Egy igazi cikk a magyar médiában a City-ről

hvg-2.jpgRitka vendég ha egy magyar médiumban egy pontos, korrekt cikk születik egy magyar lapban (online vagy offline tökmindegy), így ha belefutunk egybe örülünk és ajánljuk is nektek.

Most a HVG legutóbbi számában jelent meg egy hosszabb elemzés, na nem a csapat játékáról, hanem a gazdasági hátországról, a világot behálózó City Football Group-ról, ahogy írják, Globális Piramisról. 

Aki tud angolul (vagy követi a blogunknak azokat a cikket is, amikor a csapat hátterével foglalkozunk) annak sok újdonságot mondani Nagy Gábor cikke.

Szóval, aki mélyebbre ásna és jól ért angolul, annak a Guardian múlt havi cikkét ajánlom: 

Manchester City’s plan for global domination

On 19 December 2009, Pep Guardiola stood and wept in the middle of Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi. The 38-year-old Barcelona manager clasped a hand across his face as his body gave way to huge, shoulder-heaving sobs.

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

 A HVG cikke igazából nem a jólértesült City szurkereknek szól, de nem is baj. Így azért egy szélesebb réteghez is eljuthat egy valós kép a csapatról (igaz a print nem ér el annyi embert, mint a hvg.hu, és akik csak az tudják hajtogatni, hogy ha elfogy az olajpénz, vége a csapatnak, na azok a kezükbe sem vennék a HVG-t).

hvg1.jpg

A cikkben zanzásítva megismerhetjük mi volt a Manszúr éra előtt, hogyan kezdték meg a felzárkózást a nemzetközi futballelithez, majd miképp kezdett kiépülni Soriano érkezése után a nemzetközi hálózat.

Hogyan lett önjáró a klub gazdaságilag és miképp lett gazdaságilag a világ egyik legerősebb futballklubja. 

A lap még megtalálható az újságárusoknál.  

hvg3.jpg