Semmi sem változott?

Torres gólja olyan volt, mint egy rúgás a gyomorszájra. Ez a gól visszarángatott a földre, azért néha nem rossz tudni, hogy igazából kik és mik is vagyunk.

Tipikus. Történhet itt bármi, a tipikus City-t nem lehet kiirtani. Ez ugyanolyan jó, mint amilyen szar. Tánc.

Torres gólja olyan volt, mint egy rúgás a gyomorszájra. Ez a gól visszarángatott a földre, azért néha nem rossz tudni, hogy igazából kik és mik is vagyunk.

Tipikus. Történhet itt bármi, a tipikus City-t nem lehet kiirtani. Ez ugyanolyan jó, mint amilyen szar. Tánc.

Rég voltam már Manchesterben, rám férne, hogy több tízezren üvöltsék a fülembe ezt a dalt. Az ilyen meccsek remekül pótolják ezt, mondjuk ez tény.

Aki még nem volt Manchesterben, arra ráférne, hogy több tízezren üvöltsék a fülébe ezt a dalt. Főleg a gloryhunter faszkalapoknak, akiket a siker és a pénz a csapat köré gyűjtött. Mint szemetet a szél. Baszod, ti eltévedtetek egy házzal. A Manchester City-nek nem az a természetes állapota, hogy lepofozza a Premier League élcsapatait.

Tizenegy éve mikor félszegen ültem egy manchesteri pub-ban, szorítottam a Guinness-t, és próbáltam lefordítani a mancunian akcentust, nem gondoltam volna, hogy egyszer itt fog tartani a csapat. Ők sem, mármint a manchesteriek.

Persze, a jelenlegi keret, anyagi lehetőségek, keret, ambíciók nagyon magasra pakolják a lécet, de az Eastlands népe (és kicsit én is) máshogy tekint az egészre, nem azt mondom, hogy elnéző mosollyal tekintget előre, de azért a habzó szájjal való kurvaanyázástól még messze vagyunk. Még.

Megvicceltél Manuel, hirtelen azt hittem, még mindig Mancini az edző. Semmi sem változott?

Sutba dobva a 4-4-2, visszatért a 4-2-3-1, de a csavar, Yaya feltolva az ék mögé, az ék pedig Agüero. Hoppá. Ilyet Pellétől még nem láttunk.

Ez annak is köszönhető, hogy Demichelis felépült és rögtön a kezdőben találta magát, Javi García fellépett a helyére, Yaya Agüero posztjára, Kun Negredójéra, Negredo a padra.

Ide egy pontért jöttük, villogott a homlokunkon, de az is lehet, hogy igazából Kidd a csapat igazi menedzsere évek óta.

A meccs elején többet volt a labda nálunk (ebben a szakaszban jóval többet, de az egész meccsen felénk billen a labdabirtoklás), de nem ment vele semmire a gárda.

Két nagy helyzete a hazaiaknak volt az első félórában, a félidő elején Cahill játszotta ki a lestaktikát (és lőtt szerencsére mellé), majd Torres is megcsinálta ezt.

A labda nálunk, jönnek be a szögletek, de semmi.

Aztán ahogy az szokott, lőtt egy gólt Schürrle, előtte Torres úgy hagyta ott Clichy-t, mint a pinty. Pocsék védekezés.

Pár percre rá Torres durrantott egy kapufát, azt hittem jön a megsorozás, de nem.

Agüerónak a jelek szerint mindegy, hogy a West Ham vagy a Chelsea középső védőit kell faképnél hagyni, nagyon nagy gólt akasztott, nem semmi formában van a pali.

Fernandinho volt most a csapat esze, de Yayának nem ment az új (régi) posztján. A brazil általában Silvának adta a zsugát, összesen 14-szer. Amúgy 404 jó passza volt a csapatnak a Chelsea-nek pedig 332, ami a fontos, a támadó harmadban 186 passz volt (Chelsea 124). David Yayának továbbított meg Nasrinak (11), és Samir is ennyiszer játszotta meg az elefántcsontpartit, de Yaya legtöbbször visszapasszolt Fernandinhonak (10, egy gólhelyzettel kecsegtető indítása volt összesen). A kör bezárult, a támadás elakadt.

