Kezdjünk egy rangadóval!

Spurs home-2Elteltek a napok amiket a játékosaink hazájuk válogatottjánál pazaroltak töltöttek, visszatér a Premier League.

Miénk a forduló első meccse, ami rögtön egy rangadó, a Spurs érkezik az Eastlands-re, ugye mondanom sem kell, hogy győzni kéne, de nagyon. 

A hét legfontosabb eseménye az volt, hogy a női csapatunk fennállása első trófeáját szerezte meg az Arsenal elleni Continetal kupa döntőjében. Remélem ez megadja az alaphangot a srácoknak is.

Visszatért mindenki Manchesterbe aki válogatott meghívót kapott. Természetesen sérült van (természetesen Jovetics is megsérült, de szerencsére nem olyan komoly), Mangala az áldozat (rajta kívül Nasri és Fernandinho marad ma ki).

Érdekes meccs volt egy-kettő, de semmi kiemelkedő teljesítmény. City gólt Džeko szerzett (Kompany-ék ellen), a legnagyobb égés (megint) Spanyolországhoz köthető, a Szlovákok elleni vereségnek Silva is részese volt.

Nem semmi viszont az, ahogy Lampard belopta magát a szurkolók szívébe, ő lett szeptemberben a hónap játékosa, ha Yaya olyan állapotban érkezik vissza Afrikából, mint a múltkor, akkor ő fog kezdeni ma Fernando mellett.

A győzelmi kényszer ma is a nyakunkon ül. A Spurs csak három ponttal van mögöttünk, az élmezőny szoros, a Chelsea szökik, meg különben is, túl sok pont folyt már el csak úgy az Etihadból.

A Tottenham kispadján (milyen meglepő!) új menedzser ül, a Southamptonból elcsábított argentin Mauricio Pochettinora vár a feladat, hogy újra a Bajnokok Ligájába vezesse a londoni fehéreket.

Idegenben (reméljük egyelőre) még nem kaptak ki, de az Arsenal és a Sunderland ellen is csak ikszeltek (a ‘pool és a West Brom viszont úgy nyert a White Hart Lane-en, hogy gólt sem rúgtak nekik).

Komoly summát nem szórtak el a nyáron, a védelembe Ben Davies a Swansea-ból, Federico Fazio pedig a Sevillából érkezett. Mellettük csak kiegészítő embereket vettek.

A távozók sora népesebb. Hollandia réme, Gylfi Þór Sigurðsson a Swansea-be, Sandro a QPR-ba, Jake Livermore és Michael Dawson a Hull-ba, Lewis Holtby pedig (igaz kölcsönbe) a Hamburgba távozott.

Két Kyle a sérültjük (Naughton és Walker), Lloris és Chadli kisebb nyavalyával küszködik, de szerintem játszani fognak.

kezdés: 13:45, vezeti: Jonathan Moss, tv: digi stream: itt

Úgy érzem annyira sima nem lesz, mint tavaly, de remélem nem lesz komoly ellenfél ma sem a Spurs.