Hammers vs. Citizens

Két hosszú hét után folytatódik bajnokság, rögtön egy kemény meccs, a West Ham United-hoz látogatunk a Boleyn Groundra.

Egy brutális idegenbeli meccs széria startol el ma, reméljük sikerül lendületet vennünk.

Két hosszú hét után folytatódik bajnokság, rögtön egy kemény meccs, a West Ham United-hoz látogatunk a Boleyn Groundra.

Egy brutális idegenbeli meccs széria startol el ma, reméljük sikerül lendületet vennünk.

Sam Allardyce csapata a feljutás után a tizedik helyen végzett, amit minden bizonnyal meg akarnak tartani ebben a szezonban is.

Jelenleg a tizenharmadikok. Érdekes eredménysort tudhatnak a magukénak idén. A nyitófordulóban megverték a Cardiff City-t (2:0), aztán jött egy ötmeccses nyeretlenségi széria. Két 0:0, két 1:0-ás vereség és egy 3:2-es bukó az Everton ellen.

Aztán jött a meglepi. Két hete mindenki azt hitte, hogy a másik londoni csapat, a Spurs mélyebbre taszítja őket a kiesőzónában, de szó sem volt erről, a White Hart Lane-en lőttek három gólt a kalapácsosok a 66. és a 80. perc között, el is hozták a három pontot.

Fogadkoznak, hogy ez közelebb áll a realitáshoz, mint az előtte lejátszott öt meccs, na persze.

A főbb idei igazolásaik:

A román válogatott Razvan Rat, aki istentelen nagy király volt pár éve Ukrajnában, mára már erőteljesen elvásott, de még mindig nem rossz a bal bunkóban.

Andy Carroll-t végleg megvették, de vele egyidejűleg kikukáztak a ‘pool-ból egy másik lejárt szavatosságú válogatott játékost, mélyen beszár alatt, Stewart Downing még Londonban próbál egy utolsót virítani.

A cserepadra Adrián kapus érkezett a Betisből.

Két fordulóval ezelőtt azt fejtegettem, ha a csapat tényleg akar valami komolyat szakítani a szezonban, akkor az olyan csapatokat, mint az Aston Villa ütni kell, idegenben is. Na, ugyanez áll a Hammers-re is.

Ma indul négy meccses idegenbeli turné. Ma London, szerdán Moszkva, jövő vasárnap újra London (Chelsea), aztán 30-án Newcastle. Tizenkét nap, négy mérkőzés.

Kizárt, hogy tökéletesen sikerül lehozni ezt a szériát, de remélem összességében pozitív mérleggel zárjuk októbert. Egy biztos, ebben a két hétben szinte mindenki pályára fog lépni a keretből, aki nem sérült. Izgalmas lesz.

A West Ham-nél Andy Carroll (még mindig) és Alou Diarra (szintén jó ideje) sérült, a mi oldalunkon Kompany nem lesz biztosan. Rodwell (végig játszott) és Demichelis (egy félidőt kapott) pedig lassan kész a visszatérésre, a tarcsiban már játszottak a héten, így:

Közben beválogatottak többsége hasznosan töltötte az időt Manchestertől távol.

A legnagyobb meglepetést (ami az elmúlt hónapokat nézve már nem is az) Džeko és Bosznia szállította: egy újabb volt Jugoszláv tagállam van ott egy vébén, míg Szerbia (Kolarovval és Naszasziccsal) két hellyel a Kompany-t most nélkülözni kényszerülő Belgium mögött végzett az ‘A’ csoportban.

Zabaleta és Agüero is megy a szomszédjukba jövő nyáron. Sergio teljesen kihagyta (Pablo a padon ült) a már tét nélküli Uruguay elleni meccsen, a hírek egy kisebb húzódásról szóltak, amit reméljük mára kipihente.

Clichy és Nasri várja a (pót)selejtező ellenfelét (meglepő, hogy nem kiemeltként).

A franciák előtt a spanyolok végeztek, Silva, Negredo és Navas is a keret tagja. A ‘Bestia’ továbbra is remek formában, két volt szovjet csapatnak, a grúzoknak és a fehéroroszoknak is betalált.

Yaya és Elefántcsontpart is fél lábbal Brazíliában, otthon verték 3:1-re Szenegált, a visszavágó egy hónap múlva.

Hart főszereplője, Milner mellékszereplője az angolok sikeres utolsó két meccsének. A ‘H’ csoportban Montenegró az egyik legyőzött, Joveticsék a végére teljesen szétestek, Moldovától is kikaptak otthon 5:2-re. Azt a kettőt legalább Jo-Jo lőtte, az egyik egy ilyen büntető volt:

A nagy tervek is lassan körvonalazódnak az Etihad bővítésének tervei, jelen állás szerint több mint 61.000 néző befogadására lesz képes a stadion (így pont be lesz előzve az Emirates, a legnagyobb angol klubstadionok Manchesterben és vonzáskörzetében lesznek fellelhetők).

A szünet alatt találtam egy listát, a vezetőségnek sok dolga nem lesz idén a szerződések terén, a következő években így járnak le a kontraktusok:

2014 nyara: Richard Wright, Gareth Barry, Joleon Lescott

2015 nyara: James Milner, Martín Demichelis, Aleksandar Kolarov, Micah Richards, Edin Džeko, John Guidetti

2016 nyara: Joe Hart és Costel Pantilimon

2017 nyara: Matija Nasztaszics, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta,Javi García, Jack Rodwell, Fernandinho, Scott Sinclair, Yaya Touré,  Jesús Navas. Álvaro Negredo, Sergio Agüero, David Silva

2018 nyara Vincent Kompany és Sztevan Jovetics

Kezdés: 18:30, vezeti: M. Oliver tv: digi stream: itt

A végére egy remek kis videó, nem rossz egy no future-no past csapattól, nemigaz?