Top of the league? Definitely not! 

manchester city leicester city premier league összefoglalóIgazából semmi meglepő sem történt az Etihadban szombat délután.

Nyert a Leicester, simán. Ahogy ebben a szezonban eddig, a csapat most sem tudott normális teljesítményt nyújtani a kellemes manchesteri februárban, így a Rókák szépen hazabattyogtak a megérdemelt három ponttal. Baromira mondjuk nem is bosszantott, megérdemelték.

 

 

A sérültek száma aggasztó. Az eddigiekhez csatlakozott Navas is, így elől adott volt a Setring, Yaya, Silva – Agüero négyes. Mögöttük Delph (Fabianban nagyon bízik Pellegrini) és Fernandinho, hátul Hart – Zabaleta, Otamendi, Demichelis és Kolarov. Szélső védő cserék vannak, így Clichy és Sagna a padon volt. Az ‘A’ keretből még Fernando és Caballero, plusz három fiatal, a már gyakorlatilag teljes értékű kerettag Iheanacho meg Celina és Manu Garcia. Nem sok variálásra van lehetőség, ez tény.

Ranieri 4-4-2-ben nyomta fel bitang formában játszó csapatát, az olasz sokat tanult a S’land elleni meccsünkből.

A forgatókönyv a lehető legrosszabbul alakult. Mahrezt sem Delph, sem Kolarov nem tudta megállítani, jöhetett is a szabadrúgás. Hart a rövidet védette le a két tagú sorfallal, Delph arra vigyázott, hogy a tizenhatoson belül ne kaphassa senki a labdát, így nyitva maradt egy ‘folyosó’, ahová érkezett is a labda, Demichelis nincs abban a súlycsoportban, mint Huth. Rémálom hátrányba kerülni a mesteri kontracsapat Leicester ellen…

Ha megszerezték a labdát nem szaroztak, jöttek fel rendesen. A 15. percben már majdnem örülhettünk egy kicsit, de Silva lövése megpattant a bevetődő Morgen testén. A 23. percben esett Zabaleta elleni szabálytalanság is lehetett volna 6 centivel beljebb…

manchester city leicester city premier league összefoglaló

Vardy-n látszik milyen formában van, de most nem ő csillogott. A második félidő elején jött helyette Mahrez. A tizenhatosuk vonalában elveszített labda, pontos, gyors labdák, gátugrás, egy kis bicikli, nagy gól. Innen már nemigen volt visszaút.

Pellegrini próbálta menteni, ami menthető le is kapta a két leggyengébb láncszemet (Delph és Yaya le, Iheanacho és Fernando be), majdnem be is jött, Fernando szinte rögtön egy szöglet után, de pont Schmeichel lábához érkezett a labdája.

Aztán ahogy meg van írva, jött a harmadik Leicester gól. Újra Huth. Nem értem miért maradt Demichelis embere? Ő és Kolarov is el lett nyomva a francba, nem azt mondom, hogy Vinny megoldotta volna (de, legalább az egyiket), de Mangala fizikai jelenléte is nagyon hiányzott.

Minden esetre a középső védőket nem tudom elmarasztalni, amit tudtak megtettek, de ennyi van bennük egy mai Leicester ellen.

Hiába a két és félszer magasabb labdabirtoklás, két és félszer több passz, háromszor annyi szöglet, másfélszer több kapuralövés, ez csak a hátrányban lévő csapat erőlködése volt. Minden úgy történt, ahogy Ranieri megálmodta.

A végén még jött a Silva helyére (na, még csak az hiányzik, hogy Merlin is kidőljön..) Celina szép beívelését Agüero fejelte be. Ennyi.

manchester city leicester city premier league összefoglaló

Lepörgött 25 meccs, 47 pontja van a csapatnak, de ebből a 47-ből a tabella első tíz helyezettje ellen 17 jött össze. Kevés. Ehhez ha hozzávesszük, hogy ebből hat a tizedik Watford ellen, négy pedig a nyolcadik Everton ellen lett elcsenve, siralmas.

A nemzetközi kupaszereplés érő top 5-ben lévő csapatot nem sikerült megverni, de a top 3 ellen bravúrosan zsákmányolt egy nyamvadt pontocskát (3:9 a gólarány…), sem lehet kitenni az ablakba.

Ezek mellé oda lehet tenni a West Ham és a Liverpool elleni hazai vereségeket, habnak a tetejére a Stoke-on-Trentben és Birminghamben hagyott pontokat és teljes lesz a kép.

Hiába látogat az Etihadba a MU, a Spurs és az Arsenal is (mostanában számít a hazai pálya bármit is?), lesz még egy-egy rázós kirándulás a St Mary’s-be, az Anfieldre és a Stamford Bridge-re is…

Ha ez így megy tovább, még a bl selejtezős hely is veszélybe kerül, nemhogy valamilyen éremről ábrándozzunk.

Pellegrini munkájára biztosan kihat menesztése, ez tény. A csapat? Hullámzik tovább, jó lenne a sérülésekből minél többen, minél hamarabb visszatérnek. Vasárnap Spurs, újra otthon. Lesz valami?

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: