Kis színesek az Eastlands-ről

Sorsdöntő hét előtt a csapat, viszonylagos a nyugalom a klub háza táján, de egy-két rövidhír azért befutott.

Ezekből szemlézünk ma.

Elsőnek a sérültekről:

A hét híre mindenképpen az, hogy Tévez elkezdte az edzésmunkát, remélhetőleg a jövőhét már játékra is jelentkezik.

Shay Given teljesen felépült, ma már véd a tartalékcsapatban.

A West Ham ellen elővigyázatosságból lecserélt de Jongnak, és a meccs után bokafájdalomra panaszkodó Zabaletanak szerencsére nincs komoly baja, ők a lábadozása után felépülő Richards-al egyetemben bevethetőek lesznek az Everon ellen.

Egy trófea már a vitrinben:

A brit „gyepmesterek” szövetségétől (az Institute of Groundsmanship-től) Lee Jackson pályamester kapta meg a „Groundsman of the Year” díjat. Az ő és Roy Rigby technikai menedzser vezette csapat már átvehette idén „Professional Football Grounds Management Team of the Year” elnevezésű rangos szakmai elismerést, így hivatalosan is ki lehet jelenteni a City of Manchesterben van a legjobb minőségű gyep, egész Angliában!

Bemutatták a csapat Wembley-re alakított mezét:

A jövőheti kupadöntőn a régi hagyományoknak megfelelően Manchester városának címere is megjelenik a csapat mezén. Most nem a klubcímer helyén, hanem hátul a számok alján, elől marad a csapatcímer, és felette a nagy eseményt, és dátumát hirdető felirat:

Nem is értem, a csapatok miért nem „öltöznek”  más trikókba a hazai kupasorozatokban(igaz más okokból de még a Videotonnak is van külön szerelése a kupameccsekre). Elég furcsán mutatnak Barclays oroszlános mezek egy kupameccsen. Idén egyedül a Fulham-Tottenham FA kupa találkozón láttam, hogy más mezben játszik a Spurs mint a PL-ben.

Átigazolási pletykák:

A brit lapok ismét kombináltak, Jack Wilshere után egy másik Arsenal középpályást, a fizetését keveslő Samir Nasrit hozták összefüggésbe a klubbal.

A másik érdekes felvetés, hogy Shay Given távozása estén Bogdán Ádámot szerződtetné a klub cserekapusnak.

Az első bejelentett torna a holtidényben:

Idén nyáron rendezik meg először Dublinban a „Super Cup” névre hallgató rendezvényt.

A Cityn kívül az Inter, a Celtic és az Ír ligaválogatott vesz részt a minitornán.

Star Wars nap:

Tegnap volt a Csillagok Háborúja napja, a hírneves filmsorozat blu-ray megjelenésének apropóján a City is bekapcsolódott a reklámkampányba, és a facebook-on Jedi lovaggá változtattak néhány játékost.

Egy írás margójára:

A múlt  pénteken volt egy bejegyzésünk a pénzügyi fair playről, ami az nso.hu címlapján landolt. Mivel legalább akkora az arcunk mint Liam Gallaghernek, szeretnénk azt hinni ennek a cikknek megszületésére az [origo]-n mi is hatással voltunk.