Ötös

A Blackburn elleni kupameccs újrajátszásának a forgatókönyve nem volt túl meglepő, nyögvenyelés után jöhetett a brutális tömés.

Újabb jó kis edzőmeccs. Ötös.

Zuhogó eső, az idény legkisebb nézőszáma az Etihadban, amúgy maxi respekt a rózsás szurkereknek, ahogy a City fanok is sokan látogattak el Blackburnbe, most ők is tisztességes számban jöttek Manchesterbe, óbégattak is rendesen. Szóval nem volt látatlanban sem egy izgató a meccs, hozta is az elvárásokat, ami az idény egyik legunalmasabb első félidejét jelentette. Kilenc óra utáni kezdés, emberemlékezet óta nem néztem City meccset a hálószobai tv-n, nem sok hiányzott, hogy bealudjak.

Pellegrini most klasszik 4-4-2-vel indított (a vendégek újra egy betonbiztos 4-5-1-el rukkoltak elő), elől pedig a gólgyáros Džeko-Negredo párossal. Földig hajolok Pelle előtt. Addig erőltette amíg össze nem jött. Durvajó páros, a meccs legjobbjai voltak most is.

A kezdőben jó volt újra látni Richards-ot, a csapatkapitányi szalag pedig Milner karjára került fel.

Az első félidőben volt néhány nagyon elméretezett Džeko lövés, egy távoli García kísérlet (a gólokon kívül csak ez ment kapura!!), egy Navas beadás, amiről alig maradt le (volt egy Milner ívelés is, ami  majdnem jó lett Richardsnak), más nem nagyon.

A vendégektől még kevesebbre tellett, Chris Taylor szabadrúgását könnyen hárította Pantilimon, ennyi.

Mielőtt jött volna a szünet, többen látták lelki szemük előtt az őrjöngő Pellegrinit az öltözőben, gyorsan lőttek egy gólt. Navas szöktette a (saját helyén) megugró Fernandinho-t, aki beadott, Negredo fejelt, egy.

A Roversben Robinson helyén Eastwood kezdte a második félidőt, nálunk Fernandinho helyett Kolarov jött be. Aleks lett a balszélső, Milner behúzódott középre.

Azt nem tudom, hogy mi szakította át a gátat, az, hogy már nem ömlött az eső, vagy Negredo gólja hozta meg a lendületet, de a középkezdés után nem sokkal jött a második.

Aleks parádés labdát tekert Álvaro elé, aki szinte pofátlanul pörgetett a kapuba. Kettő.

A Roverstől a csereként beállt Joshua King mutatott csak életjeleket, egy fejes és egy kapuralövés (jupi, Pantinak volt egy kis dolga).

Aztán jött Džeko is. Milner futtatta Navast, aki beadott, a labda egy kicsit Edin mögé érkezett, akit ez nem zavart, az ötös sarkától brutál nagy gólt ragasztott. Három.

A 72. percben megtörtént az, amit sokan vártunk, és a 73.-ban, amit mindenki várt. Beállt Agüero, aztán lőtt egy gólt. Nem tökölt, Clichy beadását Džeko lepasszolta Kinnak, aki lerázta a védőket egy mozdulattal, aztán Eastwood mellett a kapuba lőtt. Igazi Agüerós gól. Négy.

Két percre rá újabb fontos csere, Emyr Huws érkezett Richards helyett. Emyr-t nagy tehetségnek tartják. Végigjárta a wales-i korosztályos válogatottakat, Chris Coleman szövetségi kapitány a felnőtt keretbe is behívta már (pályára még nem lépett). A fiatal (szeptemberben tölti be a 21-et) saját nevelésűnek számít, négy és fél éve lett elhappolva a Swansea City-ből. Remélem lesz belőle valaki, szorítok!

Újabb két perc, aztán vége is lett az érdemi résznek, Navas passzát Džeko passzolta be lazán. Öt. Ötös.

A következő kanyarban a Watford érkezik az Etihadba, a meccset jövő szombaton rendezik, 16:00-kor.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: