Fejetlenül

leicester city manchester city premier league összefoglalóMilyen is a mostani Manchester City?

A félénk, de helyes srácot kezelésbe vette a legzseniálisabb randiguru. Látszólag minden szuper. Működik a guru taktikája. Tökéletes a megjelenés, lehengerlő a duma, a csaj bekerül az ágyba, de a dákó 82 perc előjáték után áll csak fel. Ki fogja ezt kivárni?! Kínos.

Na, ilyen a mostani Manchester City.

 

A Chelsea elleni meccs után három fő okot jelöltem meg, hogy mitől nem megy a szekér: a védelem, a mentális állapot és a csatárok impotenciája. Ez nemhogy javult volna, tovább romlott.

A harmadik percben jött Jamie Vardy. Egy rosszul előrevágott labda, amit megszereznek, pár jó passz, Vardy meg megoldja. 1:0. Nem működik a három védős rendszer, ezt ki lehet jelenteni.

Az ötödik percben már 2:0. Slimani második gólpassza után King bevágja. A védelem mi a francért nem tud felszabadítani?!

A 20. perc a tavalyi Leicestert idézte — mennyire tudtam, hogy mi fogjuk kihozni ezt újra belőlük?! —, megint pár húzás a saját térfelükről indult akcióban, Mahrez úgy passzolta el a labdát Stones mellett, mintha ott sem lenne, Sagnanak és Kolarovnak meg esélye sem volt, a felgyorsító Vardy hátát nézték csak, Bravo fekszik, 3:0.

A negyedik a 78. percben jött. Stonesnak ez volt a második gólpassza mióta a City-be igazolt. Igazából nincs szó rá, milyen amatőr ligás gól volt. Vardy hármas — eddig két gólja volt a ligában, de kaput sem talált több száz perce, tipikus —, 4:0 oda, pofa leég.

leicester city manchester city premier league összefoglaló

Bravo meg? Csak úgy van. Kötelező elem, mert kell egy kapus. De ilyen kell?! Igen, ezerszer hallottuk, hogy Pepnek ilyen kapus kell. Oké, csak egy kicsit gyors a tempó, a teljes védelmet átszervezni és egy tájidegen — amúgy tényleg jó — kapust hátrarakni. Tetézzük a saját bajunk.

A hat legutóbbi a kapujára menő lövésből öt gól lett — az első félidőben védte Mahrez nagy helyzetét —, nem csoda, hogy előkerültek a lelátón Joeyt éltető dalok. Nehéz lesz innen feltörni.

A második félidőben azért javult a csapat — ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy 3:0-nál kiengedett a Leicester —, az ötvenedik percben lenyomott tűzijáték — azaz a rárúgom, visszapattan, újra próbálom, kijön — vagy miszösz jól jelezte, de az egészet áthatotta a verejtékszag. Gépiesen csinálta a csapat a dolgát. A hazaiaknak nem kellett a labda, majd 78%-ban volt nálunk a bőr, 91%-os passzpontosság, 19 kapura lövés. Szép — már akinek ez szép —, de sokat nem ér.

leicester city manchester city premier league összefoglaló

Próbálkozás volt bőven, de az első kaput eltaláló lövésre — ami gól is lett — 82. percet kellett várni. Kolarov szépen betekerte, rendben volt a gól. 4:1. Az már kevésbé volt rendben, hogy a csapat legjobbja az az Aleks volt, aki a három védő egyike, de ő sem a védőmunkájával tűnt ki. Paradoxon, de mégsem az, ez most a valóság.

A második gólnál is ő küldte remekül be a labdát, Nolito meg minta szerint verte be. 4:2. Jó reggelt, fiúk. A totális lebőgés így elmaradt.

A lecke bebiflázva, de ez csak magolás volt. Gépiesen, minden extra, szív és fifika nélkül. Kevés.

A csődöt mondott védelem mellett Silva, Gündogan és Iheanacho volt a nagyon gyenge láncszem.

Lekapva először Kelechi és Navas lett az 58. percben, jött Yaya és Sterling. Nagyot nem dobtak ők sem a dolgon, tíz percre rá váltotta Ilkay-t Nolito, na, ő már hozzátette a magáét.

leicester city manchester city premier league összefoglaló

A tizenöt meccsen behúzott harminc pont a legsikeresebb menedzseri bemutatkozások közé tartozik (Mancini és Eriksson rekordja lett beállítva), de ha a hét végén ez a szám nem lesz harminchat, nem lehetünk elégedettek.

A megszokott receptre túl hamar jött a siker. Mindenki — én is — simán azt hitte: nem csak Anglia, hanem Európa egyik legjobb csapata épül. A baj az, hogy nem csak én, mindenki ezt hitte. Pep is, a csapat is. B terv meg nagyon úgy tűnik, hogy nincs.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: