Clash of Titans

Eljött ez a nap is. Itt a Barcelona. Fuck. Sohasem hittem volna, de egy ki-ki meccsre készülhetünk majd valamikor ellenünk. Most itt van ez is. A titánok harca. Nem voltak nekem szimpatikusak igazán soha, a Cruyff féle Barcánál pölö tapsikoltam, mikor laposra verte őket a Milan Athénban, a van Gaal gárdától pedig kirázott a hideg. Minden voltak, ami a City nem. Most meg itt állunk egymással szemben. Persze jönnek majd, azzal, hogy összevásárolt a City, meg a többi bla-bla, de addig amíg a ManCity-t most irányító Soriano-Begiristain páros mentette meg a katalánokat a totális csődtől (a mai napig fél milliárd eurós tartozást görgetnek maguk előtt), a sztárjaikat rekordfizetésért láncolják magukhoz, az EU vizsgálódik a jogtalan anyagi előnyszerzésük miatt (a Madriddal és még egy-két klubbal egyetemben) a spanyol csapatok többségével szemben, amíg ilyen igazságtalan a la ligában a tv-s pénzek elosztása, amíg az ő mezszponzoruk is egy közel-keleti légitársaság és az elnöknek le kell mondania a Neymar szerződtetésével kapcsolatos suskus miatt…. Na, én ezeket végiggondolva egy rossz szót sem szólnék a City-re a Barca fanok helyében.

Ez a Barca már nem az, akinek térdelt egész Európa, de nyomokban még nagyon is. Az minden esetre tény, az utóbbi években a kieséses szakaszban az idegenbeli meccsek döntő többségét nem nyerték meg. Ez is tény.

Persze bármikor kijöhet belőlük az állat. A Xavi-Iniesta páros öregszik, elő fognak csalogatni magukból egy (az ellenfeleknek) rettenetes hattyúdalt, de azt tartogassák csak jövő ilyenkorra.

Idegenben húzós meccsük a bajnokságban (és a szuperkupában) az Atletico Madrid ellen volt, két ikszre futotta tőlük, Bilbaóban pedig kikaptak 1:0-ra. Hibázni már tudnak ők is. Ami nekünk a Chelsea elleni bajnoki volt két hete, az nekik a Valencia elleni meccs volt, otthon csúsztak el baromi nagy meglepetésre 2:3-ra.

Sérültjük nincs. Martino Barcelonája már nem Guardiolájé, de nem is Vilanováé el sem tudnak képzelni egy olyan 7:0-ás kiesést, mint tavaly (mi simán) a Bayern ellen, de még egy szorosat sem. Kemény lesz.

A München ellen mi is megfáztunk, az egy dolog. Ma sokkal nagyobb koncentráció kell a katalánokkal szemben.

A rossz hír: Agüero nem fog ma játszani (talán szombaton leülhet a kispadra). A jó: Fernandinho teljes értékű edzésmunkát végez (szerintem kezdeni fog). Sergio mellett Nasztaszicsra  és az eltiltott Milnerre nem lehet számítani.

Pellegrini a tegnapi sajtótájékoztatón mondott még egy érdekeset: ‘City The Only Club In Manchester’. Minden szava igaz, ezen legfeljebb Salfordban morgolódnak egy kicsit, de őket most senki sem kérdezi.

Pelle persze nem becsüli le a mu múltját, de azon lesz, hogy ez az állapot tartós legyen. Ennek érdekében ma is támadni fog a gárda ezerrel.

edzés

Ez egy olyan meccs, amitől fogalmam sincs mit várjak. Pellegrini ismeri őket, ebben hiba nem lesz, de maximális koncentrációra lesz szükség. Két éve a másik spanyol gigász megszenvedett az Etihadban, ma viszont nem egy fokkal emelni kéne a tétet. Két-három gólos (nulla találatlattal a túloldalt, de szép is lenne!) győzelem esetén már mernék nagyobb összeget feltolni a továbbjutásra.

Ha ma is sikerülne olyan meccset játszani, mint a Chelsea ellen és nem kapnánk gólt, akkor már csak ennyi lenne a dolgunk a Camp Nou szép zöld gyepén:

Tippem szerint a Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya – Navas, Silva, Nasri – Negredo tizenegy fog kezdeni.

Tényleg nehéz bármit is írni. Durván nehéz meccs lesz. CTID!

kezdés: 20:45, vezeti: Jonas Eriksson (svéd), tv: sport1, stream: itt

2003-ban a stadionavatón jártak a katalánok utoljára  az Eastlands-en. Minimum egy ilyet!