Idényzárásnak tökéletes

manchester city watford premier league összefoglalóTett róla a csapat az utolsó meccseken (az legutolsón meg pláne), hogy azért egy kis mosollyal a szájunk szélén zárjuk az idényt.

Rettenetesen rossz ellenfélt sikerült felkoncolni, de ettől még örülünk. Nagyon. Jöhet a nyár.

 

 

manchester city watford premier league összefoglaló

A kezdőcsapatban Kolarov helyett Clichy kezdett. Ekkor még csak 99,95%, hogy ez volt az utolsó meccse volt égszínkékben. Mára biztos.

Willynek voltak szép védései, amikor pl. Okaka lövését ütötte ki, vagy amikor Niang előtt zárta a szöget (plusz, hogy tizennégyből tizennégy jó passza volt, Pep elmorzsolt egy könnycseppet). Clean sheet. Búcsúnak tökéletes.

Gaël nem hozott szenzációs meccset, de rossz sem volt. Búcsúnak tökéletes.

manchester city watford premier league összefoglaló

A jobb bekk megint Fernandinho volt, alapvetően megint jó választás a posztra. Hibája volt, oké, pl. mikor Niang elől nem elrúgta a labdát, hanem kb. lekészítette neki, vagy mikor Okaka hagyta simán faképnél. A gólja nagy volt. Idényzárásnak tökéletes.

Középen a Kompany-Otamendi páros remek volt hátul. Vinnie vezető gólt szerzett, Nicolásnak a csúcspont a nagyon fontos mentése volt. Jók voltak. Asszem a legjobb megoldás ez a kettős jövőre is erre a posztra.

Pep tökéletesen meccselt. Mazzarrinak és csapatának baromi nagy púp volt ez a meccs, de ha akartak volna bármit is, sanszuk se volt. Minden meg volt komponálva a részünkről, remekül.

A felállás 4-2-3-1 volt, azaz az elmúlt hetekhez képest a fő változás a két középső középpályás szerepe/szerepeltetése.

A két középső védő a tizenhatos és a felezővonal közti részt zárták le, a két szélső védő fel volt tolva az ellenfél térfelének a közepéig. Eddig a szokásos.

A két vkp közül a vkpébb természetesen Yaya volt, a másik pedig Silva. David persze többször húzódót át a Watford térfelére, jobbra, balra, ahogy épp kellett (leginkább a cserék után). Jó példa a helyezkedésre, amikor Sanét ugratta ki a harmadik gól előtt, akkor is a saját térfeléről indult, átlépegetett a felezővonalon, felnézett és indította Leroyt.

Előttük — igazság szerint nem is előttük, mert bejárta az egész pályát, jobbra a cserék után húzódott ki inkább — de Bruyne osztotta tovább a labdákat, adott még két gólpasszt, csak az íze kedvéért. Idényzárásnak tökéletes.

manchester city watford premier league összefoglaló

A széleken Sané és Gabi Jesus nyargalt (persze kolbászoltak össze-vissza rendesen), főleg Jesus (miután kilépett jobbra KDB), Leroy gólpasszt hozott össze, Gabriel gólt és gólpasszt. Idényzárásnak tökéletes.

Agüreo életveszély volt, két gól, gólpassz, hatalmas helyzetek (Gomes többször is csak nagy bravúrral tudott védeni), most nem hátrébb, hanem szinte végig a hazai tizenhatoson belül cirkálva játszott. Idényzárásnak tökéletes.

Nyerni kellett a fontos bronzéremért, ennek a szellemében kezdett a csapat. Nem sok kellett, hogy már az elején gól legyen, Agüero zavaró repülése többször is életveszélyes volt (Gomest is majdnem sikerült megelőznie, majd Jesus fejesét állította meg Holebas).

manchester city watford premier league összefoglaló

Szóval, nem szarozott a csapat, a Watfordnak meg már nagyon elege lehetett az egészből. Bennmaradtak simán, ősszel még Európáról álmodoztak, de most szépen lecsúsztak a 17. helyre, köszönhetően — többek között — az utolsó öt meccsüknek, melyen 0 pont mellett 12 gólt kaptak.

Ennek az eredménye is lehet, hogy baromira nem figyelt egy védőjük sem Kompanyra, aki köszönte szépen, megint gólt szerzett. Ez már a harmadik rövid időn belül. Ahhoz képest, hogy mennyit szerepelt a szezonban, nem rossz.

Szépen helyezett fejes, ha már más gondja nem volt, mint kaput találni, ez a minimum.

A huszadik percben Agüero ziccert hibázott (Gomes védett lábbal), majd Silva sem tudta elcsípni a lasztit, a harmadik lehetőséget meg szintén Sergio nem tudta gólra váltani.

Nem úgy a 23. percben, Kevin remek labdájával beügetett — ez volt a tizennyolcadik gólpassza. embertelen. — a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a sarkot.

manchester city watford premier league összefoglaló

A 36. percben még könnyebb dolga volt, Sané centerezett, Sergio pedig érkezett, mint a japán vasút.

Az igazi elképedés a 41. percben jött. Agüero nem tudta előresarkalni egy birkózás után elé került labdát, Ferna-Jesus-Ferna összjáték, Fernandinho betör a tizenhatoson belülre és (Masonnel a nyakán) ellőtte Gomes lába mellett.

A második félidőben visszább vett a csapat, de egy nagy dobás volt még a cilinderben.

Egy labdaszerzés után Agüero iramodott meg a jobb oldalon, középre adott, ahol az érkező Gabriel Jesus emelgetett egy sort, Cleverley-vel a nyakán emelgetett (a védő is beleért, de nem ment semmire), majd a kapuson és Eleftheriou-n is átívelte, remek gól.

A meccs közben olyanok jöttek be, akiket lehet, hogy nem látunk többet City mezben. Először Navas Sané helyett, majd Sagna váltotta Yayat. Ebből a négyesből csak Leroy helye volt biztos csak ekkor.

manchester city watford premier league összefoglaló

Sagna és Navas azóta már búcsút is intett, Touré meg nem biztos, hogy aláírja az új (sokkal rosszabb anyagi kondíciókkal rendelkező) ajánlatot.

Mindenesetre a csere után Yaya és Pep úgy ölelkezett a csajom szerint, mint egy szerelmespár.

Az utolsó húsz percre Iheanacho is bejött, mondani sem kell Kelechi sorsa is bizonytalan még.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Jobb idényt vártunk, de ennyi volt. Hamarosan folyt. köv.