Kemény menet

A könnyed FA kupameccs után ma ismét felpörög a Premier League, az célállomás: London, az ellenfél pedig az Arsenal.

A hét nyugalomban telt a csapatnak. Az átigazolási piacon passzív a vezetőség,

A meccsre külső szemlélőként egy bazi nagy x-et mondanék, de elfogultként inkább úgy érzem: éppen itt az ideje, hogy bajnokin is elhozzuk a három pontot az Emirates-ből!

Kemény menet vár ma a csapatra. Az Arsenalnak a következő három meccse elég húzós lesz, van a mai, jövő héten a Chelsea-hez látogatnak, majd jön hozzájuk a Liverpool. Három háromesélyes meccs, de otthon nagyon számítanak a hat pontra, ma is és a ‘pool ellen is.

Okot adhat az optimizmusukra, hogy legutóbbi hazai bajnokin agyonverték (7:3-ra) a Newcastle-t, ráadásul idegenben egy kicsit visszafogottak voltak mostanság. Az újévi meccsen leikszeltek a Southampton-nal, majd a múlthéten majdnem megégtek Wales-ben, kupameccsen.

A Swansea otthonában az utolsó tíz percben ébredtek rá, hogy nem kéne még évekig fenntartani ezt a domaint, legalább az újrajátszást sikerült kiharcolniuk.

Ma a kapujukban bizonyosan Szczesny fog állni, mivel a két vetélytársa, Mannone és Fabianski is sérült. Kérdéses még náluk Abou Diaby és Giroud játéka is.

Az idei legjobbjuk (kvázi nyomatékot adva annak, hogy mélyen a zsebe kelljen nyúlni a vezetőségnek a szerződése meghosszabbításakor) Theo Walcott.

Ez az aláírás nagyon fontos a szurkolóknak, bár soha nem játszott az Arsenal kölyökcsapatában (bármennyire is fájó ez a gúnároknak, echte londoniból lesz ma is a legkevesebb a mai kezdőben), régi motoros a keretükben.

Apropó zsebbenyúlás, és pénz. Nagyon furcsa dolog történt. Az Arsenal háromezer jegyet biztosított a City szurkolóknak, de több mint kilencszázat vissza is küldtek. Az ok egyszerű, a londoniak 62£-ot kértek el jegyért. Ezt (joggal) sokan nem akarták megfizetni, mondván a londoni vonatjegy, a belépő, és az ott elfogyasztott kaja-pia árából már megvan a fél szezonbérlet ára az Etihadba.

Az Arsenal szurkolói előszeretettel szidják a City gazdasági politikáját, de az nem zavarja őket, hogy évek óta nekik kell a legtöbb pénzt kiadni a meccsegyért (kiemelkedő eredmények nélkül) az egész Pl-ben. Én a magam részéről szarok a tulajra, és arra, hogy mit csinál, amíg hozza a pénzt (Manszúr) és nem viszi (Kroenke).

Amúgy is kár, hogy nincs itthon is jelentős Soton tábor, mert akkor kaphatnák az arcukba azt, amit a kinti fórumokon néhányan hangoztattak, ha az Arsenal nem rabolja el Oxlade-Chamberlain-t és Walcott-ot. Vagy néztek volna bután, ha a Bl meccs alatt a kocsmájukba bezúdult volna harminc Montpellier szurker, és fennhangon cunt-ozták volna Giroud-t. Ennyi.

Szóval, Walcott mellett a két spanyol fiú, a nyáron vett Santi Cazorla, és az előző szezonban hozott Mikael Arteta nyújt kiemelkedőt, a középpálya közepén. A védelem bal oldalán pedig Gibbs remekül pótolja Clichy-t.

Erős, rendesen összepakolt csapat az Arsenal, de akkor sem kell beszarni az Emirates-ben, már más is vitt el innen három pontot (Swansea és Chelsea), ha valaki mégis fosna, van mindenre megoldás.

Mancininek eléggé behatároltak a lehetőségei. A csatársor és a középpálya adott, nem igen tud variálni. A Touré testvérek elutaztak az Afrikai Nemzetek Kupájára, sőt, még a fiatal Abdul Razak is tagja az elefántcsontparti keretnek (csakúgy, mint az Arsenalnál Gervinho), Nasri eltiltott (a mocskosabb szájú gúnárok nagy bánatára), Agüero és Rodwell sérült. Sergio Mancini szerint (talán) egy hét múlva lehet bevetni az argentint.

A védelemben is vannak hiányzók, de ott csak az lehet a kérdés, hogy Lescott vagy Nasztaszics játszik Kompany mellett, mivel a visszatérő Kolarov feltehetőleg a kispadon kezd. Minden valószínűség szerint ott fog ülni Balotelli is (bár két gólt lőtt a tarcsiban) így ez a tizenegy fog ma kezdeni:

Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott/Nasztaszics, Clichy – Barry, García – Silva, Tévez, Milner – Džeko.

Ebben a szezonban már ez a harmadik meccse a két csapatnak. A felkészülés során Kínában volt az első, akkor 2:0-ra nyertünk,  az Etihadban lejátszott bajnoki pedig 1:1 lett.

Egy játékra is invitálunk titeket: ha itt megtippelitek a pontos végeredményt, esélyetek van 2000 HUF értékű fogyasztást nyerni, egy remek sportkocsmába!

Kezdés: 17:00, tv: digi, stream: itt.

Az 1975-ben majdnem sikerült elbaszni 3:0-ás előnyről a meccset, ma sem lenne rossz hármat gurítani.