Folytatódik-e a De Bruyne-show?

kdbvmartialAz áprilisi zakó után megint kiruccanunk a város mellé, hogy megmérkőzzünk manchesteri riválisunkkal egy derbi keretében. A presztízst és a pontokat leszámítva túl sok jelentőséggel egyelőre nem bír a mostani találka, hiszen a szezon eme szakaszában még mindig túl korainak tűnik mindenféle közhellyel teli következtetést levonni, gyakorlatilag totál mindegy, hogy 5 pont fórunk lesz vagy 1 ponttal hátrányban leszünk a Uniteddel szemben vasárnap estére. Itt egy beharang, helló!

A nyáron mindkét klub alaposan kinyitotta a pénztárcákat újfent, az érkezők közül nagyon úgy tűnik, hogy Martial a Unitednél, De Bruyne pedig nálunk, a Citynél lett telitalálat erősítés szempontjából. Mindkét transzfer nagy port felkavaró, csillagászati összeggel megspékelt sztori volt az nyár végén. A fiatal franciát megválasztották szeptember hónap legjobbjának, a belga Sherminatort pedig október legjobbjának fogják minden bizonnyal. Előbbi megbízhatóan szállítja a gólokat, utóbbi pedig a gólok mellett a gólpasszokkal sem fukarkodik. Vasárnap mindketten kulcsszereplők lehetnek, hiszen mind a United, mind pedig a City védelmében bármikor keletkezhet egy potenciális banánhéj.

De Bruyne jelenlegi formája egyébként majdhogynem feledteti minden idők egyik legjobb City-játékosának a hiányát. Bár a szezon előtt volt némi taktikai tanakodás, hogy a két karmester, Silva és De Bruyne hogyan fog megférni egymás mellett a pályán, a sérülések miatt egyelőre ennek a kérdésnek a végső megválaszolása még várat magára. Maradjunk annyiban, hogy a belga srác eddig remekül pótolja Merlinünket, sőt, talán még fokozza is ezt azzal, hogy kapura sokkal veszélyesebb is, mint a spanyol Isten.

Jah, és amúgy, szerdán is KDB rángatott ki minket a szarból, nem mellékesen ugye.

Silva és Agüero hiányában különösen nagy figyelem fog De Bruynére hárulni, akinek Sterlinggel és Navasszal kell majd a két szupersztárt pótolni valahogy. A két gyors szélső formája finoman szólva is hullámzó, így a belga mellett Yayának illene többet magára vállalnia, már ha éppen nem a beleszarós teljesítményét mutatja majd vasárnap az elefántcsontparti… Az Agüero helyén kezdő Bonynak pedig kiváló alkalma nyílik arra, hogy bizonyítsa, nemcsak a kiscsapatok ellen képes meggyőző játékra.

A védelemmel továbbra is sok munka lenne… Otamendi érkezésével mennyiségben és minőségben is jól el vagyunk látva hátul, papíron. Ám a pályán és a valóságban azért ez már nem néz ki olyan jól. Még mindig.

A Bajnokok Ligájában kezdetektől fogva képtelenek vagyunk lehozni egy meccset kapott gól nélkül, naná, hogy így van ez az idén is, a bajnokságban pedig ott éktelenkedik a WHU elleni hazai blama és a Spurs elleni 4-1.

Kompany egy ideje már felépült, nála többet senki sem játszott manchesteri derbin a keretben, de úgy áll a helyzet, hogy Pellegrini jelenleg a már Portónál is összeállt Mangala-Otamendi párosnál teszi le a garasát vasárnap, legalábbis  erre engednek következtetni a pénteki sajtótájékoztatón elhangzottak. Vinny nélkül egyébiránt egészen pontosan ötször annyi gólt kapott a csapat idén, mint vele.

2 gólra talán most is jók leszünk, Otamendiéken fog múlni, hogy ez elég lesz-e a győzelemhez.

Várhatóan a szokásos 4-2-3-1-es felállást fogja választani Pellegrini, amely a Hart – Sagna/Zaba, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony formációban fog megvalósulni.

A meccset Clattenburg vezeti, kezdés vasárnap 15h, a DIGI Sporton.

BBC_86255907_54871854-7f59-4e57-831c-1b6ec14d0c08
Összejön-e a győzelem nélkülük vasárnap?

Ami pedig az ínséges posztmentes időkből még kimaradt: a 2008-as arab hatalomátvétel óta először produkált a klub profitot, a tavalyi szezont majdnem 11 millió fontos pluszban zárta, még az UEFA által súlytott 16 milliós büntetés ellenére is. (Bréking! Most futottam bele a Swiss Ramble friss posztjába: akit részletesebben is érdekelnek a klub pénzügyei, annak itt egy remek statisztika- és adatpornó a korábbi évekről.)