Nem ráparázni, nyerni

Liverpool fansAz átlagos Liverpool szurkoló itt található balra.

Ezt nem kicsit elbaltázták, náluk volt a szép piros lufi, de elengedték, nem csak a ballon repült el, hanem a kezük is, hihetetlen.

Még abban hisznek, hogy vissza lehet ragasztani. Higgyék csak, nem kell velük törődni, a saját meccsünkkel kell már csak foglalkozni. Előtte egy-egy nagy köszi persze kijár: Pulis, te sapkás balfasz, a City minden fontosabb mérföldkövénél ott fogsz állni?! És persze köszi Gayle, életed meccse volt. De most már egy szót se róluk, se a liverpooli pirosakról, ma jön az Aston Villa.

Ma este a 29. fordulóból elmaradt meccs pótlására az Aston Villa érkezik az Etihadba. Az áldozati bárányok.

Alig futottak jobb idényt, mint tavaly, pedig a szezont meglepetéssel kezdték, egy sima 3:1-el az Etihadban végeztek az Arsenal-al, aztán három zakó (Liverpool, Chelsea és Newcastle) után nyertek újra Norwich ellen, aztán jött a nagy meglepetés (ami nekünk az idény egyik legnagyobb csalódása), 3:2-re verték a City-t. A jó anyjukat, már ezért megérdemelnek egy alapos hentelést.

Azóta nagyjából havonta egyszer nyernek, a májusit pont letudták a Hull City ellen, szombaton 3:1-re verték a közvetlen riválist.

Elméletileg még kieshetnek, gyakorlatilag nem fognak. Azt hittem, hogy jobb szezonjuk lesz ez, mint az előző. Hát, nem voltak most sem valami acélosak. Meglepne, ha Christian Benteke maradna náluk még egy évet.

Sérültjük nem kevés van. N’Zogbia, Okore, Kozák, Gardner, Benteke… Agbonlahor és Bennett kérdőjeles.

Nálunk Navas és Nasztaszics is leülhet a padra, ha minden igaz. Agüero meg nem baj ha most oda sem, Silva majd pótolja jól.

A végére egy jó hír és egy rossz. A jó: Demichelis a hónap játékosa áprilisban. Hellyeah. Martín tíz nagyon jó meccset hozott le zsinórban, nála tényleg nincs jobb formában lévő játékosunk. Tényleg. Jó látni, hogy a City szurkerek nagyobbik része nem agyhalott rém, és nem temette el két nagyobb hiba után az argentint.

A rosszabbik: a kiszivárgott infók szerint az uefa ffp megszegése miatt a csapat büntetése az lesz ősszel, hogy az a Bajnokok Ligájában az ‘A’ keretbe a megszokott 25 helyett csak 21 játékost nevezhetünk be.

Ez első blikkre inkább csak kellemetlennek tűnik, mint nagy bajnak. Idén pontosan 21 játékosunk lépett pályára a BL-ben, közülük Rodwell 3 percet kapott, Pantilimon 1 meccset, Richards pedig 3 meccsen 195 percet töltött a pályán. Ráadásul az előző szezonban is pont 21 játékosunk lépett pályára ebben a sorozatban. Erről akkor ennyit is.

Az a csapat, amelyik nem tudja megverni otthon a 12. és a 14. helyen állót otthon, az ne is akarjon bajnok lenni! De várjunk csak! Muhaha! Nekünk elég egy iksz is a győzelem mellé.

Nem ráparázni, nyerni kell. A Liverpool-al nem kell foglalkozni, négy pont kell csak, és miénk az arany.

Meglesz! C’mon City!

kezdés: 20:45, vezeti: Michael Oliver, tv: digi, stream: erre

Legutóbb egy ötöst kaptak az Etihadban, jó lenne megint rövidre zárni a kérdést.