Ajándékba kapott elődöntő

Ma minden túlzás nélkül állíthatjuk: formalitás az FA kupa elődöntőjébe jutás.

A Barnsley FC látogat az Eastlands-re, akik közel negyven bajnoki helyezéssel vannak hátrébb a City-re. A Wembley karnyújtásnyira, ezt csak elbaltázni lehet.

A mai ellenfelünkről nem sokat lehet tudni, de amit érdemes, azt gyorsan összefoglaljuk.

Ma minden túlzás nélkül állíthatjuk: formalitás az FA kupa elődöntőjébe jutás.

A Barnsley FC látogat az Eastlands-re, akik közel negyven bajnoki helyezéssel vannak hátrébb a City-re. A Wembley karnyújtásnyira, ezt csak elbaltázni lehet.

A mai ellenfelünkről nem sokat lehet tudni, de amit érdemes, azt gyorsan összefoglaljuk.

https://www.youtube.com/v/3ScSEixviVI?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A Barnsley  jelenleg kieső helyen van a Championship-ben, de nem az utolsók, nagyjából tíz fordulóval ezelőtt viszont azok voltak, de jött egy hatmeccses veretlenségi sorozat, ami mostanra elmúlt, az utóbbi három bajnokin nem tudtak nyerni.

A kupában eddig nem futottak bele Premier League-ben szereplő ellenfélbe, két Championship gárdát (Hull és Burnley) győzték le egyaránt 1:0-ra, az előző kanyarban a harmadik ligás MK Dons-t verték 3:1-re, idegenben. A ligakupában a későbbi győztes Swansea City verte ki őket.

A menedzserük a volt City játékos Garry Flitcroft öccse, David, aki decemberben vette át a csapatot Keith Hill menesztése után.

Kapusuk a mu-ban is megfordult Luke Steele, a védelmük közepén Martin Cranie játszik. Ő végigjárta az összes korosztályos angol válogatottat, de nem sikerült beváltania azt, amit jósoltak neki pár éve. Hasonló cipőben jár Jacob Mellis is, akit pár éve a Chelsea egyik új üdvöskéjének vizionáltak.

A legjobb játékosukat, Craig Davies-t a télen eladták, pótolni nemigen tudták, persze igazoltak, a két legnagyobb fogásuk a Stoke-ból kiöregedett ír bedobógép, Rory Delap és Buzsáky Ákos.

A legtöbb meccset a bal bekkjük, Scott Golbourne játszotta, a jelenlegi keret legeredményesebb tagja a lengyel jobbszélső, Tomasz Cywka.

Két olyan játékosuk van, akik nemrég még a City alkalmazásában álltak, de a kolumbiai kapus David González, és a nigériai középpályás Kelvin Etuhu sem számít alapembernek.

A Citynél a kapuban Pantilimon adott Hart helyén, feltehetőleg Kolarov és Lescott is szerepet kap a védelemben. Maicon és Richards sérült, így Zabaleta most sem fog pihenni.

Nem lesz a pályán Rodwell sem, aki nagy esélyese a 2013-as üvegláb díjnak, viszont talán Sinclair végre kezdhet ma, és Nasri is formába lendülhet ilyen meccsen.

A csatárok körül zajlik az élet, Agüero még mindig sérült, Tévez-t elkapták a rendőrök, aki annak ellenére vezetett, hogy bevonták a jogsiját, komoly büntetésre számíthat. A hírek szerint Džeko pedig egyre közelebb a Dortmundhoz. Kíváncsi vagyok, szegény Edint nyáron is minden áron el akarták sózni, most nem úgy tűnik, hogy megússza.

Jó lenne, ha úgy alakulna a meccs, hogy Guidetti beszállhatna hosszabb időre, és az sem lenne rossz, ha Kompany lenne olyan állapotban, hogy 20-30 percet kapjon, hogy visszarázódjon az Everton meccs előtt.

Abban mindenki egyetért, hogy Mancini nyugodtan tudjon dolgozni, kulcsfontosságú lenne megnyerni a kupát, a cél eléréséhez kivánni sem lehetne könnyebb negyeddöntőt, mint a mai. Az egyik nagyon mondogatott Mancini utód, Michael Laudrup a héten aláírta új szerződését a Swansea-nál, talán egy darabig vele nem riogatják Manciót.

Kezdés: 18:30. A meccset magyar televíziós csatorna nem közvetíti, stream: itt.

Majdnem pont húsz éve, a már említett Garry Flitcrofttal a kezdőcsapatban, volt egy ManCity-Barnsley kupameccs, akkor 2:0-ra nyert a City, ma viszont többet fognak kapni a vendégek.