Tovább a vigaszágon…

article-2603730-1D1470FD00000578-44_634x3743 nappal az újabb, de a Manchester City drukkereknek nagyon is ismerős keserű és csalódást jelentő eredmény után érkezik az egyik pótolnivaló mérkőzés otthon, a Sunderland ellen. A hangulat korántsem olyan erőtől duzzadóan optimista, mint mondjuk jó néhány héttel ezelőtt a ligakupa megnyerésekor, akkor ugyanis sokan kissé elrugaszkodtak a talajtól és már mind a 4 trófea bezsebelését vizionálták maguk előtt. Azóta történt egy s más, vasárnap pedig pudliék alaposan kettéhúgyozták az esélyeinket, aminek köszönhetően nagyon messzire kerültünk az aranyéremtől.  Pesszimista, de legalább rövid beharang-kongatás alább.

Személy szerint egyébként én már a vasárnapi meccset megelőzően is hazai győzelemmel számoltam bevallom őszintén, hiszen Rodgers csapata nagyon összeérett a szezon végére, ránk pedig valamelyest pont az ellenkező folyamat lett a jellemző. A gyinamo elleni hazai vereség óta kissé megreccsentünk, és csak talán a Csend Színházában sikerült olyan játékot mutatni a tavasszal, ami miatt mindenki összeszarta magát tőlünk az ősszel, azóta szinte csak keressük a hollisztikus önmagunkat és a szerencsével is mintha hadilábon állnánk.

Jelen pillanatban szinte az egész angol sportmédia ódákat zeng a Liverpoolról és Gerrardról, ami valahol azért jogos is ismerjük el, hiszen a teljesítményükkel egyértelműen kiérdemelték ezt. Woy Hodgson minden valószínűség szerint a csupaszív Liverpoolra és a Sotonra fogja építeni a brazil vébére utazó válogatottját, ami szintén izgalmas témának számít, ellentétben a City-vel, amely csupán egy lelketlen zsoldosbanda és amely a FFP miatt el lesz meszelve a picsába estébé, estébé…

sland1

A szezonnak azonban még nincs vége, ezt talán mi tudhatjuk a legjobban. Elcsépelt közhely, ám mindent meg kell tennünk, hogy életben tartsuk az esélyeinket, erre pedig a mai meccs kiváló alkalom. Pellegrini tegnap így foglalta össze a helyzetünket:

„Megnyerjük mind a két elmaradt meccsünket és már csak 1 pont lesz a hátrányunk. Ha nem hiszed el, hogy meg tudjuk csinálni, akkor semmiben sem tudsz hinni…”

Ha megint úgy kezdünk, mint vasárnap, akkor nagyon megnehezíthetjük a dolgunkat, ezért is inkább már nagyon hamar el kell dönteni a meccset. A tökutolsó S’land a legutóbbi 5 PL-meccsét végigzakózta (sőt, utoljára még januárban nyertek meccset), jó lenne tehát továbbnyújtani ezt a szériát egyrészt, másrészt viszont némi önbizalmat is szereznünk kell a hétvége csalódása után, reméljük egy gólgazdag, sima meccsen.

Yaya úgy néz ki, hogy 2 hétre kidőlt, a helyén valószínűleg Javi Garcia fog kezdeni. Várhatóan kezd már Agüero is és remélem megkapja a bizalmat Jovetics is erre a meccsre. A védelemben is több változásra van esély, de még egy esetleges gyengébbnek tartott Richards-Demichelis-Lescott-Kolarov négyesnek is könnyedén meg kell birkóznia a Wickham-Johnson-Borini támadósorral.

A meccset Martin Atkinson fogja vezetni, a hazai csatornák közül pedig a DIGI-n tudjátok majd nézni.

Gyurit pedig tessék felköszönteni, mostanra valószínűleg már össze tudta kaparni magát annyira, hogy egy gyógysört el tudjon fogyasztani a másnaposságára.

A végére pedig egy minimál közvélemény kutatás: