Totális nihil

tumblr_nlbgk0ppmd1u7x1p4o1_400Eltűntünk. Már jó ideje. Ennek több oka is van: egyrészt,  a csapat az elmúlt szezonban mutatott igencsak visszafogott teljesítménye nem túl sok motivációt szolgáltatott az írásra (így megy ez, ha az ember egy olajos csapat divatzsoldosdrukkere ugyebár), másrészt a mindennapi munka mellett helyett maximális fordulatszámon pörög a fesztiválszezon is, amely további idő- és energiaegységeket szív el az ember szabadidejéből, ergo kurvára nehezen vesszük rá magunkat, hogy a közel 40 fokos hőségben odaüljünk a laptop elé átigazolási pletykákat pötyögni két Krúdy-fröccs között. Ez a csonka poszt is csak azért született, hogy legalább egy minimális életjelet mutassunk, hogy voltunk, vagyunk és remélhetőleg leszünk is a későbbiekben.

Ami az átigazolásokat illeti, minden bizonnyal mindenki tisztában van vele, hogy mi a helyzet ezen a téren, hiszen jelentős keretfrissítésre kell számítani. Boyata, Sinclair, Rekik, Lampard, Nasztaszics, Milner és Richards  egyelőre a távozók listáján, míg az egyedüli érkező eddig egy török fiatalember, Enes Ünal, aki 2.1 millió fontért (wtf?) érkezett. Utánpótlás szinten pazar mutatót tud felmutatni a természetesen korosztályos válogatott támadó: 110 meccsen 182 gól, továbbá az utánpótlás válogatottakban is közel gól/meccs statisztikával büszkélkedik.

Mivel az UEFA néhány napja megszüntette a tavaly ránk kiszabott átigazolási szankcióit, idén nyáron korlátlanul lerabolhatjuk a piacot a picsába ismét. Négy név tartja magát hetek óta, amelyek közül háromra látok annyi esélyt, hogy a következő szezont az Eastlands-en kezdjék meg: Delph, de Bruyne és Sterling megszerzése több mint reális, míg Pogbáért majdhogynem a komplett európai futballkrém sorban áll, így a francia középpályás Manchesterbe szállítása macerásabb feladatnak tűnik.

2015_6_Delph-Top2015_5_KDBassistHeader

2015_6_SterlingTopImageLassan az utolsó simításokat végzik az új déli lelátó bővítési munkálatain, amelynek köszönhetően az új szezonban (átadó: a gyinamo elleni első hazai meccsen) már 55 ezer kék plasztikdrukker fog elférni az Etihad Stadionban. Ezután belekezdenek az északi oldal újjáépítésébe is, amely végeztével 61 ezer fő lesz a stadion végső befogadóképessége.

etihad_29EFBC1000000578-0-image-a-8_1435177114294Pellegriniék július 6-án, hétfőn kezdik meg a felkészülést, majd Ausztráliába utaznak alapozni, ahol megmérkőznek a Real Madriddal, a Romával és a Melbourne City-vel is.

Jah, itt az új 2015/2016-is haza mez, amely idén is ötvözi a Manchester történelmi, zenei és a klub hagyományait.

man-city-home-nike-15-16-9Nagyon röviden és tömören egyelőre ennyi. Kellemes nyarat mindenkinek, cheers. 🙂