2013/2014 Premier League

A mai délelőtt folyamán kisorsolták az idei  angol bajnoki szezon kiírását, az odavágós része a City számára egyáltalán nem sikerült olyan borzasztóra, nehéz meccseink nagyobb százalékát „tavasszal” rendre idegenben kell lejátszani.

A mai délelőtt folyamán kisorsolták az idei  angol bajnoki szezon kiírását, az odavágós része a City számára egyáltalán nem sikerült olyan borzasztóra, nehéz meccseink nagyobb százalékát „tavasszal” rendre idegenben kell lejátszani.

Manuel Pellegrini újdonsült csapata odahaza kezdi majd meg az idei bajnoki címmel végződő menetelést, a City ellen tizenhárom mérkőzés óta veretlen Newcastle látogat az Etihadba. Az elmúlt két szezonban 6-2-es összesítéssel nyerte meg meccseit a nyitónapon a még Roberto Mancini által irányított gárda (Swansea 3-0, Southampton 3-2), szintúgy mindkettőt otthon. A Newcastle ellen azonban még sosem játszott a nyitónapon a csapat, történelmi összecsapás lesz hát.

Kellemes augusztusi hónap is kialakulhat ebből, a második fordulóban Walesbe látogatnak a srácok, mégpedig az újonc Cardiff Cityhez. Ugyanakkor idegenben egy feljutó csapat ellen kezdeni (ráadásul a Cardiff magabiztosan jutott be a másodosztályból, és azon a szinten meg is volt támogatva rendesen pénzzel) mindig kellemetlen, de ha más nem, a harmadik fordulót igazán sikerrel kell meglépni újra; Steve Bruce Hull Cityje lesz az ellenfél, vagyis egy másik újonc.

Szeptember végén (21-én, de ezek a dátumok még bőven eltolódnak a TV-közvetítések miatt egy-két napot) az Etihadban városi derbit rendeznek. Október 26-ára van kiírva a látogatás a Stamford Bridge-re, ahol egy pikáns Mourinho vs. Pellegrini összecsapás keretein belül játszik egymás ellen a Chelsea és a City.

Az Arsenal ellen odahaza játszunk először, december közepén, a Boxing Day-en pedig nem más, mint a Liverpool lesz az ellenfél, csakugyan odahaza. Rá két napra az újonc, a playoffból bejutó Crystal Palace jön hozzánk, hogy aztán Szilveszternek másnapján a Swanshoz menjünk.

A szezont egy kellemes, West Ham elleni hazai bajnokival zárjuk.

Az alábbiakban ismertetjük az összes megrendezett City meccset a ’13/14-es PL szezonban, fordulónként.

2013/14 fixtures in full:

17 Aug     Newcastle     HOME

24 Aug      Cardiff City      AWAY

31 Aug     Hull City        HOME

14 Sept     Stoke City        AWAY

21 Sept   Man United    HOME

28 Sept     Aston Villa       AWAY

5 Oct       Everton          HOME

19 Oct      West Ham        AWAY

26 Oct     Chelsea             AWAY

2 Nov     Norwich City   HOME

9 Nov       Sunderland       AWAY

23 Nov    Spurs             HOME

30 Nov Swansea HOME

3 Dec WBA AWAY

7 Dec Southampton AWAY

14 Dec Arsenal HOME

21 Dec Fulham AWAY

26 Dec Liverpool HOME

28 Dec Crystal Palace HOME

1 Jan Swansea AWAY

11 Jan Newcastle AWAY

18 Jan Cardiff City HOME

29 Jan Spurs AWAY

1 Feb Chelsea HOME

8 Feb Norwich City AWAY

12 Feb Sunderland HOME

22 Feb Stoke City HOME

1 Mar Man United AWAY

8 Mar Aston Villa HOME

15 Mar Hull City AWAY

22 Mar Fulham HOME

29 Mar Arsenal AWAY

5 April Southampton HOME

12 April Liverpool AWAY

19 April WBA HOME

26 April Crystal Palace AWAY

3 May Everton AWAY

11 May West Ham HOME

forrás: premierleague.com, mcfc.co.uk