Come on Blues!

Palace awayÉrdekes ez a vasárnap, előbb szorítunk a (szó szerint) sötétkéknek, hogy legyen még reális esélyünk a bajnoki címre, aztán jönnek az égszínkékek (azaz mi). A második meccs élvezeti értékét (eredményét?) nagyban befolyásolja majd az első végeredménye, lehet szurkolni (bosszankodni), all délután long. 

[youtube youtu.be/lJ1zWjqtctA]

A Palace novemberben szabadult meg a második vonalból a csapatot az elsőbe vezette, de megfeneklettek az év végére. Meg kell mondjam, jót húztak, Tony Pulis-szal. Kellemes helyre kormányozta a csapatot (11. pozíció, egy ponttal Pulis volt csapata a Stoke mögött, hattal a 12. West Ham előtt). Idén gyűjtötték be a pontjaik nagyrészét (27 a 43-ból), de csak 16 gólt szereztek (öt 1:0), igaz a Pulis éra kezdete óta (’13 november 23.) 23 bajnokin csak 20 gólt kaptak be (mi is megszenvedtünk velük decemberben). A legutóbbi öt bajnokit megnyerték (Chelsea o., Cardiff i., Villa o., Everton i., WHU i.), gólt csak az Evertontól kaptak (2:3), a Cardiff City-t 3:0-ra lépték le, a többi (mi más?!) 1:0 lett.

Jó formában vannak, de ma ennek vége lesz. Igaz?

A védelmük nagyon rendben van, extra teljesítményt a középső középpályásuk, az ausztrál Mile Jedinak nyújt, ő tényleg jó.

Két kérdéses játékosuk van, Marouane Chamakh és a dél-afrikai középpályás, Kagisho Dikgacoi de valószínűleg renden lesznek.

Nálunk Yaya mellé csatlakozott Silva a sérültek között, Navas és Nasztaszics pedig már tényleg az utolsó lépésre van a visszatéréstől.

Szóval az előmeccs. Zsozé nagyúr befenyegetett mindenkit, hogy a nagyobb cél érdekében már a lázadók bázisa felé fordította a halálcsillagot, nem törődve a hátsójával, hiszen ‘alig nagyobb, mint egy buckapatkány’ de Brendan Skywalker és Han Suárez készen áll, hogy belepörköljön oda egy-két patronnal.

Magyarul, Mourinho belengette, hogy a ‘ZS’ csapatát küldi pályára ma, mert (brühhühü, a spanyol szövetség, így meg úgy. igen, zsozé, ez Anglia, itt minimálisan még érdekli az FA-t a szurkoló, aki hetekkel ezelőtt megvette a meccsjegyét, a vonatjegyet Liverpoolba stb. szarjuk őket torkon, mert a bl miatt pénteken játszana az edző?!) szerdán Bajnokok Ligája, és csak két teljes nap van a pihenésre. Kíváncsi vagyok rá, mondjuk vicces lenne egy Torres tripla az Anfield-en. Szép álom.

Aztán persze a palackon is át kell magunkat rángnunk. Izgalmas április vég.

A hét egyik fontos híre (Moyes sajnálatos menesztése mellett), Platini kijelentése, hogy az uefa a financial fair play jegyében egyetlen olyan csapat sem lesz, akit a legsúlyosabb büntetésekkel (az átigazolási piacról illetve a Bajnokok Ligájából való kizárás), szóval ezzel nagy gondunk nem lesz idén sem.

kezdés: 17:10, vezeti: Howard Webb, tv: digi, stream: itt

Utoljára közel tíz éve jártunk a Selhurst Parkban, akkor nyertünk, szerintem ma is szoros lesz.