Zsenialitás vagy a zsák pénz?

A hosszú hétvégét kihasználva szusszantunk egy kicsit, így egy kicsit lemaradásban vagyunk a meccsek feldolgozásával, de hogy a mai ligakupa forduló előtt ne maradjatok olvasnivaló nélkül heinrich elemző posztját ajánljuk nektek.

pep-guardiola.jpg

Indításnak rögtön egy érdekes kérdéssel indít:

Mondhatjuk, hogy beérett Pep Guardiola munkája, és végre az abszolút elitbe emelte a klubot – vagy egyszerűen csak a nyáron elköltött 220 millió font dolgozik a háttérben?

A legjobb magyar szerző nemzetközi futball témában kétségtelenül heinrich — aki nemrégiben felvételt nyert a Johan Cruyff Institute-ba —, a közelmúltban kétszer is megidéztük, tavaly amikor Manchesterben járt Guardiola érkezése előtt, majd idén nyáron, amikor a legendás Bert Trautmannt idéztük meg egy régi NST-s poszt felelevenítésével.  

Most pedig a City jelene van terítéken a felvidéki Új Szó hasábjain.

Szóba kerülnek olyan guardiolai alapvetések, mint az egy ill. hét másodperces szabály, a labdabirtoklás és a 3+1-es szabály

A teljes cikk itt érhető el.

Pep Guardiola vagy a pénz repíti a csúcs felé a Manchester Cityt?

A katalán maestro nincs könnyű helyzetben, hiszen ha bajnokságot nyer a csapattal, akkor sem történik semmi extra, egyszerűen csak teljesíti a kötelességét egy tejben-vajban fürdő csapatnál. Ha viszont nem sikerül a PL-győzelem, akkor tovább erősödik azoknak a tábora, akik szerint Messinek köszönhet mindent, hiszen nézzük csak meg: Münchenben összességében megbukott, és lám-lám, Angliában sem képes megváltani a világot.

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js