Érdektelen meccs, érdektelen vereség

sahtar.jpgA meccsnek úgy futott neki a két csapat, hogy a City-nek édes mindegy volt, a Sahtarnak pedig egy döntetlen is elég lett volna a boldogsághoz.

De mivel ellentétes érdekekkel lépetek pályára a csapatok, plusz a City a ‘B’ sort dobta csatába, nagy meglepetés senkit sem érhetett az eredményt látva.

Per pillanat három féle City szurkoló van. Az egyik nem érti hogyan is tudott kikapni a csapat a Donecktől, a másik azon sopánkodik, hogy miért nem volt ennél is tartalékosabb a csapat, a harmadikat meg totálisan hidegen hagyja mi is történt Ukrajnában, hiszen vasárnap derbi!

Ederson nem adja a helyét, lerúghatják a fél arcát, lehet tét nélküli a meccs, ha nem angol kupameccsről van szó, ő akar védeni, bármi áron.

Bernard gólja szenzációs volt, a védők sem hitték el (Pep sem, de ez a legkevesebb), nem támadták meg, nem csináltak ellene semmit, Ederson meg tehetetlen volt.

Ez benne volt a pakliban, de nem mondhatni, hogy ragadt volna hozzá a labda, de azt a kifutást, amit a 32. percben produkált, nem láttam jönni (nem láttam, hogy Ederson ilyen szarul fog kijönni).

Hat perc alatt eldőlt a meccs sorsa így. Remélem ezzel egy időre ellőtték az összes pech patront a srácok.

A három védős rendszer köszönt be, mondjuk köszönet nem volt benne. Adarabioyo jobbra, Mangala balra húzódva, Fernandinho középen.

A két fekete fiún nemigen látszott, melyikük a zöldfülű és melyikük a világ egyik legdrágább védője. Ez nem dicséret volt. Takkra pontosan 87 jó passzuk volt, Tosinnak 92-ből, Elinek 91 kísérletből jött össze ennyi, több jót nem nagyon lehet mondani.

diaz_doneck.jpg

Fernandinhonak nem ez a posztja, nem is lehet nagyon kiemelni semmit tőle, próbálta csinálni a dolgát (pl. a 7. percben testtel állt egy lövés útjába), de az igen érdekes volt a második félidő elején, mikor Taison elé tisztázott egy labdát testtel, a honfitárs lövése elől meg elugrott..

A jobb oldali szárnyvédő Danilo, a bal oldali Foden volt. A brazil most sem mutatta meg, hogy érdemes lenne lecserélni Walkert (az a gyermeteg mozdulat, amikor Bernard lerázta a gólja előtt, hűű.), Philt meg a tapasztalanság mellett a teljesen idegen poszt sem segítette a kibontakozásban.

Fodennek talán az volt a legemlékezetesebb megmozdulása, amikor Jesust indította az első félidő végén.

De a szélsők nemigen segítették a támadásokat, nem érkeztek a jobbnál jobb labdák oldalról.

Yaya a pálya mértani közepén, mint egy élő kabalafigura, lassú, méltóságteljes öreg mackóként volt jelen a meccsen. Telik ez a kurva idő, ilyenkor látni és rémít meg. 

Az igazi meló a középpályán Gündoganra hárult. Nagyon sokszor találkozott a labdával, rengeteg jó passz (103!), nem volt rossz, sőt, de ha a rengeteg rakkolás mellett lett volna ideje besegíteni a támadásépítésbe, na az lett volna az igazi.

A két támadó középpályás Sané és Bernardo volt, a németnek talán a leggyengébb idei meccse volt ez, a portugálnak pedig a jobbak közül való, de jónak nem volt mondható ez sem túlságosan.

Sané jött le a leghamarabb, a 62. percben. Silva a második félidőre javult fel (volt négy kulcspassza), de a csodára még mindig várnunk kell. 

Jesus volt elől, talán ő volt a kezdőcsapat legjobbja, ez akkor is igaz, ha a 42. percben nagyon gyámoltalan volt, amikor Pjatovba vezette a labdát egy támadás végén.

Ettől függetlenül neki volt a csapatból a legnagyobb sansza a gólszerzésre, a végén a büntetőt is ő harcolta ki.

A cserék bőven hozzá tudtak tenni a meccshez. Díaz bő fél órát kapott, üde színfolt volt, a csapat egyik legjobbja, még így is. A 79. percben harcosan futott el és lőtte el a labdát, Jesus beletette a lábát Pjatov mellett csak a kapufa hárított.

zorro.jpg

Agüero is kapott jó húsz percet, úgy tűnt megint még kaput sem tud találni, de szerencsére jött a büntető, amit értékesített. Remélem jót tesz az önbizalmának. 

A végén kiderült, a hazaiak túlbiztosították magukat, hiszen a Napoli kikapott Hollandiában. Paulo Fonseca ígéretéhez híven Zorro-nak öltözve jelent meg a sajtótájékoztatón.

Érdektelen meccsen szenvedett egy senkit sem érdeklő vereséget a csapat. Tortúra volt csak a keleti út.

A derbi előtt ami fontos. Kompany és Silva kisebb izomsérüléssel bajlódik, Delph pedig megbetegedett. Mellettük két tartósan sérült van (Stones és Mendy), a többieket az orvosi stáb próbája rendbe rakni a derbire.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: