Ez továbbra sem a mi városunk

Liverpool. Amilyen közel van Manchesterhez, olyan távol van az, hogy a mai Manchester City győzzön a szomszéd városban.

Ismét sikerült egy tökéletesen lúzer produkcióval előrukkolni a Goodison Parkban, igaz az lett volna a meglepetés, ha máshogy jön össze.

Gyűlöletes dolog Liverpoolban meccselni, Mancini rémálma átruccani  a Merseyside-ra, még három pontot nem hozott el onnan.

Liverpool. Amilyen közel van Manchesterhez, olyan távol van az, hogy a mai Manchester City győzzön a szomszéd városban.

Ismét sikerült egy tökéletesen lúzer produkcióval előrukkolni a Goodison Parkban, igaz az lett volna a meglepetés, ha máshogy jön össze.

Gyűlöletes dolog Liverpoolban meccselni, Mancini rémálma átruccani  a Merseyside-ra, még három pontot nem hozott el onnan.

A meccs első komolyabb meglepetése az volt, Yaya nem kezdett. Ez nem túl fényes kedvemet tovább árnyékolta. A kispad nem festett túl jól, Pantilimon mellett két védő (Clichy és Lescott), két fiatal (Razak és Lopes), és két formán kívüli középpályás (Nasri, Sinclair). Pompás.

Rázott a hideg, hogy újra a Barry-García középpályás kettős látni egyszerre a pályán, de végül messze nem ők voltak, akik miatt fájt a fejünk.

Mancini kavart egyet a taktikán előhúzta a 3-5-2-őt, és emiatt Kolarov (és emiatt nem nem kezdett Clichy) többször tartózkodott a középpályán, mint hátul, ez pedig sem most, sem a múltban nem vezetett sok jóra, ráadásul most a pontrúgásai sem sikerültek túl fényesen.

Persze messze nem Aleks volt a legrosszabb a csapatban, és a kreativitást na meg a meccset eldöntő megmozdulásokat, hanem például Silvától. De David most nagyon pontatlanul játszott. Tévez is érezhette, az Everton nem a Barnsley, Džeko pedig már lélekben a 27. születésnapját ünnepelte Boszniában.

Rövidre sikeredett a kispad, baromi bosszantó, hogy Agüero nincs, Balotelli pedig a Milan-t kapta a hátára.

Who the fuck is this?!

Pedig volt jelentkező a kilences mezre. Egy vicces közjáték is zajlott a pályán a kezdés előtt, Jason Bent is megjelent a melegítő játékosok között, először mindenki csak nézte, hogy ki is ő, mi a fenét keres a pályán, de aztán csak kapcsoltak a biztonságiak, és átadták a rendőröknek a futballistát alakító komikust, Simon Brodkin-t.

A találkozón két szélsőséges teljesítmény volt, de sem a legjobb, sem a legrosszabb teljesítmény (sovány vigasz) nem köthető City játékoshoz, sőt a legrosszabb egyik csapat tagjához sem. Ebben a szerepben szombaton Lee Probert tetszelgett, Mirallas meg nem adott gólja, és a Fellaini tizenhatoson belül elnézett kezezése több mint hiba… A mezőnybeli (ide is oda is) tévedéseiről nem is szólva.

A legjobb viszont hazai játékos volt, mégpedig Ján Mucha. A szlováknak nem csak bravúrjai voltak, hanem remekül helyezkedett (most dicsérjük őt, és ne gondoljuk azt, hogy Carlos vagy Edin a balfasz, amiért többször is belelőtték a labdát két lépésről).

Mondhatni az égész meccsen jobb volt az Everton. Már negyed óra múlva vezetniük kellet volna, ez nem a City-n múlt, hogy nem így lett.

A huszadik perc tájékán volt egy kis aktivitás, Tévez és Džeko helyzetek, persze semmi.

Fél óra után eleredt az eső, de a szivárvány csak Osman élete fő művét hozta meg.

A második félidőben összébb kapta magát a gárda, a 61. perc pedig egy valódi fordulattal is kecsegtetett, de a Piennar második sárgája utáni fórral sem sikerült élni.

A cserék nem sültek el túl jól (igaz nem is volt kihez nyúlni), Kolo hisztije is meglepett. Kritika talán az lehet, hogy nem a leginkább a második sárgájáért teperő Milner jött le először.

Sinclair folytatta a vesszőfutását, igaz alig volt tíz percet a pályán, de szó szerint semmit sem csinált, nem mintha Clichy igen, de ilyen szituban nem a védőjátékostól várnánk valami pluszt.

A csapat is, Mancini is egy kicsit nem kicsit volt fásult. Liverpoolban hagyományosan szarul megy, most sem volt másképp. Rohadtul nem lepett, hogy az Everton így állt a meccshez, kb. tízszer annyi energiát fektetettek ebbe a bajnokiba, mint a Wigan elleni kupameccsbe, meg is lett az eredménye.

Jól jön a szünet. Nem csak a válogatottak hagyták el Manchestert, hanem mindenki (beleértve az edzői stábot), jól lenne ha nem sérülne meg senki, és Agüero és Yaya visszatérne a ‘castle ellen.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: