Döntő?

távkapcs
éves bérlet

Ma délután megkapjuk a nyakunkba a bajnoki versenyfutás legfontosabb meccsét. Ha úgy állunk hozzá, hogy ‘elég az x’, megszívjuk. Ha kiakarjuk húzni vereség/kapott gól nélkül a kilencven percet, megszívjuk.
Nyerni kell!

Döntő? Az még talán nem, de garantáltan nagyon sok minden fog múlni ezen a ma délutáni meccsen. Döntő.

A ha nem is sikerül győzni, kikapni semmiképp sem szabad (de tényleg, ikszre menni ökörség lenne), vesztett pontokat tekintve jobban állunk (igaz, azt a két meccset be kell még húzni), de egy vereség esetén (igazi, hatpontos derbi lesz ez) már ők mennek egy ponttal (a ‘valóságban’ pedig héttel).

Erre gondolni sem szabad, arra sem, hogy lassan tizenegy éve nem sikerült nyernünk az Anfield-en. A saját játékunkat kell nyomni, menni előre, gólt lőni.

Gól az tuti lesz. A Suárez-Sturridge páros lehet a Premier League történetének legeredményesebb támadókettőse, de mi sem panaszkodhatunk. Igaz Agüero lesérült, Džekónak volt, Negredónak most van egy hullámvölgye, de Yaya hathatós segítségével 31 meccsen csak összejött 84 gól (nekik 33-on a 90).

azért a bajnoki cím fontosabb, mint rekordot dönteni

A formájuk kegyetlen. Kilenc zsinórban megnyert meccs, utoljára karácsonykor kaptak ki tőlünk (2:1) és a Chelsea-től (szintén 2:1). Szilveszter óta eltelt 14 bajnoki, de csak két döntetlen ‘csúfítja’ a képet (2:2 otthon a Villával és 1:1 idegenben Gerzsonéknál), na meg egy kupavereség Londonban az Arsenal ellen. Tegyük gyorsan hozzá, engem nem zavar, ha tovább nyúlik a veretlenségük, bőven elég elég lesz ha ikszelnek ma, meg két hét múlva.

Rodgers az edzője, Suárez a játékosa márciusnak. Ideje lenne egy kis formahanyatlásnak.

Nálunk végre visszatér Agüero.  Kunnal jó eséllyel máshogy alakult volna az elmúlt hónap (a Barca ellen, persze), de ezen kár rágódni, a bajnoki hajrára visszatért, hál’ istennek.

Sergio legutóbbi hat idegenbeli meccsén hat gólt szerzett, a mutatói elképesztőek, remélem ott folytatja, ahol abbahagyta.

a főszereplők?

Nem csak a biztos gólra, hanem akár tizenegyesre is érdemes lehet pénzt feldobni. A két csapat játékában benne van, hogy az ellenfél megborítja a támadókat a tizenhatoson belül (vagy előtt). Gerrard és Yaya ebben a szezonban biztos lábbal értékesíti a rögzített szituációkat (ebben ők a legtermékenyebbek ebben a szezonban a PL-ben).

A mu elleni meccsükön is ez döntött (akkor még röhögtél a rags-en, mi? de most örülnél, ha az a három pont, nem a pudlik szatyrában ülne), meg a West Ham-et is két tizivel büntették (azért Carroll kapufájánál nem picit anyáztam). Azért remélem nem a (vitatott) tizenegyesekről fog szólni ez a mai délután.

A múlt hétvégét nézve, mi sem voltunk valami pengék, de igazán ők sem. Nagyon kíváncsi vagyok mire megyünk (mennek). Őszintén? Tippem sincs.

Ilyen támadósorok mellett a védelmeknek, én Demichelisre leszek nagyon kíváncsi. Valljuk meg, az utóbbi öt meccsén tanár volt, baljós árnyként vetül rá az a két bizonyos szarvashiba, remélem ma teljesen kilép a fényre. Pláne azért, mert a tegnapi edzést bicegve hagyta el Kompany, rosszul ért földet egy Richards-szal folytatott fejpárbaj után, kiment a térde…

Náluk sajna Kolo csak csere lesz (ki franc gondolta volna, hogy lehet sansza még angol bajnoknak lenni, miután elhagyta a City-t?!), de azért van kiben bíznunk így is.

végjáték

A bajnokság közelít a végéhez. A ‘pool két hét múlva túl lesz a nehezén (akkor remélem a Chelsea is kiszáll a bajnoki címért folyó harcból), ránk még vár egy kellemetlen liverpooli kirándulás, bár ha minden jól alakul, ott akár egy vereség is belefér.

Náluk José Enrique eltiltott, Daniel Agger és Sebastian Coates sérült. Nálunk Nasztaszics hiányzik, remélem nem csatlakozik hozzá Kompany.

A mai meccs nem csak a bajnoki címről szól. Az angol labdarúgás legnagyobb tragédiájának 25. évfordulójáról emlékezünk meg. 1989. április 15-én a sheffieldi Hillsborough-ban rendezték a Liverpool-Nottingham Forest FA kupa elődöntőt, a ‘Leppings Lane’-re több százzal több embert engedtek fel a megengedettnél, a tömeg a lelátót a pályától elválasztó kerítéshez préselődött. Közel 800-an sérültek meg, 94-en sajnálatos módon a helyszínen vesztették életüket (köztük Steven Gerrard unokaöccse). Egy 14 éves fiú néhány nappal később a kórházban hunyt el, a 96. áldozat pedig évek múltán, miután soha nem ébredt fel a kómából.

A meccset elkezdték a borzalmas körülmények ellenére is hat percet lejátszottak és csak a hetedik percben fújták le. Ezen a hétvégén ezért az összes angliai mérkőzést (a kíráshoz képest) hét perccel később kezdik (egy perc gyász szünet után).

Igazságra csak alig két éve sikerült fényt deríteni, David Cameron brit miniszterelnök hivatalosan 2012 szeptember 12-én kért bocsánatot a történtekért.

Tisztelet a 96 áldozatnak!

A kezdés: 14:37, vezeti: Mark Clattenburg, tv: digi, stream: erre

A legutóbbi két bajnoki döntetlen lett az Anfield-en, legalább ma is egy pont kéne!