Kellett még egy meccs…

huddersfield manchester city fa kupa összefoglalóNagyon hiányzott még egy meccs a kupában..

A hazaiaknak ez volt a szezon eddigi meccse, a City játékosainak meg egy púp a hátra.

A Huddersfiled Town átlag fölött, a ManCity jóval alatta teljesített. Tipikus FA kupa meccs. Jöhet az újrajátszás. Fasza.

A Manchestertől fél óra vonatútra fekvő Huddersfiledben minden futballszerető a John Smith’s stadionba tódult. Az 1994-ben átadott létesítményben soha nem voltak még ennyien, futball meccsen pláne. Most 24.129 néző volt jelen, ez hárommal több mint az eddigi stadioncsúcs, 2003-ban a Nagy-Britannia—Ausztrália ligarögbi meccsre váltottak legtöbben jegyet, ezidáig. A csapatuk sikeres mostanság, a bajnokságban mostanában lépték át a bűvös 20.000-es számot a hazai meccseken.

Érthető a felspannolt állapot, ennél nagyobb cucc csak az lenne a számukra, ha a Wembley-ben léphetnének pályára a Championship play-off döntőjében.

huddersfield manchester city fa kupa összefoglaló

Ennek megfelelően a hazaiak tisztességes focit játszottak. A Dean Whitehead (aki beállt a Stoke-ba a 2011-es kupadöntőn) Philip Billing kettős (a fiatal dán nagyon jól helyettesítette a mi Aaron Mooyunkat, tuti bekerült a neve néhány noteszbe) volt a legjobbjuk, szépen zárták le a folyosókat.

Aki meglepően jó volt még az a 21 éves csere(kupa)-kapusuk, Joel Coleman (a bajnokságban a Liverpooltól kölcsönzött Danny Ward véd), amit tudott védett, ez most bőven elég volt.

A kapitányukra, Mark Hudsonra sem lehetett panasz, a védelem közepén sokat tett a 0:0-ért. Hudson a Fulham neveltje, igazi Championship hero, a Premier League-ben pár meccse van, a második vonalban közel négyszáz.

huddersfield manchester city fa kupa összefoglaló

Bravo védett. Tényleg védett, nem is egyszer. A meccsen először neki kellett hárítania, ez megadta az alaphangot, hogy nem lett rögtön gól, oda.

Az érvénytelenített hazai gólnál teljesen egyértelmű, hogy Parra kizárta a játékból. Nem csinált semmi extrát, de nem volt lukas kezű sem. Végre. Nem lennék meglepve, ha nem csak a kupában kerülne be a kapuba a közeli jövőben.

Zabaleta kezdett, Sagna a padon. Pablo lelkes, Pablo fut, Pablo pacsizik, Pablo lelkesítve tapsol. Pablo nem volt rossz, de Pablo hiába a kapitány, nem az aki győzelemre tudja vezetni a csapatot, még a  Huddersfiled Town ellen sem.

Kompanynak összejött egy kisebb sérülés, nem komoly, de annyira igen, hogy ne tudjon játszani… Agyrém.

Clichy sem volt rendben, így Kolarov visszament a ‘helyére’, kár volt. Pep agymosása, hogy ő középhátvéd hatásos volt. Majdnem fogalma sem volt mihez is kezdjen, meg is sérült, a 78. percben Sagna váltotta, ő is megmutatta magát a huddersfiledi népeknek.

huddersfield manchester city fa kupa összefoglaló

Kíváncsi vagyok a Clilchy-Kolarov párosból melyiküket kaparják össze ma estére.

Nem volt más választás, az Otamendi-Stones duó startolt hátul a védelem közepén. Tették a dolgukat, nehéz dönteni, de nekem talán még mindig jobban tetszik Nicolás.

A középpálya összetétele miatt a felállás most egy 4-3-3 féleségre hasonlított. Delph szorult most a bal szél irányába, te jó ég, milyen darabos volt, mint pl. a 29. percben, ahogy próbált kapura fordulni.

A középpálya közepén Fernando volt. Minőségi a különbség Yayához vagy Gündoganhoz képest, de tette a dolgát. Kikoptatta a füvet a kezdőkörben, rengeteg jó passzt adott, sokat járt nála a labda, talán a csapat legjobbja volt, de nem tudott lendíteni az összképen ő sem.

Fernandinhonak kellett volna pótolni Silvát. Ferna volt mostanság ba, majd jobb bekk, most támadó középpályás lett. Univerzális, na. 

Nem mondom, hogy rossz volt (négy kulcspassza volt), de ez (sem) az ő posztja.

Navas volt a jobb futó. Sajnos igencsak nőt a szakadék Sterling és közte a mutatott játékban, nem Jesus javára.. Igazi navasos megoldás volt, ahogy a 15. percben a kapura tette a labdát, a gólvonalon álló Hudson köszönte szépen.

Nolito rengeteg helyzet dolgozott ki, rengeteg elpuskázott helyzet lett belőlük. Görcs, semmi lazaság vagy könnyedség, berozsdált a kispadon?

A most pályára lépő b-sor egyik tagja sem mutatott semmi olyat, hogy Pepnek el kelljen gondolkodnia, hogy kit hagyjon ki és ki miatt. A baloldal volt fájdalmasan gyenge ezen a meccsen.

huddersfield manchester city fa kupa összefoglaló

Iheanacho még véletlenül sincs benne Pep szívében tervében, így Agüero startolt. Pedig megnéztem volna Kelechit most is. Inkább.

Nem volt elemében ő sem, pedig milyen szép lett volna, ha nem ilyen elhamarkodott és a 22. percben Bravo indítása után nem a francba lövi el a labdát. Ha kicsit koncentrál, nincs még egy meccs.

A 69. percben Nolito és Delph le, Sané és de Bruyne be, ők sem lendítettek a játékon.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Tuti azért csinálták, hogy legyen az Etihadban is kupameccs. Már több mint két éve nem volt hazai FA kupa meccs, ha összejön a következő kör, akkor sem lett volna, akkor Middlesbroughba kell utazni.

28-án este lesz az újrajátszás. Így borult Pep azon terve, hogy 7-8 napos edzőtáborba vigye a csapatát.

Induljunk ki abból, hogy meglesz a továbbjutás. A március 11-i hétvégén lesz a ‘boro elleni meccs. A Stoke elleni bajnokit ez esetben tolni kell.

Pótolni kell a ManUtd elleni meccset is, remélem a bl-ben továbbjutunk, ez még két meccs áprilisban (áprilisban van egy hétközi bajnoki forduló amúgy is), jönnek a tavaszi válogatott meccsek. Sűrű időszak elé nézünk.

Ma este jön a Monaco (hosszabb írás róluk itt), más foci lesz.