Értelmetlen rangadó

Rangadóval zárul a Bajnokok Ligája ‘D‘ jelzésű csoportja.

Egy tét nélküli rangadóval. Gyakorlatilag 99%, hogy a Bayern a csoport győztese, mi pedig a másodikok. Ez a lényeg, de azért meccs az lesz.

 Szóval, matematikai esélyünk van a csoportelsősségre, de annyira még nem hat az ebéd után befalt a tudatmódosító szer, szóval ezen lépjünk is át. Nem lesz itt csoportgyőzelem.

Így tavasszal nagy eséllyel spanyol gárdába fogunk belefutni. Ezen csapatok közül fog kikerülni az ellenfelünk a tizenhat között: Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid és a kakukktojás, a Paris SG. Nyami.

A meccs nem hiányzott. Oké, kell a koefficiens, a győzelemért kapott zseton, de olyan brutális a december, a kilenc tétmeccsel. Igen, 9. Plusz január 4/5-én FA kupa meccs a Blackburn otthonában, ha továbbjutunk a Leicester City ellen (má’ mé’ ne jutnánk tovább?!) akkor a következő szerdán megint meccs. A következő olyan hét, amikor nem lesz hétközi meccs, öt hét múlva fog eljönni, 2014 harmadik hetében (ez egészen elképesztő innen, Magyarországról nézve, ahol most vonultak el a csapatok három hónap téli álomra) . Szóval elkel a rotálás.

Én így küldeném fel a csapatot: Hart – Richards, Boyata, Lescott, Clichy – Rodwell, García – Milner, Agüero, Nasri – Džeko

Tuti innen Hart. A szélső védők, Edin szinte biztos, de nem lenne meglepő, ha Demichelis kezdene volt csapata ellen.

Jovetics, Silva és Nasztaszics nem lesz (sérülés), ahogy Yaya sem (eltiltás) miatt.

A Bayernnél is vannak sérültek, nem is kis nevek. Badstuber, Pizarro, Shaqiri és két übernév, Schweinsteiger és Robben.

A München piszok jó csapat, nem kellett megjavítani, de lassan kezd Guardiola képére formálódni. Elképesztő sorozataik vannak, a BL-ben győzelmi széria rekordra törnek, a Bundesligában (az utóbbi 10 meccsen egy döntetlen csúszott csak be nekik, 30:5 a gólarányuk) tarolnak. Szombaton lepofozták idegenben 7:0-ra a Werdert. Mivel a BVB gyengélkedik, tuti megnyerik a salátástálat, karácsonyra hazaviszik a világkupát, és nem lepne meg, ha elsőként ők védenék meg a BL címüket.

Ez a harmadik meccs idén ősszel a Bayern ellen (sok a jóból?), én nem várok sokat, csak két jó csapat színvonalas meccsét. Mondjuk úgy, mint augusztusban az Audi kupában.

kezdés: 20:45, vezeti: David Fernández Borbalán (spanyol), tv: digi2, stream: itt