Új év, új szokások?

Itt az új év, de nincs megállás a Premier League pörög tovább. Az első idei meccsen már pályán a Manchester City, a célállomás az eddigiben nem túl sok sikerrel kecsegtető ország(rész), Wales. De itt az új év, ideje új szokásokat magunkra erőltetni és nyerni itt is.

Ez a másnapos posztok hete, de ez van, alig másztunk le a Corvintetőről, már meccs van, előbb egy kis 2013:

[youtube http://youtu.be/_7GQ_bMkKDQ W=700]

Mozgalmas évet zártunk, de már itt is a következő, rögtön egy meccsel.

Nehéz néha kiigazodni a Premier League sorsolásán, bevallom nem is nagyon értem, hogy miért játszunk egy hónap után a Swansea City-vel, amikor pont egy hónapja volt az idevágó?  Mindegy, irány Wales, ahol mostanság tökszar a mérlegünk.

A két csapat ellentétes irányt járt be az elmúlt egy hónapban, a hattyúk egyszer nyertek, mi pedig egyszer nem. Rohadt nagy különbség. Mondjuk még így sem lehetnek elégedetlenek, a hat megszerezett pontjukkal így is előrébb állnak a tabellán, mint egy hónapja.

Legjobbjuk Michu sérült, de Laudrup nem számíthat Michel Vorm-ra és Nathan Dyer-e sem.

Swansea meccsek

Remekül sikerült a december, de nem áll meg az élet. A ligakupa elődöntő mellett még két olyan fincsi idegenbeli kirándulás vár ránk januárban, mint a newcastle-i és a Spurs elleni. Igaz egy kicsit ‘lazul’ a tempó, most lesz egy olyan hét, amikor csak egy meccs van. Brutális.

Nincs mitől félni, a csapat nagy része rendben van. Nasztaszics visszatért szombaton, így nem akkora gond, hogy Demichelis lesérült, Zabelata tudott pihenni, Richards hiánya sem fájó emiatt. Jovetics olyan keveset játszott eddig (190 perc össz-vissz), hogy fel sem tűnik, ha nincs a keretben.

Két olyan játékos van, akik viszont hiányozhatnak. Az egyikük Silva. Meglepő, hogy Merlinnek jött össze leghamarabb az öt sárga, de így esett. A másikuk Agüero. Kun kiesése okozott egy kisebb fejtörést, a 4-4-2 nem működik nélküle, Negredo is szenvedett szombaton Edin mellett, de szerencsére a bosnyák villant egyet. Ez volt az ötvenedik gólja a csapatban.

Ez a jubileum egy kicsit ráirányította a figyelmet, Negredo teljesítménye sokakban azt a torz képet alakította ki, hogy Edin nem egy City szintű csatár, pedig mennyi mindent köszönhetünk neki!

Džeko gól/perc mutatója a top 10-ben van a Premeier League-ben (egyébként ezt a listát Agüero vezeti Thierry Henry előtt), nem egész 141 percenkét talál be átlagosan ez nem rossz, sőt. Az idei átlaga (az összes sorozatban) pedig 125 perc/gól, igen Negredóé 105 perc/gól, de mint tudjuk, Álvaro az első számú ék Pellegrininél.

Perfekt cserecsatár, remélem még jónéhány évig boldogít minket.

kick-off: 13:45, vezeti:, tv: digi, stream: erre

A végére néhány szép gól a hattyúknak, remélem ma is lesz egy pár.