We will find a brighter day

Elérkezett ez a nap is, újra meccs a Bajnokok Ligájában, egy kicsi bökkenő van csak: gyakorlatilag esélyünk sincs a folyatásra.

Valami eltört január végén (pedig milyen szép is volt az a Spurs elleni meccs!). Meg lehet még ragasztani? Persze, csak kérdés mennyi időbe kerül, na meg az, hogy hány ujjunkat kenjük össze közben a pillanatragasztóval.

Az addig szárnyaló csatársor bedugult, a Barcelonának a BL-ben, a Chelsea-nek és a Norwich-nak a bajnokságban nem sikerült gólt lőni. A Stoke-nak és a Wigannek meg egyet (abban meg ugyebár nem volt köszönet) tuszkoltunk be.

Két igazán jó meccsünk volt az elmúlt másfél hónapban, a Chelesa elleni kupameccs és a ligakupa döntője. Mondjuk az is igaz, maradéktalanul csak a Chelsea elleni FA kupa meccsel lehettünk elégedettek, itt működött utoljára ‘CSAPAT’-ként a csapat. A kupa sorsát is csak néhány egyéni villanás döntötte el.

Elfáradt a csapat? Biztosan. Voltak hibák? Rengeteg. Sérültek? Akadtak.

Nem ment Mourinho kontrái ellen, sem a Barca tiki-takája sem ízlett, de még Uwe Rösler 5-4-1-e is torkon akadó falat volt. Három különböző stílus, de lefagyott a szerver mindhárom alkalommal, ahogy elkezdődtek a meccsek. Sérülések? Agüero és Fernandinho oszlopa a mai City-nek, de egy ilyen keretben nincs aki(k) átvegye(k) a stafétát? Demichelis nagy hibái? Piszok rosszul jöttek, de a többieknek át kellett volna hidalniuk a problémát, egy-egy bekapott gól nem a világ.

A kupaszezonnak vége, a Bajnokok Ligája kalandozás sem tart már sokáig. Különösen fájó ez a hazai 0:2, hiszen a katalánok sincsenek valami nagy formában: háromszor kaptak a ki legutóbbi hat bajnokin, és huszonhét forduló után több vereségük van (négy), mint Guardiolával valaha egy szezonban. Legutóbb a Valladolid otthonában kaptak ki, két héttel előtte a Real Sociedad gyógyította meg őket 3:1-re (ha jövőhéten kiszopnak a klasszikón, még az ezüstérmük is veszélybe kerülhet). Mit akarunk mi, ha ezt a lassan lejáró szavatosságú Barkát sem tudjuk megcsípni?! Oké, tudom, aki kikap otthon a Wigan-től, az húzza meg magát, de nagyon.

Náluk dos Santos sérült (nem mintha számítana), Iniesta szerepeltetését pedig valószínűleg nem fogja erőltetni Martino.

Nálunk Nasztaszics és Jovetics fog kimaradni a jóból, Demichelis eltiltott (a kiállítására emlékeztek, nem?), és Pellegrini sem ülhet a kispadra, miután verbálisan szétkaratézta az első meccsen közreműködő svéd sporit. Ebből csak jól lehet most már kijönni, ugye?

A ‘typical City’ nem halt meg, itt van, él és virul. Valamikor persze felállunk, aztán folytatódik a gólgyártás, de miért ne a mai lenne az a nap?

A végeredmény 1:3 lesz, vagy 0:2 (mondjuk akkor tuti kiesünk tizenegyesekkel). Minden más eredményt csak a véletlen eredményezhet.

kezdés: 20:45, vezeti: Stéphane Lannoy (francia), tv: digi, stream: erre