A jótékony pontosztás továbbra is megy

manchester city tottenham összefoglaló premier leagueSikerült megint nem megnyerni egy rangadót. Eddig ‘hatpontos‘ meccset — azaz a PL top 10-be tartozó csapat és BL csoportkör közvetlen riválisa ellen — eddig csak a Barcelona, a ManUtd, a Stoke és az Arsenal ellen sikerült nyerni, mondjuk a MU és a Barca nyert is meccset ellenünk.

Az Everton, a Chelsea, a Suprs, a Liverpool (még a tavalyi bajnok is…) törölte belénk a lábát, ezek mellett pontot kapott a S’oton és még egy-egyet a Tottenham és az Everton (így őket nem sikerült egyszer sem elkapni a szezonban…).

Újabb bosszúság, újabb elhagyott pontok.

Pep nem hülye, ez tudjuk. Sokszor fafejű, de nem hülye. Most is orvosolt két égető problémát, ami az Everton elleni gyásznapon a legégetőbb volt — nem, nem Bravo maradt a kapuban, és igen, minden a kapujára menő lövés bement. megint. oké, a két gólra nem mondom, hogy olyan könnyen lehetett volna hárítani, de azért az ember a kapusától elvár egy-két bravúrt. legalább havonta. vagy valamit. —. Azt nem tudom, hogy csak Sagna hiánya miatt lépte-e meg — engedjétek meg, hogy a legjobbat feltételezzem a mesterről: szóval nem Sagna hiánya miatt lépte meg —, de Zabaleta visszakerült a helyére (bár így is volt nem egyszer, hogy ő került ziccerbe, tök egyedül…), Delph és Fernando hiányában Yaya volt a szűrő.

A másik, Stones padra tétele. Még mindig nagy reménység a srác, de egyelőre túl mély neki a víz. Kolarov lett újra az egyik centerhalf.

Így kezdett a csapat: Bravo — Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Clichy — Yaya — Sterling, de Bruyne, Silva, Sané — Agüero.

manchester city tottenham összefoglaló premier league

Szóval, Yaya volt középen — még mindig elképesztő, hogy visszamászott a kukából és lett újra a csapat meghatározó tagja, most egy az egyben Fernandinho pótlék —, nem egyedül azért, de Bruyne többször lépett vissza mellé. Eriksen így ki lett véve a játékból szépen, de valamilyen értelemben Yaya is. Egy cseppet sem tudott így segíteni a támadásban.

Dembélé így kiszorult bal felé — kvázi elzárva az utat Rose elől, Dier pedig — gondolom Poch parancsára — többször is elhagyta a védősort, a pálya több pontján is felbukkant, maradjunk annyiban: látszott, hogy nem találja a helyét.

A védelmünk továbbra sem az igazi. Az a csapat, amelyikben a Kolarov a középső, Zabaleta és Clichy pedig a szélső védő, az a csapat nem fog a Premier League élén végezni, nemhogy európai élcsapat lenni. Lesz itt még pár elköltött milliócska.

De ne legyünk igazságtalanok, Rose és Walker felfutásait az esetek többségében jól akadályozta meg a Pablo-Gaël kettős. Az Alli-Kane duó pedig az estek nagy százalékában súlytalanul esett be a Kolarov-Otamendi páros elé.

A koncentráció, ami az első félidőben megvolt, az a másodikban csökkent. Elég volt egy-egy kihagyás és meglett a baj — meglepő módon most Otamendi volt az összetákolt védelem leggyengébb pontja —. A fő gond a támadó szekció eszméletlen pontatlansága volt. Megint. Normális gólt most sem sikerült lőni…

manchester city tottenham összefoglaló premier league

A középpálya jobb oldali embere Sterling volt. Szólhatott volna a meccs róla — ha Marriner nem így gondolja —, de még így is főszereplő volt. Lloris le akart menni Bravo szintje alá, összejött neki. Raheem nem túl jó beadását KdB elé paskolta, aki köszönte szépen.

Aztán jött a bíró. Rose mentése is pengeélen táncolt, de Walker lökésénél én csak azon gondolkoztam volna, hogy a büntető mellett kapjon-e pirosat, vagy sem. Persze az ellentámadásból szinte azonnal jött az egyenlítés…

de Bruyne viszont végre gólt lőtt! Persze, kellett egy kis segítség, de akkor is. Az életben nem gondoltam volna, hogy ez az akció góllal zárul.

Sané gólja előtt is jó labdát adott, jó lenne ha elkezdené termelni a ‘normális’ gólokat is.

Silva szokás szerint egy kissé balra húzódva, egy jó, de sajnos túl távoli lövéssel tesztelte Llorist. Amúgy nem tudott semmi extrát hozzáadni a közösbe.

Sané nagyon odatette magát az egész meccsen, jól mozgott, tényleg. A gólja előtt is remekül indult be. A partjelző lemaradt, Marriner fél mérföldre, így fel sem merült, hogy elgondolkoznak, hogy Leroy melyik testrészével és hogyan is vette át a labdát…

Ilyen volt a meccse:

Website 2.0 City TV Player

No Description

Agüero sajna most nem tudott betalálni, két nagyobb helyzete az első félidőben volt. Nem hozott le rossz meccset, de az a kurva gól hiányzott.

Gabriel Jesus is pályára lépett végre (Sterlinget váltotta) és nem sok hiányzott, hogy felkerüljön erre a listára. A bemutatkozás hasonlított egy öt és fél évvel ezelőtti debütálásra. A tehetség és a lelkesedés megvan, a nagy különbség a higgadtság hiánya, a brazil nem kész játékos. Még. Az már más tészta, hogy lesz-e ideje Manchesterben beérni.

Walker baromira nem figyelt rá, ha koncentrál gólt lő és nyer a csapat..

manchester city tottenham összefoglaló premier league

Stones és Delph jött még (Clichy és Silva le). Ennyi.

Két gólos előnyt leadni otthon nem lehet. Ki kellett volna préselni a győzelmet (már a szünetben vezetni és a második félidőben növelt előnyt megtartani), nem elbukni — megint — két pontot.

Nem jött vissza a Pep Magic, de tény, Guardiola jól felkészült, jól összerakta a csapatok, de a játékosai tötymörögtek rendesen, hol elől, hol hátul. Attól, hogy a csapat igyekezett, hát hadd ne fossam le a bokám.

Pochettino is jól reagálta le a hibákat — Llorisról végképp nem tehet —, Szon beküldése is jó húzás volt (Kane gólpassza, jaú). Igazság szerint, érdekes, jó kis meccs volt ez.

Talán nem vagyok elég jó. Na, ezt kapd ki! Pep nem kente a játékosokra a rossz formát, ez volt a válasza az újságíróknak. Azt is belengette, hogy öt évet még láthatjuk nagyjából a csapat kispadján aztán idegösszeomlással elviszi a mentő majd a világkupát lengetve eltűnik a balfenéken. Ámen

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Szombaton jön egy kis pihi, na nem a játékosnak, nekünk. Az FA kupában a Crystal Palace lesz az ellenfél, a bajnokságban kieső helyen álló londoniak elleni meccset nem adja egy tv társaság sem — a magyar jogtulajdonos sport tv amúgy sem ad egy három órakor rendezett meccset sem —.

Remélem — Jesusszal a kezdőben — simán továbbmegy a csapat.