Bosszú?

Wigan homeNem gondoltam volna, de ebben a szezonban másodszor is összefutunk a Wigan-nel, de csak itt vannak megint.

Tavaly elorozták előlünk  a trófeát, ma csak statiszták lesznek, ígérem.

Manchester City – Wigan Athletic a legjobb négy közé jutásért az FA kupában.

A ligakupában már szeptemberben ellátogattak az Etihadba, nem tették zsebre azt a verést. Bosszú lesz ma? Nem, egy újabb rövid kitérő az Arsenal-Manchester City (elő?)döntő elé.

A Wigan szurkereknek tényleg csak vigaszdíj volt a kupagyőzelem, ebben a szezonban a Championship-ben erőlködnek, a feljutásra van esélyük, két meccsel kevesebbet játszottak, mint a play-off-ot érő (a hatodik)  helyen álló Reading, de csak a rosszabb gólarányuk miatt hetedikek. Jó formában vannak, a legutóbbi öt meccsüket megnyerték. A kupában az MK Dons-t másodjára tudták csak kiütni, a tizenhat közé jutásért a Crystal Palace-t és a Cardiff City-t is kiverték.

Az Európa-ligában elindulhattak a kupagyőzelem után, de sokra nem mentek, csak a Maribort verték meg a csoportjukban.

Idén a legjobbjuk talán, a középhátvéd Leon Barnett. A mai csapatból feltehetőleg kimarad a legeredményesebb játékosuk, a mu-tól kölcsönkapott Nick Powell, de a kispadra talán odafér. Három sérültjük van, Shaun Maloney, Gary Caldwell és Ben Watson.

Azért van jó is a Wigan vendégszereplésében, egy régi ismerőst mindig remek látni!

Nálunk nem sok idő volt ünnepelni a ligakupasikert, a keret nagyobbik része válogatott meghívót kapott a hétre. Hart nem kapott gólt a Wembley-ben a dánoktól (Milner a 88. percben állt be az 1:0-re megnyert meccsen).

Pantilimon sem kapott gólt (a második negyvenöt percben védett) az argentinok ellen Bukarestben. Zabaleta végig játszott, Agüero az 57. percben állt be.

Kolarov (idén szokásos) gólpasszal vette ki a részét a szerbek Írországi 2:1-es győzelméből.

Deschamps nem hívta meg a francia csapatba sem Nasrit, sem Clichy-t, de azért volt City játékos a francia-holland (2:0) meccsen, mégpedig Karim Rekik személyében. A fiatal védő (még mindig csak 19) a PSV-ben nyújtott teljesítményével érdemelte ki van Gaal behívóját, remélem ősztől átveszi Lescott szerepét a keretben.

Egy másik fiatal ‘elsőbálozónak’ is örülhettünk, a Birmingham City-ben remeklő Emyr Huws-t rögtön a kezdőbe jelölte Chris Coleman a walesiek Izland elleni meccsén (3:1).

Fernandinho is igényt tart egy helyre a brazilok vb keretében, ezt egy bombagóllal nyomatékosította a dél-afrikaiak ellen 6:0-ra megnyert.

Kompany és Yaya Touré hazája egymással meccselt Brüsszelben, Vinny végigjátszotta, Yaya-t (ő egy gólpassznak örülhetett) az utolsó percekben lehozták.

A spanyolok 1:0-ra gyűrték le az olaszokat, Silva a szünetben állt be, Negredo végig a padon maradt.

Džeko volt az egyetlen, akinek nem jól sült el a hétközi meccs, Bosznia otthon kapott ki 2:0-ra Egyiptomtól.

Joveticsnek és Nasztaszicsnak még kell egy hét a visszatéréshez, már csak az a kérdés, hol van Rodwell?! Ő és Lopes remélem kap legalább egy félidőt Pellegrinitől.

kezdés: 17:05, vezeti: Anthony Taylor, tv: sport1, stream: itt

Szeptemberben ötöt kaptak, ma elég lesz három is.