Start a War

MU - MC 14

Kezdődik a bajnokság hajrája, minden most kezdődik csak igazán, újra. A szezon eddigi része csak az alap volt, ha akarunk valami nagyon szépen csillogó csecsebecsét, nagyon meg kell húzni a következő másfél hónapot. A jó hír viszont: a mostaninál nehezebb hetünk már nem lesz.

Start a War!

A csapat feltehetőleg újra a 4-2-3-1-ben kezd, az előző meccseken nagyon jól szupereált ez a hadrend, remélem Pellegrni tényleg marad ennél a taktikánál.

Kezességet nem vállalok, de szerintem így fog felállni ma este a csapat: a kapuban Hart. Joeynál a múlté az év eleji bizonytalanság, visszatért  a régi Hart. Kilenc kapott gól nélküli meccsnél jár huszonegy bajnokin, ha az első szám tizenegyre emelkedik szombat estére, azt hiszem bármit kérhetne bármelyik City szurkertől, megkapná.

Kompany visszatér. A kapitánynak is remélem az újrakezdést jelenti ez a meccs. Ebben a szezonban a megszokottnál szürkébb, többet hibázik. Felejtsük el ami volt, pláne ha jönne egy olyan fejes, mint két éve, az nagyon sokat jelentene, mindannyiunknak.

A másik középső védő védő Demichelis lesz. A fekete bárány. Volt két kapitális hibája, meg egy rossz meccse (nem a saját posztján) sokaknál leírta magát, de ez nem ő, illetve nem csak ez. A legutóbbi két meccsen hiba nem volt a játékában, de előbb Silva, aztán Yaya lopta el előle a show-t, így nem lett a meccs legjobbja, de mindenki láthatta: nagyon odatette magát. Simán értem, hogy miért ragaszkodik hozzá Pellegrini. Ha a mostanában látott Martin lesz ma a pályán, nyert ügyünk van a mai meccsen.

A jobb védő Zabaleta lesz. Nincs alternatívája, Richards még odavan. Reméljük, Zabman tényleg egy fáradhatatlan terminátor.

A bal oldalon (ha tartjuk magunkat a rotációhoz) Clichy a soros. Kolarov remek volt szombaton (az a kapufa!), de Gaël a Wigan és Hull ellen is a régi önmagát idézte.

A középpálya közepén Yaya Touré helye megkérdőjelezhetetlen. A formája pazar az idén, remélem maradt a lábában szombat után legalább egy gól de Geának is. Van igazság abban, amit Nasri mondott. Ha Yaya egy európai, vb vagy Eb győzelemre esélyes válogatott tagja lenne, őrületes hype övezné minden lépését.

Yaya párja idén nem lehet más, mint Fernandinho. A minőséget jelenti ez az ember. Az év legjobb igazolása, kb. az egész bajnokságban. Meggyőződésem, ha már tavaly Mancini rendelkezésére állt volna, akkor a jó Bobby karrierje nem ér ilyen csúnyán véget a City kispadján. Ha a brazilnak néhánnyal több gólpassza lenne, tényleg mindenki térden csúszna előtte.

Egy sorral előttük jobbra úgy vélem Milner startol. James szuper meccset hozott le a Traffordon tavaly, most sincs rossz formában, nem mellékesen valakinek fel kell szecskáznia a vele szembe jövő, pöppet túlértékelt Januzajt. Navas meg tovább tetszeleghet az aranycsere szerepében.

Középen Silva. Mese nincs. Merlin a tökéletes mágus, három éve a legtöbb gólpassz gazdája Angliában, ma sem várunk tőle mást.

Balra tőle pedig Nasri a fedélzeten. Samir nagy formát mutat, mára már senki sem kérdőjelezi meg a döntését az Arsenal elhagyásáról.

Elől Negredo fog kezdeni. Agüero sérült, Džeko beteg. A góltalansága miatt nem aggódom, ma véget ért. A szombati volt az első bajnoki két hónapja, hogy végigjátszott bármilyen meccset, és nem is volt pocsék. Kiharcolt egy tizenegyest a Fulham ellen, jól is mozgott, ok a végén Sidwell bénázása után kihagyott helyzete aggasztó egy kicsit, de formába fog lendülni, igen, pont ma.

Rodwell és Jovetics életjeleket adott magáról, JoJo kvázi gólpasszt adott szombaton, Rodwell pedig szépen tudott örül Demchelis góljának. A kispadon felbukkanhatnak. Az említetteken kívül Naszaszics fog hiányozni.

Jó látni a mu szenvedését. Remek móka Moyes-on élcelődni, de mi tudjuk a legjobban az Evertonos időkből, hogy oda tud fingani az orrunk alá, nem is kicsit. De ez még mindig a tavalyi bajnok, akárhogyis nézzük. Nem lettek gyengébbek, sőt, csak megviselte őket a váltás. Össze fognak állni, sajnos előbb, mint utóbb.

Anyagi lehetőségeik hatalmasak, idén is elköltöttek vagy hetven milliót, kifizetik az all-time legnagyobb fizetést Rooney-nak, ha már nem kell senkinek, legyen nagyobb király, mint Bobby Charlton. Ezek kristálytiszta üzenetek. Nem sokáig fogjuk őket ilyen lent látni a tabellán.

A következő BL egyre távolabb tőlük, a már bajnok Bayern ellen sanszuk sem lesz a továbblépésre az ideiben. Az Európa ligát viszont nem akarják veszni hagyni, ehhez viszont győzniük kell, minél többször. Ma is. Kemény lesz, nem akarnak egy olyan pofonba belefutni, mint a ‘pool ellen, kisebbe se.

Vidics eltiltott, van Persie sérült. Ferninand, Samallig és Evans talán nem fog játszani.

kezdés: 20:45, vezeti: Micheal Olivier, tv: digi, stream: itt

Nem vagyok nagyravágyó, egy olyan győzelem bőven elég lenne, mint ’70-ben (Kiddo milyen mázlis gólt lőtt!):