Végre egy bajnoki!

Hull v ManCityHárom hete, azaz február 22-én játszottunk utoljára bajnokit, éppen itt az ideje, hogy visszatérjen a figyelmünk a Premier League felé.

Van egy kis elmaradásunk, de egy cseppet sem vagyunk esélytelenek a bajnoki címért folytatott harcban, a ‘visszaszoktatás’ Hull-ban kezdődik ma délután. 

A Hull szurkolói összességben nem lehetnek elégedetlenek a szezonnal. Kiesési gondjaik nem nagyon lesznek (hiába vannak csak öt ponttal a Cardiff előtt, ha gyökeres változás nem áll be, Steve Bruce és csapata jövőre is első osztályú lesz)  fél lábbal az FA kupa döntőjében vannak (mivel ott jó eséllyel az Arsenal ellen játszanak, szép reményük van az Európa liga szereplésre ősszel), hiszen a harmadik ligás Sheffield United-el meccselnek a Wembley-ben.

A Hull olyan igazi, se íze, se bűze csapat. Komoly bravúrjuk nincs, a jóval előtte állóktól kikap, a vetélytársaktól pedig kellő mennyiségű pontot csipked le a bennmaradáshoz.

Steve Bruce a csatár posztot tartotta a leggyengébb láncszemnek, így januárban a horvát válogatott Nikica Jelavic-ot igazolta le az Evertontól, és az ír válogatott Shane Long-ot a West Brom-tól.

Sérültjük kettő van, a védő Paul McShane és a balszélső, Robbie Brady. Aki viszont kétséges, hogy szerepelhet, az Jake Livermore. Az ő kiválása érzékeny veszteség lenne, főleg azért, mert Tom Huddlestone-nal ők alkotják a Hull Yaya-Fernandinho kettősét.

A két középpályás mellett a centerhalf, Curtis Davies (ejj, mennyivel nagyobb karriert gondoltam neki egykoron) és az egyiptomi jobbszélső, Ahmed Elmohamady teljesítménye érdemel szót.

Szóval a Hull szurkerek nem panaszkodhatnak, alig egy éve még a Bristol ellen jutottak fel a Championshipből a Wembley-ben megnyert play-off után, most pedig mennek vissza Londonba az FA kupa elődöntőjére. Azért persze van min hőbörögni is, Assem Allam az egyiptomi tulajdonos igyekszik Vincent Tan-i mélységekbe lemenni, eltökélt célja, hogy a csapat neve Hull Tigers legyen, mivel szerinte a City név ‘uncsi’. Nem lehet mindenki egy Manszúr sajna.

A tv társaságok nagy urak, a szerdai idegenbeli BL meccs után szombaton miénk az első meccs. Nem kell sírni, a repülőút sem volt hosszabb, csak két óra busszal nyugatra Hull, de végre bajnoki!

A Chelsea három meccsel jár előttünk, nem buktak, így kilenc ponttal léptek el. Ilyenkor bosszant, hogy nem a bajnokit, hanem a kupameccset nyertük meg (megúsztuk volna a Wigant is), igazi hatpontos meccs, hat pontos bukta.

De ez már mind mögöttünk, előttünk csak a Premier League. Újrakezdés, ez lesz ma. Mi van ha mégsem? Akkor lehet elemezgetni Pellegrini taktikáját, az öregecskedő középhátvédeinkről, vagy az impotens csatárainkról. De úgy érzem erre nem lesz szükség, egy kis szerencsével jól kijöhetünk ebből a fordulóból.

Nasztaszics és Jovetics talán leülhet a padra, Agüeronak pedig a szerdai sérülése jót fog jönni a pihenő (hátha Negredo szárnyra kap megint).

kezdés: 13:45, vezeti: Lee Mason, tv: digi, stream: erre