Wembley, újra itt vagyunk!

Ligakupa döntőItt az idény első futballünnepe, vár a Wembley minket.

Az utóbbi években a másik három angliai trófea szépen már a vitrinbe került, most itt az idő, hogy meglegyen a ligakupa is. Kupa-póker a XXI. században is!

Wembley, Sunderland, Manchester City, 15:00.

Két és fél hete nem jött össze a randi Gus Poyet csapatával, így a friss tapasztalatgyűjtés elmaradt. Nincsenek túl jó helyzetben a bajnokságban, legutóbb az Arsenaltól kaptak ki idegenben 4:1-re, előtte otthon buktak  a Hull ellen, 2:0-ra.

A kupákban ellenben megy nekik, ma ugyebár itt a döntő, az FA kupában pedig a Southampton ellen jutottak tovább az ötödik körbe, két hete (otthon, 1:0-ra győztek).

Adam Johnson-ék nagyon fogadkoznak, Poyet is a legerősebb tizenegyét küldheti pályára, kevés lesz ez is. Hiába indult útnak a fél város. Egy remek gesztust gyakoroltak, nem feledkeztek meg a régi játékosaikról sem, számos volt ‘fekete macskát’ hívtak meg a Wembley-be, köztük a rákból tavaly kigyógyult Fülüp Marcit is.

A döntőbe a mu-n testén keresztül verekedték magukat, reméljük ez marad a szezon legemlékezetesebb pillanata nekik.

Gyorsan szögezzünk le valamit, ez nem a Wigan elleni tavalyi FA kupa döntő. Az egy leeresztett csapat edzőbuktatásban végződő kálváriájára tett pontot, ma más lesz. Tegyétek meg nyugodtan a City-t 0:1-ről is akár.

Ha minden jól megy ma visszatérhet Agüero (talán a kezdőben), Nasztaszics (inkább a padon), egyedül a rém peches Jovetics felbukkanására nem lehet számítani.

Nem lesz nagy meglepetés (remélem Pellegrini nem esik bele Mancini hibájába, és Pantilimon fog kezdeni) a kezdőben, 4-4-2-ben zúdulunk rá a piros-fehérekre.

Szép lesz az első tavaszi vasárnap.

kezdés: 15:00, vezeti: Martin Atkinson, tv: digi, stream: itt

A két bal bekk a döntőről: