Bajnokcsapat? Ezek?

A Chelsea látogatott az Eastlandsre a hétvégén, hát nem volt benne sok köszönet, nekik.

Két 1:0-ás győzelem a szezonban a bajnok ellen, kevésnek tűnik a különbség, mégis hatalmas oktatást kapott Conte mindkét meccsen.

manchester_city_v_chelsea_premier_league_ezmiafaszvolt.jpg

A Chelsea ezzel a minimális veszteségre törekvő játékával meg nem csak előttünk, hanem a fociszerető tv-nézők milliói, na és persze a saját szurkolóik előtt lesüllyedtek egy-két emeletnyit.

Ők az angol bajnokcsapat? Ezek? Nebassz.

Conte abszolút biztonsági játékot tolt. A Rüdiger-Christensen-Azpilicueta védőhármas előtt Drinkwater és Fabregas őrizte a tizenhatosukat alapból. Melléjük nem csak Moses és Alonso húzódott hátra a széleken, hanem Pedro és Willian is a középpálya közepén. Hazard meg céltalanul kóválygott a hamis kilences szerepkörében. Totális nonszensz.

Conte nem akart kikapni, aztán mikor égett a ház, nem akart nagyon kikapni. Várta a csodát, hogy lesz majd talán, esetleg, valamikor, egy kontra, egy sansz, egy valami, de ha nem lesz, akkor sem kapunk ki nagyon. Ez volt Conte mesteri terve. Szégyen.

De lassú, körülményes játékkal a kontrákban sem lehet bízni.

Nem volt náluk a labda, nem találtak kaput (az 53. percben merészkedtek el Ederson kapujáig először, Moses durrantott csúnyán mellé, volt egy erőtlen Giroud próbálkozás, és egy pontatlan Alonso lövés a ráadásban. oszt’ jónapot). Nem akartak semmit.

manchester_city_vs_chelsea_premier_league_rakas.jpg

Közel egy hónapja, öt meccsel ezelőtt játszott utoljára hazai pályán a City, így a ligakupát sem látta még idén Manchester népe. Jó ötlet volt, hogy az 1976-os döntő hőse, Dennis Tueart vitte körbe a trófeát.

Mivel a Chelsea-nek eltűntek a tökei, így a két szélső védőnk magasan a középpályán játszott, sokszor segítve a középső középpályásokat azzal, hogy befelé léptek a pálya közepe felé. Ezzel akkora fölényt sikerült kialakítani a középső harmadban, amivel a Conte nem bírt.

Walker és Zincsenko volt a két szélső, Oleksznek ez fekszik igazán, mármint az, ha egy beszari, nem támadó csapat az ellenfél (mint a jelenlegi Premier League címvédő… és ne őrüljek meg ettől!!), kevésbé kell a védekezésre koncentrálni, lehet nyomni a tuti a középpályán. Ez nagyon megy neki. A labdaátvételei élmény számba mentek, a passzai meg közel tökéletesek voltak (147 jó a 152 átadásból, ez 97%-os pontosság).

A túloldalt Walker csinálta a dolgát, kiemelkedni nem tudott most.

manchester_city_v_chelsea_premier_league_ott_a_gol.jpg

A kapuban Edersont majd megette az unalom, bár ha azt nézzük, hogy annyi jó passza volt, mint Pedrónak, hárommal több mint Mosesnek, vagy Hazardnak, de a 78 percet játszó Williannél meg tizenhattal(!!44!!4!!!) több pontos átadása volt, rögtön más megvilágításba kerülnek a dolgok.

A két középhátvéd Otamendi és Laporte volt. A generális a megszokott minőségben tündökölt, Aymeric meg még erősen a beszoktatási fázisban van még, de a vendégek egy cseppet sem tették őket próbára.

A középpálya császára Gündogan volt. Háborítatlanul szervezte a játékot a pálya centrumában. 181 labdaérintése volt, 174 passza, ebből 167 jó. Premier League rekord. 12,4%-ban volt nála a labda, az egész Chelsea-nél 28,9%, az összes vendégjátékos 527 alkalommal ért labdába. Hihetetlen.

Előtte Silva balra, De Bruyne most jobbra húzódva keserítette az ellen életét (együtt hét kulcspasszt adva).

A két szélső Bernardo és Sané volt. Leroy-nak a 26. percben volt egy nagy helyzete, balra kisodródva lőtt kapura, Courtois mellett elzúgott a labda, szerencséjükre ott volt Azpilicueta és takarított. A durva meglépése a szélen a 77. percben volt. Csodálatosan rázta le a védőket, sajna a beadása nem volt túl pontos.

Bernardónak az első félidő elején volt egy hasonló tekerése, mint az Arsenal ellen, sajna most nem talált be. A gólja viszont a legjobb ütemben született, még nem húzódtak tökéletes sündisznó állásba a sötétkékek, Gündogan indított a félpályától, Agüerótól két szerencsétlen védő sem tudta elvenni a labdát, Christensen akart ‘felszabadítani’, visszapattant a labda Sergióhoz, amit adott Silva 1.0-nak, aki továbbította a jobb oldalra Silva 2.0-nak. Bernardo pontosan érkezett (a keresztező Alonso mi az istenre figyelt olyan meredten?!) az ötös sarkára, a lepattintott lövése ellen nem volt ellenszer.

Baromi jó játékos. Ő játszott a legtöbb meccsen a szezonban (március elején már 43 meccs..), három rangadón is betalált (‘pool, Arsenal, Chelsea), Pep vakarhatja a fejét, hogy ki játsszon, ha Sterling visszatér.

Az ék pedig Agüero volt. Guardiola nem győzte dicsérni újra, mennyire fontos a csapatnak a játéka, na meg azt, hogy mennyire a csapatérdeknek veti alá magát. Most már csak meglesz az a 200. gól is.

Ha tisztességesek lennének a londoniak, ollóval kivágták volna az öltözőben a mezük újáról az arany Premier League emblémát és átvitték volna City játékosoknak.

‏ㅤً on Twitter

Your opponent has left the match” https://t.co/XMZmIlYjKY

Én még nem láttam angol élcsapatot 0:1-nél így kiszállni a meccsből. Pofátok szakadna le.

Bánat egy meccs volt ez, nem rangadó. Most ott tartunk, ha a szezon végéig leikszel minden meccsen a csapat, akkor is bajnok.

Ilyenkor lehet elmerengeni, hogy a tökbe tudott ez a csapat elbukni Wiganben? Most már mindegy. Jövő héten lesz egy kis idő összetartásra menni, dubajoznak a srácok egy kicsit, a Stoke City elleni bajnoki után Abu-Dzabiban lesz edzőtábor.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: