Kompany: „Karrierem végéig itt akarok maradni!”

A 25 éves hátvédet még Mark Hughes igazolta le Hamburgból három éve, akkor ráadásul középpályásként számítottak rá.

Azóta a Premier League egyik legjobb középhátvédjévé nőtte ki magát és idén is eséllyel pályázik arra, hogy beválasszák az év PL csapatába.

A Manchester City belga védője tevékenyen kivette a részét a csapat idei teljesítményéből: vezetésével a második legkevesebb gólt kapta a City védelme a Premier League idei kiírásában. A manchester-i kékek még eséllyel pályáznak arra, hogy sok-sok év után újra trófeát nyerjenek a „polgárok” drukkereinek illetve, hogy az ősszel végre kipróbálják magukat a Bajnokok Ligájában. Az elért sikerek arra ösztönözték Kompany-t, hogy akár pályafutása végéig az Eastlands-en futballozzon.

Rengeteget fejlődtem, de még ennél is többet szeretnék adni a klubnak, amellyel hosszú távon képzelem el a jövőmet.” – mondta a Tévez és Kolo Touré hiányában már csapatkapitányként is szereplő védő.

Bár nemrég konfliktusba keveredett edzésen csapattársával, Mario Balotelli-vel, ennek ellenére remekül érzi magát a csapatnál és a városban egyaránt. „Minden nap azért dolgozok, hogy részese legyek egy csodálatos történetnek, hogy végre kupát szerezzünk és, hogy indulhassunk a Bajnokok Ligájában. Mikor idejöttem még teljesen más volt a klub, az Abu Dhabi Csoport megjelenése óta viszont felfelé szárnyalunk.„- tette hozzá.

Nagy szükség lesz a remek teljesítményére, hiszen a következő két bajnoki mérkőzés – az Everton és a Tottenham ellen – sorsdöntő lesz a végkimenetellel kapcsolatban. Az FA Kupáról meg nem is beszélve…