A megváltó?

Fernandinho után a második igazolás is az új menedzsment szája íze (lásd még: spanyol vonal) szerint történt meg. Silva mellé megérkezett a spanyol válogatott kispadjáról egy szélső a másik oldalra. Egy idősek, hasonló alacsonyak magasságúak, tökéletesnek tűnő igazolás. Vagy mégsem?

Már elég régóta terjengtek a hírek, de akkor is meglepetésként hatott a hír, hogy señor Sevilla átigazolt Manchesterbe.

Tényleg elképzelhetetlen volt ez a lépés pár évvel ezelőtt (2006-ban pl. a Chelsea akarta nagyon), ennek fő oka a nagyon súlyos (néhányszor epilepsziás görcsig fokozódó) pánikbetegsége, aminek a legfőbb tünete a kínzó honvágy volt, ha el kellett hagynia Andalúziát. Volt mikor nem ment el emiatt a csapatával az amerikai edzőtáborba.

A 2010-es vb előtt komolyan felmerült, hogy nem utazik el Dél-Afrikába, de a klubja és a szövetség által szerződtetett szakemberek szépen lassan kirángatták az állapotából.

Itt egy összeállítás, milyen hatással volt Jesús beállása a 2010-es vb döntőre.

https://www.youtube.com/v/QbWW7tfkGcg?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A 2012-es Eb idejére már gyakorlatilag gyógyultnak nyilvánították, idén pedig viszonylag gond nélkül vállalta a brazíliai utat Konföderációs kupára.

Ezután nem is tűnt akkora ugrásnak, mikor bejelentette, mégis nekivág egy angliai kalandnak.

A Manchester City igazán izgalmas kihívás a számomra. Itt volt az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést.

Reméljük igazat szóltál, Jesús.

Alig múlt tizenöt amikor Sevillához került és még nem volt tizennyolc amikor debütálhatott (2003-ban) a La Ligában.

Három évre rá már uefa kupa győzelemnek örülhetett, ezt a címet 2007-ben sikerült megvédeniük. Közte egy szívmelengető meccsen csapták három felé a Barcát az európai szuperkupa döntőjében, 2007-ben a Milannal nem bírtak.

A legnagyobb hazai sikerei két kupagyőzelem (2007 és 2010) és egy a Real elől elhappolt spanyol szuperkupa (2007).

A válogatott Aragonés lelépése után nyílt meg számára, Vicente del Bosque 2009 óta rendszeresen számol vele (többnyire csereként), így Eb és vb aranyérme is van az új fiúnknak.

Kettős az érzésem Navasszal kapcsolatban, ennyi pénzért (17 millió euró) el kellett hozni, nagyon jó játékos, de kérdés milyen hatással lesz a lelkiállapotára a hosszú angliai tartózkodás (főleg ha közbejön egy sérülés, vagy nem tud tartósan a kezdőcsapatba kerülni).

A játéka igazán látványos tud lenni, de a statisztikái nem a legjobbak a világon, öt meccsenként ad egy gólpasszt, tizenegy mérkőzés kell neki egy gólhoz. Apropó gólszerzés, ezzel igencsak hadilábon áll, az előző szezonban nyolcvanszor lőtt kapura, de egy árva találatot sem sikerült összehoznia.

Az ő szempontjából érett a váltás, a Sevilla messze van az öt-hat évvel ezelőtti önmagától (kilencedikek lettek), a betegsége (talán) a múlté, nem is olyan fiatal már, egy angol topcsapatban még megmutathatja mit is tud igazán.

Megváltóként vártuk? Nem igazán. Meglettünk volna nélküle? Simán.

Jó lesz? Igen benne van, hogy nagyon. Megérte leigazolni? Remélem megszolgál minden érte adott pennyt.

https://www.youtube.com/v/-T6f5Ytp8fA?hl=hu_HU&version=3&rel=0