Végre otthon!

A szezonzáró óta most játszhatunk először hazai környezetben, de rögtön egy rangadóval kezdünk az Etihadban.

Fontos meccs lesz ez a Liverpool ellen, de van valaki, aki elhomályosítja a Premier League címvédőjének csatáját, ez pedig ki lehet más, mint Mario Balotelli?!

SuperMario. Rodgersnek a jelek szerint mindenképp kell egy furcsa fiú Suárez távozása után is az öltözőbe. A harapós rémért legomboltak  a Barcától kb. két Agüerónyi összeget, Pepe Reinát elvitte Neuer mögé a Bayern, Kelly-t pedig a Palack, így lett kicsivel több, mint 75 millió pluszuk.

Ez egy picit megzavarta a jó Brendan arányérzékét (érdekes, pár éve milyen epeprüszkölést kellett elviselnünk a mu és ‘pool felől az átigazolási politikánk miatt, most meg mit művelnek klubjaik, a nyári transzferidőszakban, ehhez pedig lelkesen tapsikolnak), és egy csapatnyi játékosra szórt el laza 130 misit, azaz 55 millió mínuszba fordult az átigazolási mérlegük.

A Southamptonból rögtön hárman is érkeztek (a Lovren-Lambert-Lallana trió), Emre Can Leverkusenből, Alberto Moreno Sevillából, Markovics Lázár a Benficából, Divock Origi pedig a Lilleből. Hááát, nem tom’. Az FM-ben azért jobbakra is futja 115 mihályból…

Most pedig, a mi Mariónk  azaz az ő Mariójuk. A fentiekhez képest teljesen logikus és gazdaságos szerzemény lesz Balotelli. Egy remek képességű csatár, ez mi tudjuk kb. a legjobban, de nem is a futballtudása miatt fájt Mancini feje.

Kedvelem a srácot, de valahogy nem bánnám, ha a szomszédban sem váltaná meg a világot. Annyi feltétlenül vigasztalhat minket, hogy Sturridge után még egy ‘pool csatár akinek az átigazolási díjából mi is részesedünk.

Az első fordulóban a kiherélt Sotont gyűrték le otthon Sterling és Sturridge góljaival 2:1-re.

Flanagan, Borini, Agger, Lallana, Assaidi és Ilori a sérült-soruk, Markovics pedig még nem biztos, hogy hadra fogható (fizikai) állapotban van.

Nálunk csak Negredo aki sérült. Zabaleta és a két új védő Sagna és Mangala is utolérte a keret többi tagjának edzettségi szintjét, de meglepne, ha a franciák pont a Liverpool ellen debütálnának, ellenben Pablo visszakerülhet a helyére, így kezdetét veheti a túloldalt a rotáció. A jobbszélen is remek Clichy, avagy a fáradhatatlan Kolarov lesz a balbunkó?

Érdekes kérdés még, hogy miként képzeli Pellegrini a középpálya közepén fennálló ‘háromszöget’. A Fernando-Fernandinho páros előtt Yaya kezd, Agüeróval a csatársorban, vagy Touré marad egy sorral hátrébb és elől Kun az ék, tényleg kíváncsi vagyok.

Arra is, hogy ki lesz a jobbszélső, marad Newcastle ellen nem túl meggyőző Nasri, avagy lehetőséget kap a Milner-Navas páros valamelyik tagja, csupa érdekes kérdés.

A hét még az átigazolásé, Nasztaszics, Sinclair, Richards és Guidetti elpaterolása még porondon van, de  hírek szerint Negredo elengedése elé sem gördítene túl nagy akadályt Pelle papa (a Valencia van képben).

kezdés: 21:00, vezeti: Michael Oliver,tv: digi, stream: itt

Pár hete az USÁ-ban nem sikerült megtartani a 2:1-es előnyt, karácsonykor igen. Ma is ez lesz a vége.