A Chelsea a két gólján kívül (a második meg mint láttuk, minden volt csak nem tudatos akció) lőtt egy kapufát, meg kétszer eltalálták még a kapu felületét, ennyi. Mi a gólon kívül ötször juttattuk kapura a bogyót.

Utólag meg lehet állapítani, hogy a közepes Yayánál jobb lett volna egy gyenge Negredo.

De azt is láthatjuk, hogy a Chelsea sem volt valami szuper, sőt.

Ami (megint) még nem ment, az a beadás (ebbe beleszámolom a szögleteket), 24-ből 7 ért célba, siralom. Pellegrini látta ezt, cserélt is, előbb Navas váltotta Nasrit (érdekes ez, Samirnak nem megy a jobb szélen, Jésusnak meg nem megy semmi…), majd az utolsó tíz percre Kolarov is jött, ment ki a bal szélre, Yaya vissza egy sorral, Silva pedig középre. Nem lett jobb a helyzet.

Aleks García helyére jött, na nem azért, mert a Javi szar lett volna, vagy hat játékosnál hozott le jobb meccset. Garcíának nagyon jók voltak a labdái (persze jórészt biztonsági passzok voltak) 98%-ban célba értek (néhányan előszeretettel fikázzák, de ugyanők baromira nem értették, hogy mit is csinált Barry), jól lépett közbe a Chelsea támadásaikor.

Amikor már mindenki behúzta magának az egy pontot, Gary Neville megjelölte Agüerót a meccs legjobbjának, jött a védelmünk, és Torres.

Nasztaszics szavicsi mélységekbe ment le (illetve bocsánatot kell kérnem a montenegróitól, mióta távozott, remekül megy neki, tavaly és idén is a Fiorentina egyik legjobbja) szóval Naszta guzmicsi mélységekbe ment le. Oké, hogy nem számolt azzal, hogy Hart felbukkan tizenhét méterre a gólvonaltól, de leszegett fejjel hazafejelni a labdát, nonszensz.

Joey meg… Aszongyák ordította, hogy „keeper…keeepeer„, de szólni kéne neki, vaktában ne kolbászoljon ki a kapujából, pár nappal előtte Tosics góljánál is hogy jött ki?! Nem mondom, hogy ezentúl legyen egy Hajdu Attis, de na.

Ráfér a pihenés Hartra a Newcastle ellen, de a jelek szerint Nasztára is.

Két mondat a debütánsról, Martínnak igen mély vízben kellett kezdeni, nem is sikerült kiemelkedőt alkotnia, persze volt nem egy tisztázása és szerelése. Az első gól előtt a labdát nézte, nem az embert fogta. A labdát nem érte el.. A másodiknál nem volt sansza közbelépni.

Kompany hiányzik, ez a kép többet mond ezer szónál. De azért jegyezzük, meg most mindkettő bekapott gól balról érkezett, az nem Vinny oldala.

Pellegrini döntetlent akart (mondjuk Mounak sem lett volna ellenére), de idén a csapat dns-éből hiányzik az x kromoszóma (jó, a stoke-on-trent-i, 0:0 felér nekünk ott egy győzelemmel), rendesen rábaszott a sompolygásra.

A speszöl van a jelek szerint eksztázist kap, ha nyer ellenünk. Tombolt megint egy sort, most a City kispadjánál. Pellegrini ezt zokon is vette, Mou úgy magyarázta, hogy ott ült a fia.

Mourinho a sajtótájékoztatón viszont úriember volt, a meccs után ezt mondta: „Úgy gondolom, hogy a Premier League legjobb csapatát győztük le…” Kösz José, ez jól esett, de nincs igazad. Még nincs.

A jegyzőkönyv és az összefoglaló: