Tíz bő után öt szűk

manchester city southampton premier league összefoglalóTúl szépen indult mindent, túl jól, túl simán. Elhittük, hogy minden rendben, patent minden, olajozott az átállás. Elhittük. Az a baj, hogy ti is elhittétek, fiúk. Az a nagyon-nagy baj, hogy elhitetted te is, Pep.

Nincs rendben minden — de szerencsére nem ég még a ház —, de nincs megállás, menet közben kell helyrepofozni a gépezetet.

 

A szerdai pofon után vasárnap már újra meccs. Meccs, de nem a könnyebbik fajából, a Soton masszív, kemény ellenfél volt. Megszerezték a vezetést, a védelmük meg a remek Virgil van Dijk vezetésével, foggal-körömmel védték az előnyt — majd miután sikerült egyenlíteni az egy pontot —, néha úgy éreztem, hogy soha nem fogunk gólt lőni, annyian ácsorogtak a támadók előtt.

manchester city southampton premier league összefoglaló

A szerdai izé után újra Bravo állt a kapuban — nem nyűgözött le, most sem —, a védelmet viszont egy újabb variációban láthattuk. Kompany újra kezdett — szegény nem volt valami meggyőző —, a balon Kolarov, a jobbon pedig Stones. Hát jah, nem vagyunk meg gól nélkül, ha kell, akkor besegítünk az ellenek, most John volt a soros. Azt, hogy a gólját meg nem adták meg, kurva nagy pech.

A három védő támogatására — ha kellett — Fernandinho és Gündogan lépett hátra, ebben a sorban mellettük pedig Sané és Sterilng kezdett a széleken. Ez a négyes volt leginkább rendben, rájuk lehetett a legkevesebb panaszunk. Sané jól mozgott, a gólpassza előtt remekül csinált mindent. 

Előttük Silva és de Bruyne próbálta szervezni a játékot, kevés sikerrel.

Merlin inkább balszélsőként szerepelt, Kevin pedig több helyen, de mondjuk inkább azt: nem találta a helyét. Keveset volt nála a labda, kevés jó passzt adott, nem csoda, hogy le lett kapva a szünetben.

Elől Agüero kezdett, de nagyon nincs még rendben. Sergio kaput nem talált és az első hatvan percben egy labdát tizenhatoson belül, ún. középcsatár mifelénk…

manchester city southampton premier league összefoglaló

Tiszta szerencse, hogy jött Iheanacho. Egy kis mosolyt csalhatott az arcunkra a két kölök összjátéka.

Értem én mit akar a három védővel Pep — csak nincs hozzá emberanyaga — vágom, hogy mit szeretne játszatni, de nem áll össze most a kép. Érdekes volt látni Guardiolát a szokásos kispad melletti vágóképeken, most többször a tanácstalanság kínja ült ki az arcára.

Szerdán újra derbi. Újra idegenben. Oké, csak a ligakupa, de a hangulatot a csapat körül döntően meg fogja határozni. Mourinho kész arra, hogy Pepet lerántsa maga helyett a pöcegödör aljára és az ő vállán másszon ki onnan.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: