Ham blog, így megkértem a kollégákat, értékeljék Bridge teljesítményét, hiszen mégiscsak ők látták hétről-hétre játszani.

Westhammer, a Londoni Vasas blog szerkesztője így summázta Wayne londoni félévét:

Balhátvéd híján a West Hamnek muszáj volt szereznie egyet, Bridge kézenfekvő választás volt, hiszen eléggé elhanyagolta a City. Jól teljesített, nem rajta múlott a kiesés, bár akkora pluszt nem jelentett a csapatnak, hogy kiemelkedjen a mezőnyből. A West Ham leigazolni nem fogja, túl magas a fizetése, és valószínűleg ő sem akar majd a Championshipben játszani, de az is szinte biztos, hogy a Citytől is távozik.

Bellamy

Craig Bellamy sok szurkoló nagy kedvencévé tudott válni egyetlen teljes Manchesterben töltött idény után.

Ez a mentalitás amit sokan megszerettek vezetett oda, hogy Bellamy nem igazán tudott kijönni Mancinivel, így aztán a másodosztályú Cardiff Citynél kezdte az idényt.

A Championshipben 35 meccsen 11 gólt lőtt, és adott 14 gólpasszt, a gárda csapatkapitánya lett, a Cardiff viszont nem tudta kiharcolni a feljutást.

Az, hogy Craiggel mi lesz? Hamarosan 32 éves, nincs jóban az edzővel: nem túl nagy a realitása, hogy a csapatnál maradjon. Ő sem tudta megszolgálni a 14 millió fontos vételárát…

Onuoha

A 24 éves Nedum Onuoha alap embere tudott lenni a Sunderland védelmének, 31 bajnokin lépett pályára a Fekete Macskák mezében.

A saját nevelésű, volt angol U-21-es válogatott középső védő már 2004-ben bemutatkozott a Cityben. Sokáig azt hittem Richards és ő jó ideig kibérel két helyet a védelmében. Sajnálnám, ha nem így lenne.

Ball

A 21 éves csatár David Ball, a szezonban két League One csapatnál a Swindon Town, majd a Peterborugh United gárdájában fordult meg kölcsönben.

Az első csapatban csak két gólt lőtt, a másodikban viszont ötöt.

A volt skót válogatott Duncan Ferguson által irányított csapat feljutott a másodosztályba, kérdéses ott is igényt tartanak-e Ball szolgálataira.

Weiss

A saját nevelésű, tizennyolcszoros szlovák válogatott középpályás az idény elején hatszázezer font ellenében került a Glasgow Rangers együtteséhez, kölcsönben.

Sikeres idényt tudhat maga mögött. 23 bajnokin 5 gólt lőtt, 10 gólpasszt adott. Szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. Skót ligakupát és bajnokságot nyert.

Egy furcsa történet miatt Vladimir hamarabb visszatért Manchesterbe. A Celtic elleni liga kupa döntőn eltört a lába, de ezt a Rangers orvosi stábja egy véraláfutás miatt nem vett észre. A PSV elleni EL meccsen le kellet cserélni, mert nagyon fájlalta a lábát. Ezután persze kiderült, mi a baj pontosan. A manchesteri vezetők nem örültek a glasgow-i orvosi bakinak, és visszarendelték a játékost.

De mindezektől függetlenül valószínűleg, ha a City egy ésszerű kivásárlási árat állapít meg, a skótok leigazolnák Weisst.

Nielsen

A feröeri válogatott Gunnar Nielsen eddig 18 percet játszott a City-ben, mikor tavaly megsérült Shay Given.

Idén „természetesen” ennyire sem volt esélye, és a tavaszt a League One-ban szereplő Tranmere Rovers-nél töltötte. Itt két meccsen kapott lehetőséget.

Trippier

A fiatal angol játékosunk, Kieran Trippier is egyike azoknak a tehetséges védőknek akik az elmúlt években a Manchester City akadémiájáról kerültek ki.

Az U-21-es válogatott jobb-bekket a Championship szereplő Barnsley FC már az előző idény végén is kölcsönvette, és olyannyira elégedettek voltak a teljesítményével, hogy az idei szezonra is igényt formáltak az U-19-es Európa Bajnokságon megnyert ezüstrémmel büszkélkedhető  játékos szolgálataira.

Kieran meg is hálálta a bizalmat. Húsz éves kora ellenére alap embere tudott lenni egy második vonalban szereplő csapat védelmének!

A Barnsley két idei kupameccse mellett, harminckilenc alkalommal lépett pályára a Championshipben. Két gólt szerzett, és hatot előkészített.

Kíváncsi vagyok neki milyen sorsot szán az élet, és a Manchester City vezetősége…