Csak még egyszer!

Az idény legfontosabb meccse jött el ma. Eldől, hogy lesz-e esélye a csapatnak a Community Shield-en kívül egy komoly trófeát a vitrinbe tenni, vagy sem.

Az év legfontosabb meccse következik ma!

Csak még egyszer kell megverni ebben a szezonban a Chelsea-t. Csak még egyszer kell idén eljutni a Wembley-be!

Ebben az idényben a Chelsea-vel játszik (játszott) a legtöbbször a csapat, az évkezdésnek ideális volt a Community Shield meccs ellenük.

Az első bajnoki összecsapás a Stamford Bridge-en volt, ez volt a démonizált Rafa Benítez első meccse a londoniak kispadján. Az (ahogy várni lehetett) 0:0 lett. Rafa megítélése azóta sem javult, és bár elbukta a klub vb-t, a tevékenységére összességében nem lehet panasz. Érmet szerez a csapata, egy lépésre a nemzetközi és hazai kupagyőzelemtől, nem is rossz egy dagadt spanyol pincértől.

Mondjuk Rafa biztos, hogy megy a nyáron, sokan már biztosan Mourinho-t látják, helyén (érdekes lenne egy Real-Chelsea szuperkupa döntő, Mou-val a kékek padján), ha már a pletykáknál tartunk, olvastam egy héten egy olyat, ami megragadta a fantáziámat, az arról szólt, hogy Falcao-t leigazolják a nyáron, de Torres nem az Atletico-ba igazol vissza, hanem a City-be jön, a Németországba távozó Džeko helyére. Azért nem semmi miket találnak ki…

A februári bajnoki viszont perfekt volt. Nagyon jól alakult az a meccs, nagyjából itt vált biztossá, hogy meglesz az ezüstérem a csapatnak.

Eddig a Chelsea játéka fekszik a csapatnak, de sajna egyszer ki fog jönni a lépés nekik, de reméljük nem ma lesz ez, még egyszer el kell kapni őket!

A két csapat útja eltérő volt a Wembley-be, míg a City simán bemasírozott oda, addig a londoniak kétszer is újráztak, az egyik alkalommal a harmadik ligás Brentford FC ellen, majd az előző kanyarban a ManU-val is dupláztak.

Ez remélem előnyt jelent. Nem csak az újrajátszások, hanem az Európa Liga szereplés miatt is több meccset játszottak a londoniak (és persze jóval többet utaztak), talán ennek a fáradságnak is köszönhető (még akkor sem mikor nyertek), az utóbbi időben nem voltak túl meggyőzőek, általában csak annyit hoztak ki magukból amennyit muszáj.

Legutóbb csütörtökön játszottak a Rubin Kazannyal, az egy gólos vereségük elég volt a továbbjutáshoz. Az alap csapatukból Ivanovic, Mikel, Oscar, Hazard és Mata nem kezdett Moszkvában, de az egész keret átutazta a fél kontinenst, míg a City csak Salfordba ugrott át egy kis önbizalomért, és a keret tegnap kényelmesen elvonatozott Londonba.

A sérültjeik közül Oriol Romeu biztos kimarad a keretből, Gary Cahill, Ashley Cole, Bertrand és Demba Ba is sérüléssel küszködik, de közülük lesznek olyanok, akiket a dokik játékra alkalmas állapotba hoznak (pláne Ba-t).

A Citynél Jack Rodwell, Maicon és Richards is egyre közelebb a visszatértéshez (Zabaletára már ráférne egy kis pihenő), Micah és Maicon végigjátszotta hat napja a Bolton elleni tartalékbajnokit.

idén is komoly trófea a vitrinben?

A kezdőcsapatban nem sok kérdőjel van. A védelemben a derbin Clichy tanári volt a (pláne az első félidőben), nem sok sanszot látok Kolarov szereplésére. Nasztaszics visszatért, Kompany helye betonbiztos, Zabaleta helyettesei pedig nem hiszem, hogy egy kupaelődöntőn játszanának újra először a kezdőben.

A középpálya közepén a Barry – Yaya páros szereplésére van a legnagyobb esély, előttük pedig minden valószínűség szerint a Milner – Agüero – Nasri sor fog szerepelni. Silva megsérült a hétfőn a mu elleni meccs utolsó perceiben, így minden bizonnyal Samir újabb lehetőséget kap. Nagyon igyekszik a srác, jó lenne ha ma jönne össze a nagy akarás gyümölcse.

Elől pedig nem kérdés Tévez szerepe, az FA kupában öt gólt vágott eddig (a Chelsea-nek meg három meccsen kettőt). Egy kérdőjel lehet, az pedig a kapusposzt, bár meglepne ha Mancini tartaná magát az eddigi szokásához, és Pantilimon kezdene Hart helyett (Costel eddig öt kupameccsen és néhány román válogatott találkozón védett idén), bár lehet, van valami megállapodás erre, én kíváncsi vagyok ki kezd a kapuban.

Kezdés: 17:00, vezeti: Chris Foy, tv: sport 1, stream: erre.

A legutóbbi bajnoki remekül sikerült a londoniak ellen, egy hasonló forgatókönyvet elfognék ma is: