A megegyezés szerint

A brutális Bajnokok Ligája pofont nehéz lesz, de magunk mögött kell hagynunk, mert a Premier League hetedik fordulójának nyitómeccsén az Everton érkezik az Etihadba.

Az Everton olyan csapat (ahogyan a Stoke City is), akivel valamilyen titkos paktum szerint az esetek többségében az a csapat nyer, amelyik otthon van, szóval most szinte tuti a három pont.

A brutális Bajnokok Ligája pofont nehéz lesz, de magunk mögött kell hagynunk, mert a Premier League hetedik fordulójának nyitómeccsén az Everton érkezik az Etihadba.

Az Everton olyan csapat (ahogyan a Stoke City is), akivel valamilyen titkos paktum szerint az esetek többségében az a csapat nyer, amelyik otthon van, szóval most szinte tuti a három pont.

Az Evertonnál is zajlott az élet a nyáron. Moyes elment belebukni saf pótlásába, a helyére egy egész jó választás, a Wigannel kupát nyerő Roberto Martínez érkezett.

A játékoskeret sokat változott, de nagyrészt sikerül mindenkit pótolni, szerintem egyáltalában nem gyengültek a liverpooli kékek.

Victor Anichebe a West Bromba igazolt, a cserekapus Ján Mucha Oroszországba szerződött. Marouane Fellaini-ből többet kipréseltek, mint amennyit Moyes adott volna érte, az átigazolási szezon utolsó napján harminc milliót kaptak érte. Ketten befejezték pályafutásukat, Thomas Hitzlsperger és Phil Neville (ő ment segédnek Moyes mellé).

Martínez több játékosát is hozta magával Wigan-ből. Közülük a középpályás James McCarthy a kezdő, Antolín Alcaraz eddig sérült volt, Arouna Koné pedig inkább csak csere.

Joel Robles az Atletico Madridból jött Howard mögé.

Két nagy fogásuk kölcsönbe érkezett. Romelu Lukaku-t a Chelsea adta nekik a szezonra, a fiatal belga eddig 177 percet játszott a bajnokságban, ez idő alatt lőtt három gólt és adott egy gólpasszt.

Barry pedig tőlünk jött, így ma nem játszik (szerencsére). Amúgy Gareth elérte pályafutása ötszázadik Premier League meccsét hétfőn. Hatalmas gratula neki! Kár, hogy nem City mezben esett meg.

Na ők ma nem lesznek a pályán

A harmadik kölcsönjátékos nem sok vizet zavart eddig, ezért is meglepő, hogy a Barcától kölcsönkapott Gerard Deulofeu kapta meg a tízes mezt.

Kemény dió lesz az Everton (titkos paktum ide, vagy oda). Idén még nem kaptak ki, kezdetnek 2:2-t játszottak Norwich-ban, jött két 0:0, West Brom (otthon) és Cardiff (idegenben), majd Liverpoolban elkapták a Chelsea-t (1:0), Londonban a West Ham-et (3:2), hétfőn ugyanilyen arányban csípték meg a Newcastle-t. Érdekes, hogy az első félidőben elhúztak három góllal, míg a másodikban kaptak kettőt (remélem inkább ezt az arcukat mutatják ma).

Ma két játékosuk marad ki biztosan sérülés miatt, Antolín Alcaraz és Steven Pienaar, míg Kevin Mirallas nagy eséllyel nem fog játszani.

Lukaku mellett a fiatal saját nevelésű Ross Barkley (Hodgson be is válogatta egyszer) játszik nagyon jól, Baines is hozza a megszokott játékát, Moyes-nak mélyen a zsebébe kell nyúlni érte a télen.

A City-nél fel kell dolgozni a sokk-ot, a legjobb terápia az lenne, ha győzne a csapat.

Még baromira nem érett meg a gárda. FA kupa győzelem ide, angol bajnoki cím oda, nem csak az a fő baj, hogy jön a Bayern és belefingik a szánkba mi meg csak fuldoklunk tehetetlenül, hanem a múlt heti meccs.

Egy csapatnak az ilyen meccseket be kell húzni, ha bajnok akar lenni (a Cardiff-i hibákról nem is szólva). Oké, a Barkát is lepofozták a bajorok, de a Barcelona nem kap ki az Elche-től, hanem átgázol rajta. Félgőzzel.

Két éve nem léptünk előre, a játékosmozgások inkább szóltak az uefa ffp-ről, mint az erősítésről (tavaly egyértelműen rosszabb játékosok jöttek, mint akik mentek, idén meg az eladott játékosok hasonló színvonalat képviselnek az igazoltakkal).

A játékunk is megtorpant egy szinten, Mancini megrekedt a 4-2-3-1–nél, a 5-3-2 nem jött be. Egyelőre Pellegrini sem találja az utat.

Ma tuti lesz rotáció, Kolarov, Zabaleta, Silva, Negredo be, Clichy, Richards, Nasri, Džeko ki.

Demichelis és Rodwell még sérült, Jovetics egy kisebb húzódás miatt maradt ki a Bayern ellen, remélem mára rendbe jön.

Kezdés: 13:45, vezeti: Moss, tv: digi stream: erre

Két éve sima kettőt kaptak, valami ilyet ma is!

Ha ma sem győznek, én két hétig nem nézek City meccset, az fix!