Mészárlást!

Nekik kell menni, kíméletlennek lenni, kíméletlenül lemészárolni, más sorsot nem lehet ma szánni a szarkáknak.

A héten ünnepelte az ötvenedik születésnapját Quentin Tarantino, olyan pusztítást csapni, mintha a kultikus rendező álmodta volna meg. Nehéz lesz, de mindent meg kell tenni a cél érdekében.

Nekik kell menni, kíméletlennek lenni, kíméletlenül lemészárolni, más sorsot nem lehet ma szánni a szarkáknak.

A héten ünnepelte az ötvenedik születésnapját Quentin Tarantino, olyan pusztítást csapni, mintha a kultikus rendező álmodta volna meg. Nehéz lesz, de mindent meg kell tenni a cél érdekében.

A cél belőve, nemigen van más gond már májusig a Premier League-ben, mint megőrizni a Chelsea-vel szembeni négy pontos előnyt, ehhez pedig az olyan csapatokat, mint a Newcastle, otthon szét kell cincálni.

Ráadásul Alan Pardew gárdája a vártál gyengébben teljesít (jelenleg a 13. helyen állnak), és az sem teszi könnyebbé a helyzetüket, hogy a csapat házi góllövőlistáját még mindig (magasan) az a Ba vezeti, akit január elején passzoltak el a Chelsea-nek.

E mellett egy csapatnyi játékosuk sérült, a kapus Tim Krul mellett a csapatkapitányuk, Coloccini, a legjobbjuk Ben-Arfa, és még sokan mások (név szerint: Haris Vuckic, Ryan Taylor, Massadio Haidara, Davide Santon, Mathieu Debuchy és Cheik Tioté).

Idén csak nyolc pontot kapartak össze a St. James’-től távol, ma sem fog nekik túl sok babér teremni.

Mint tudjuk, két hete nem volt bajnoki forduló, a játékosok többsége (még azok is, akik nem kaptak válogatott meghívót) egy időre távol volt Manchestertől.

Gyorsan fussuk át, hogyan is szerepeltek a beválogatott játékosaink.

Nasztaszics Szerbia mindkét meccsét végigjátszotta (a horvátok elleni 0:2-t, és a skótok elleni 2:0-t is), Kolarov viszont csak a jugoszláv rangadót tolta végig, a skótok elleni győzelemből eltiltás miatt kimaradt.

Didier Deschamps nem akar rájönni, hogy Clichy-nek a csapatban a helye, a Grúzok ellen végig játszott, akkor győztek, a spanyolok ellen kispadozott, ki is kaptak.

A Stade de France-ban (és előtte a finnek ellen) Javi García is a padot koptatta, várva az első válogatottságát, míg David Silva csak az északiak elleni meglepetés eredménnyel záruló meccsen játszott, a franciaverés alatt eltiltását töltötte.

Szintén nem játszhatott (hál’ istennek) a második sárgája miatt a közel 4000 méteren lejátszott Bolívia-Argentína meccsen Zabaleta, de a hazai győzelemnek (3:0) Venezuela ellen végig részese volt.

Az angol csapatban Hart és Lescott mindkét meccset (San Marinóban és Macedóniában) végigjátszotta, míg Milner csak a macedónok ellen volt kezdő (Szavics basszus megint jó volt…).

Balotelli átmentette jó formáját a válogatottra, a braziloknak egy, Máltának két gólt vágott. Pantilimon a Puskásban zajlott lázálmot a kispadról élte végig, míg Amszterdamban ő védett (és kapott be négy gólt).

Elefántcsontpart Gambiát verte 3:0-ra, Yaya gólt szerzett, Kolo pedig csereként szállt be.

A legjobb meccse Džeko-nak volt Görögország ellen, a 3:0-ra megnyer csoportrangadón két gólt is fejelt.

Volt egy meglepetés visszatérő is, Kompany a Macedónok elleni meccsen tért vissza sérüléséből (Mancini ki is akadt Wilmotsra, hogy végigjátszatta Vinny-t).

A sérültek közül Kompany visszatért, Agüero teljes értékű edzésmunkát végzett a héten, Guidetti pedig újabb gólokat lőtt a tarcsiban.

Hárman nem állnak még Mancini rendelkezésére, de mind Maicon, Rodwell és Richards is közel a felépüléshez.

A bajnoki szünet sem vette kedvét az újságoknak, hogy gyártsák a pletykákat, szokás szerint csemegézünk:

Agüero mindenképpen megy Spanyolországba (Real vagy a Barca még nem eldöntött) a pótlására pedig Falcao érkezik Manchesterbe.

Yaya visszatér a Barcába (vagy a Realba, de a PSG is képben van). Mivel így a középpálya gyengül, Isco jön a csődbe ment Malagából.

Mancini egy esetleges kupagyőzelem esetén is távozik (az új csapata a Monaco lesz), utódjának Frank de Boer-t szánja (az ikerpár fele hozza is magával Christian Eriksen-t).

Kolo Törökországba megy, míg Lescott az Evertonba, egy esetleges tranzakció részeként (Fellaini, persze) vagy csak úgy.

Kezdés: 16:00, tv: digi, stream: itt

2011-ben simán elhasalt az Eastlands-en a ‘castle, ismétlést kérek.