The Boys Are Back in Town

A fiúk visszatértek Manchesterbe, végre folytatódik a bajnokság.

Ma a Tottenham látogat az Eastands-re, érdekes meccs lesz ez, az elcsépelt szófordulattal élve: sorsdöntő.

Beárazás folyamatban.

Két hét fölösleges szünet után újra bajnoki.

Izgulni valója a válogatott meccseken csak Nasrinak és Clichy-nek volt, de a mindent eldöntő párizsi meccsen csak a kispadon ültek.

A nemzetközi találkozók közül Anglia meccsei voltak érdekesek számunkra, de nem a Chile és a németek elleni két sima vereség, hanem az, hogy Hart védett Németország ellen. Remélem ma a City kapujába.

Etihad és Agüero. Ők a mi reménységünk ebben a szezonban.

Idegenben teljesen fogalmatlan a gárda, ha nem lenne meg a BL továbbjutás már most, akkor Pellegrini fejét fröcsögve követelné a plebsz.

Amit hazai pályán nyújt a csapat, az idén páratlan a bajnokságban, ehhez Agüero és az ő brutális formája kellett, de az idegenbeli retteneten még Sergio sem tudott segíteni.

Ma ha tovább folytatódik a hazai sikerszéria akkor szépen lehet zárkózni (legjobb esetben a negyedik lehet a csapat), egy esetleges verség pedig beláthatatlan mélységekbe tudna minket taszítani.

A Spurs egy hellyel van előttünk és egy pont fórjuk. A kispadon még André Villas-Boas, aki szépen felforgatta a keretet.

Csomagban is értékesítettek, hatan (végleg és kölcsönbe is) a Swindon Town-ba, ketten a Hull City-be (Tom Huddlestone örökre, Jake Livermore az idény végéig), ketten a QPR-ba (Assou-Ekotto és Tom Carroll is kölcsönbe).

Három ‘szóló’ igazolásból is kinyertek vagy húsz millát. Clint Dempsey hazatért a Seattle-be, Steven Caulker a Cardiff City-be ment, Scott Parker pedig nem tud elszakadni Londontól, most a Fulham-be szerződött.

A nagy durva eladás persze, a nyár szappanoperája, a Bale-deal.

Ezek a bevételek megalapozták a hét új igazolás érkezését, így közel nullára jött ki a mérleg.

Érik Lamela a Rómából, Christian Eriksen Amszterdamból, Roberto Soldado Valenciából, Vlad Chiriches pedig Bukarestbőltette át a székhelyét észak-Londonba.

Étienne Capoue az  FC Toulouse-t hagyta ott, Nacer Chadli a Twentéből jött, a brazil válogatott Paulinho a Corinthians-ból érkezett.

A nagy jövés-menés nem tett jót nekik, egy kiegyensúlyozott szériát (ők sem) tudtak kipréselni magukból.

A harmatgyenge Európa Ligában menetelnek, hat meccsen egy gólt kapva vezetik csoportjukat.

A legjobbjuk a válogatottban is bemutatkozott Andros Townsend, a legjobb bajnoki góllövőjük Soldado, négy találattal.

Ami nem jó hír, hogy Kompany, Silva és Jovetics még mindig sérült, Fernandinho sem biztos, hogy visszakerül már ma a kezdőbe.

A vendégeknél Christian Eriksen sérült meg válogatott meccsen (rá emlékeztek, ugye? nem baj ha nem látjuk ma), Danny Rose egy ideje nem bevethető. Nacer Chadli és Adebayor (szegény Manu, a City-be való szerződésével szép kis lejtőre került) megkezdte az edzéseket.

Nálunk a sérülteket sehogyan sem sikerült pótolni, az e miatt érzett elkeseredettségünkre enyhe gyógyír csak, hogy közel van Guidetti visszatérése.

Pár sor a mi házunk tájáról. A népsport blogmotorja megreccsent, egyelőre nem látni, hogy valaki meg akarná foltozni. Nekünk egyelőre sem időnk, sem technikai tudásunk nincs a helyzet megoldására. Légüres térben, a nemlét, a maradás és költözés között lebegünk. Minden új poszt ajándék.

Kezdés: 14:30, vezeti: Martin Atkinson, tv: digi, stream: erre

Egy éve egy izgalmas meccsen 2:1-re lettek elkapva, az elég lenne ma is.