Túl a felén

A Swansea ellen átléptük a felezővonalat, belekezdtünk a második tizenkilenc meccsbe, mégpedig a nehezebbik tizenkilencbe.

Ma a Newcastle United-hez látogatunk, amely elsőre nem ígérkezik túl rágós falatnak, de ha mégis az lesz, én nem fogok rajta meglepődni.

A bajnokságban az első fordulóban járt a Newcastle az Etihadban, nagyon sima lett a vége, de már mi is jártunk a St. James’-ben ebben a szezonban, mégpedig a ligakupában, október végén. Akkor már keményebb falat volt a ‘castle, csak a hosszabbításban sikerült legyőzni őket.

Mostanában nyerni járunk Newcastle-be (utoljára 2005-ben tudtak legyőzni minket), de ma nem lesz ez sétagalopp. Egyszer minden sorozat megszakad, még  a mi tizennégy meccses veretlenségi szériánk is (lásd még a szarkák mutatóit a mu ellen, idén mégis nyertek ott), ezt csak a gloryhunter lelkületű olvasóink miatt jegyezném meg. Nekik rossz hír lehet még, hogy a második tizenkilenc találkozó során még el kell látogatunk (többek között) ezekbe a stadionokba: White Hart Lane, Old Trafford, Anfield, Goodison Park. Szép tavaszunk lesz!

Húsz meccs után így festünk a whoscored infógrafikája alapján:

Féltáv 2014

Ebből is látszik, Agüeróra mekkora szükség van (és az is, mennyire alulértékelik Demichelist, pedig Martín teszi a dolgát rendesen), de sajnos még egy hetet várni kell minimum rá. ‘Szokás szerint’ nincs ma sem Jovetics és Rodwell (ellenben Richards visszatért). Kisebb gond lehet Yayával és Navas-szal, de őket jó eséllyel összefércelik.

A hazaiaknál tuti nem lesz az egész szezont eddig kihagyni kényszerülő Ryan Taylor, ahogy a csapatkapitányuk, Fabricio Coloccini sem. Debuchy eltiltás miatt fog hiányozni. A védő kimaradása nagy érvágás nekik, ő a szarkák idei legjobbja, de a két kisebb sérüléssel bajlódó alapembert (Yohan Cabaye, Tim Krul) sem tudná igazán kikkel pótolni Alan Pardew.

Amúgy sincsenek túl jó formában, a legutóbbi három meccsen egy gólt lőttek, a per. pill. a nyolcadikok a tabellán.

Hónap menedzsere, 2013 december

A december hónap menedzsere nem is lehetett más, mint Pellegrini.

Hat győzelem (közte a két rivális, az Arsenal és a Liverpool elleni) mellé egy döntetlen. Parádé. Remélem maradt a kraftból idén is (nyugi, maradt).

Nem mellékesen a tavalyi év legjobb afrikai labdarúgója újfent Yaya Touré lett, na ezen sem lepődtünk meg. Gratula!

Benne vagyunk a januárban, ideje egy kicsit az átigazolási pletykák felé fordulni. Szóba került a Celtic fiatal holland védője, Virgil van Dijk, a PSG középpályása Blaise Matuidi, az argentin Bruno Zuculini a Racingból, Saido Berahino a WBA-ból, Pogba a Juventusból (Joveticsért cserébe) Nicolas Otamendi a Portóból, Julian Draxler és Papadopoulosz a Schalke 04-ből, Luke Shaw a Southamptonból, de két harminc feletti spanyol kapus is, Victor Valdes és Iker Casillas (hirtelen ennyi jut eszembe, de tuti kimaradt még ugyanennyi).

Mondjuk meglepne bárminemű játékosmozgás az ‘A’ keretnél, de ki tudja.
Az ifiknél már sikerült behúzni, egy-két ígéretet. A nigériai Kelechi Iheanacho a tavalyi U-17-es vébé legjobb játékosa (7 meccs, 6 gól, 5 gólpassz és 1 aranyérem) lett, most nálunk válhat tényleg jó játékossá. A nyáron már beharangozott ‘új Zlatan’, Zackarias Faour is megérkezett. A Feyenoordtól pedig a kongói/holland középpályás, Rodney Kongolo lett elszipkázva.

Kezdés: 15:05, vezeti: M. Jones, tv: digi, stream: itt.

A végére néhány szarkáknak lőtt gólszépség: