Volt egy ilyen meccs is

manchester city felkészülés girona összefoglalóMegvolt kedden a felkészülési meccs a katalán fiókcsapat otthonában. Hát, izé. Nem volt se nem túl izgalmas, se nem túl érdekes.

Valahol az edzői utasítások erdejében elveszett a foci, nehezen lehetett átlátni mit is akar pontosan Pep.

Megvolt, sokat nem tudunk hozzáfűzni, remélem azért haszna volt valami.

 

Annyi biztos, hogy piszok szép helyen jártak a játékosok.

Girona az Onyar és a Ter folyók mentén fekszik. Nagyjából kilencvenezer lakosa van és úgy 90 kilométerre (észak-keltere) található Barcelonától.

Már rómaiak idejében is település volt itt és a különböző (római, spanyol, katalán, arab, zsidó) népcsoportok (és az idő) rajta hagyták a városon a kézlenyomatukat.

Az egyik fő nevezettség a város katedrálisa. A templomot először 1038-ben szentelték fel, de az évszázadok alatt többször is átépítették (a XVII. században készült, 90 lépcsőfokból álló lépcsőn lehet megközelíteni a székesegyházat).

manchester city felkészülés girona összefoglaló

Az ősi városfal, a macskaköves-sikátoros óváros, a közvetlen az Onyar mellé épült házak, mind-mind csodálatos látnivalók.

Persze enni is lehet jókat, ha úgy adódik nem is akárhol. A városban található Spanyolország és a világ egyik legjobb étterme (pontosabban kétszer volt a világ legjobb étterme), a három Michelin-csillagos El Celler de Can Roca. Simán el lehet itt verni egy magyar havi átlagkeresetet egy este, bár csak úgy beugrani nem lehet, hónapokra előre tele a foglalási könyvük.

Ez volt a City 2017.08.15-én:

Bravo — Adarabioyo, Mangala, Stones (Otamendi, 45.) — Danilo, Sané —Yaya — Sterling, Bernardo  —  Foden (Gündogan, 71.),  Diaz (Jesus, 71.)

manchester city felkészülés girona összefoglaló

Azért furcsa látni, hogy ez egy spanyol első ligás stadion (főleg a hétvégi hasonló kategóriás angol csapat, a Brighton otthona után), nincs arrafelé egy gázszerelő polgármester kéznél?

A legfontosabb momentum, a góljuk mintaszerű volt. Tökéletes beadás, Stones lemaradt, Sané elcsúszott, Mangala és Bravo feleslegesen balettozott, Portu levette, berakta. Ennyikeh.

Nálunk Bravo lehetett újra a kapus, egy nagy védése volt az első félidő végén (miután Stones olyan jól fordult, mint Bánfi a Jugoszlávok ellen), egy jó kifutása meg a másodikban.

Adarabioyo kapott egy teljes meccset, kellett neki. Mangala is, nála viszont nem tudni mi a franc lesz a sorsa. Az olaszországi vonal megint nagyon élesnek tűnik (nálunk meg Jonny Evans neve merült fel. Érted?! Jonny fuckin’ rags-nevelés Evans égszínkékben holy szar).

manchester city felkészülés girona összefoglaló

Stones és Otamendi kapott egy-egy félidőt, nem voltak valami jó passzban ők sem.

Leroy az előre játékban jeleskedett, de nagyon nem védő. A 39. percben volt egy magánszáma ami tökéletesen rávilágított erre. Rossz helyre fejelte a labdát, visszaszerezte, elbénázta. Nem és nem kell ő védősorba.

Danilo a helyére került — mármint végre a jobb futó/szárnyvédő szerepkörében tetszeleghetett—, de nem magaslott ki ő sem.

Yayán kijött az alapozás utáni fáradság, nem mozgott valami frissen.

Sterlingnek volt szép lövése, de a kapus kitolta a léc alá tartó bőrt. Aztán szép lassan leeresztett a többiek közé.

Bernardo Silva sem tudott sokat hozzátenni az egészhez, a végén akadt csak egy oltári nagy gólhelyzete. Az viszont megint látszott: piszok ügyes focista a srác.

A fiatalok nem nőttek fel a feladathoz. Az Amerikában látott tűznek nem sok nyoma volt. 

Pep nem cserélte szét az arcát az biztos (pedig Sergio milyen lelkesen melegített), Gündi és Jesus jött be csak fél órára a két fiatal helyett. Sokat nem tettek hozzá ők sem a meccshez.

A legnagyobb öröm kb. az egész meccsen az volt, hogy Gündogan újra pályára léphetett.

Az viszont kiderült, hogy hiába a rengeteg elköltött pénz: rövid a kispad. A Nasri, Delph, Bony hármast minél előbb el kell adni (Foden, Diaz, Zincsenko és Roberts meg mehetne kölcsönbe) és szükség lenne még egy középső védőre (igen, Mangala maradjon és így kell még valaki, ha már a három védős rendszert gyakorolják orrvérzésig), egy baloldali védőre (Danilo, Sané nem az, egyedül kevés Mendy oda), meg egy támadóra (Agüero és Jesus perfekt, de mostanság sokszor játszanak együtt, meg amúgy is nagyon kéne egy csere nekik).

Elbukta a csapat a Costa Brava kupát. Vicces ilyen meccsek után kupát osztogatni — nevet adni a hülyegyereknek —, még akkor is ha az a Joan Gamper Trophy, az ázsiai PL trófea, az Audi Kupa, vagy mind közül a legidiótább szabályrendszerrel működő Emirates Cup.

A hazaiaknak (ha már fiókcsapat) egy rakat City játékos van kölcsönadva.

A csapat legfrissebb szerzeménye is — a legutóbbi osztrák gólkirály, a 24 éves nigériai válogatott Olarenwaju Kayode (a hírek szerint 3,5 millióért adta el az Austria Wien) — rögtön megy Gironába.

Most a kezdőben Pablo Maffeo szerepelt, egész jó volt a srác. Csereként Douglas Luiz, Aleix García és Marlos Moreno is beállt. Remélem lesz szerepük a csapatban, remélem segítenek benntartani a Gironát.